TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Flere Netflix-lanceringer næste år

Netflix annoncerer to nye danske titler i 2023

forfatter
Publiceret 28/12/2022 - 10:39

Streaminggiganten Netflix fortsætter sin solide satsing på lokalproduceret, nordisk serie- og filmindhold.

Til næste år kommer blandt andet de to nye danske titler  Sygeplejersken (serie) og A Beautiful Life (film).

Sygeplejersken bliver en thrillerserie med Josephine Park og Fanny L. Bernth i hovedrollerne. Serien er baseret på bogen Sygeplejersken, skrevet af journalist Kristian Corfixen, som fortæller den sande historie om en dansk sygeplejerske, der blev dømt for drabsforsøg på fire patienter på Nykøbing Falster Sygehus.

Instruktionen står Kasper Barfoed for, han har desuden sammen med Dorte W. Høgh skrevet manuskriptet.

Læs også Det store sædtyveri Småfornøjelig og letfordøjelig romantisk komedie om barnløshed og den evige (håbløse) jagt på en livsledsager.
Baby Fever Skruk 1

Med Sygeplejersken vender Josephine Park tilbage til sundhedsvæsenet, et område, hun har bevæget sig i tidligere i den humoristiske fertilitetsserie Baby Fever (Skruk) tidligere i år.

Netflix skriver om handlingen:

En tidlig morgen i marts 2015 får dansk politi en opringning fra en sygeplejerske ved Nykøbing Falster Sygehus. Hun mistænker en nær kollega for bevidst at myrde patienter og frygter, at det lige er sket igen. Snart udspiller der sig en drabssag, som aldrig er set før i dansk retshistorie. Flere medarbejdere fortæller politiet, at de også har mistanke om, at sygeplejersken har forgiftet patienter, og nogle siger endda, at de har haft mistanken i flere år. Men hvorfor har ingen reageret før? Og hvor er beviserne? Sygeplejersken er baseret på den sande historien om den danske sygeplejerske Christina Aistrup Hansen, som i 2016 blev dømt til livstid for drabsforsøg i fire sager.

Sygeplejersken (Foto: Netflix)

I spillefilmen A Beautiful Life ser vi den berømte danske sanger Christopher i hans første hovedrolle nogensinde!

A Beautiful Life  fortæller historien om Elliott (Christopher), en ung fisker med en ekstraordinær stemme, som får sit livs chance, da den højt profilerede manager Suzanne opdager ham ved en fest.

Filmen er instrueret af Mehdi Avaz, og manuskriptforfatteren er Stefan Jaworski. Christopher har skrevet originalmusikken til filmen.

https://youtu.be/rEFj9NysjKE

Fra pressemeddelelsen kan vi læse følgende om handlingen:

Elliott, en ung fisker med en ekstraordinær stemme, får sit livets chance, da han bliver opdaget af den succesfulde. højprofilerede musikchef, Suzanne. Suzanne sætter snart Elliott sammen med sin datter og musikproducent, Lily. På sin vej til at blive en stjerne truer fortidens spøgelser ikke kun hans store gennembrud, men også den spirende kærlighed til Lily.

Læs også På jagt efter mening En skelsættende oplevelse sender Julie på jagt efter en mening med det meningsløse liv i den første danske originalserie fra HBO Max.

Både den nye serie og filmen får global Netflix-premiere i løbet af 2023, men foreløbig er ingen konkrete datoer offentliggjort.

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
Flere mafiaforviklinger fra Stallone & Co.! Fans af den tørt humoristiske og hårdtslående (men bløde indeni) Sly Stallone kan nu se frem til efterfølgeren.
Kokainsnifferne er tilbage! Hedonistene på Aker Brygge har mere heroin og viagra i pengeskabet!
Klar til sæson 2! Svampe-zombie-serien har virkelig ramt plet hos både publikum og kritikere - nu giver HBO Max grønt lys for sæson 2.
Gangsterhelvede! Taylor Sheridan, og en perfekt castet Jeremy Renner, serverer på én gang benhård socialrealisme og gangsterhelvede – på både inder- og ydersiden af murene.
Den Sorte Panter kommer på Disney+! Nu kan du snart se den Oscar-nominerede Marvel-film på Disney+.
Følg Lyd & Billede