Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Disney+ skal “koge bjørn” – nu er rollelisten klar

I år kommer Disney+ med sin første originale nordiske serie.

Skrevet af / 19/06/2023 - 10:24
Disney+ skal “koge bjørn” – nu er rollelisten klar

Disney+ har længe talt varmt om sine planer om egenproduktion af nordisk originalindhold. Nu lever underholdningsgiganten op til løfterne – snart kommer den første svenske originalserie.

Disney har startet indspilningen af krimiserien At koge bjørn, baseret på den svenske krimisucces af samme navn.

Serien er baseret på Mikael Niemis kriminalroman, som har solgt millioner af eksemplarer på verdensplan.

Læs også Heftig trailer! Nu er traileren til den nye spionserie, med Nicole Kidman i hovedrollen, her.

Nu løfter Disney+ lidt mere på sløret og afslører, hvem der har landet hovedrollerne.

Blandt hovedrolleindehaverne er flere kendte skuespillere. Gustaf Skarsgård (Vikings) skal spille Prosten, Ane Dahl Torp (Bølgen, Skælvet) har rollen som Brita Kajsa, Pernilla August (Hændelser ved vand, Star Wars) spiller Madam Sjödahl, og vi ser Magnus Krepper som Brahe, og Simon J. Berger (Exit) som Beronius.

Derudover kommer vi til at se Emil Kárlsen, Tyra Wingren, Jonas Karlsson, Johan Widerberg, Jaakko Ohtonen, Tobias Zilliacus og Sigrid Johnson.

At koge bjørn (Foto: Walt Disney)

Historien handler om en lokal præst og en bortløben samisk dreng, som under efterforskningen af en uventet drabssag får en nær relation.

At koge bjørn udspiller sig i sommeren 1852 i landsbyen Kengis i det allernordligste Sverige. Midt i det idylliske polarlandskab møder vi den nyudnævnte præst. Mens præsten har en åndelig åbenbaring, der sætter dybe spor i det samiske folk og torndalsfinnerne, findes liget af en hyrdepige i en mose. Derefter går landsbyens beboere på jagt efter en dræberbjørn, som de beskylder for at være gået amok.

 Mens lokalsamfundet jagter bjørnen, som de mener er morderen, får præsten en snigende mistanke om, at der kan være en anden årsag. Ikke længe efter bliver en anden pige fundet død, og pastorens mistanke forstærkes. Sammen med Jussi, den fattige samedreng, efterforsker han de forskellige spor omkring de grusomme hændelser. 

 

At koge bjørn (Foto: Disney+)

I pressemeddelelsen uddyber Vibeke Lia (Director of Programming & Production, The Walt Disney Company Nordic & Baltic):

Vi er ekstremt stolte over at kunne annoncere den allerførste nordiske originalproduktion fra Disney+. «At koge bjørn» har alt det, vi ønsker at tilbyde vores voksne publikum – en dyb og indholdsrig historie midt i det storslåede nordiske landskab. Jeg har en stor tro på, at den vil finde vej ind i hjertekulen hos publikum, også langt ud over Nordens grænser, noget vi glæder os vældigt til. I EMEA-markedet vil vi have 60 lokale produktioner til Disney+ inden 2024, samtidig med at vi fortsætter samarbejdet med fantastiske og nytænkende filmskabere og -producenter.”

Forfatter, Mikael Niemi, “At koge bjørn” (Foto: Peter Knutson / Forlaget Oktober)

Mikael Niemi følger op:

Jeg føler stor glæde og har store forventninger til produktionen af “At koge bjørn”. Det bliver spændende at følge den samiske dreng Jussi og hans møde med pastoren, og at se deres kamp mod ondskaben, som hærger i den nordlige vildmark. Vi kommer til at følge en historie om kløgt og mod, men også menneskets længsel efter både guddommelig og menneskelig kærlighed.”

Manuset til At koge bjørn er skrevet af Jesper Harrie (Solsidan), og serien kommer til at få seks episoder.

Koke-Bjorn_2-989x1560 at-koge-bjoern Koka-Bjorn_1-989x1471
<
>
At koge bjørn (Foto: Disney+

Serien skal instrueres af norske Trygve Allister Diesen, som bl.a. står bag Irvine Welsh’s Crime, spillefilmen Red (med Brian Cox i hovedrollen), samt var medskaber, forfatter og instruktør på Wisting og Torpedo.

Hans van Rijn og Vibeke Lia fra Disney+ Nordic (Foto: Walt Disney)

 Derudover kan Disney+ nu bekræfte, at store dele af produktionen vil finde sted i Finland.

At have en svensk manuskriptforfatter, en norsk instruktør, samt at hovedparten af produktionen skal finde sted i Finland, i en dramaserie som foregår i Sverige, er et bevis på, at ‘At koge bjørn’ fuldt og helt er en nordisk produktion. Der findes utroligt dygtige talenter i hele Norden, og jeg er meget stolt over, at vi har været i stand til at samle et stærkt team med folk fra intet mindre end tre lande til arbejdet med dette fantastiske projekt.

– Vibeke Lia, Disney+

Læs også Ny Star Wars-serie til efteråret! Gådefulde Ahsoka fra serien The Mandalorian får snart sin egen Star Wars-serie.

Disney+ har endnu ikke annonceret dato for streamingpremiere på denne svenske krimiserie.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Kevin Costner præsenterer "Horizon: En amerikansk saga"

Vandmanden kommer hjem til dig

Har du oplevet dette skærmbillede? Så er du ikke alene

Røverdatter i serieformat

Ny nordisk krimiserie på SkyShowtime

Det bliver ikke hurtigere!

Overklasse-nyt fra London, anno 1815

Knuser alle rekorder!

Klar til endnu en omgang?

Popdronningen kommer hjem til dig!

Nu bliver der nordisk seriefest!

Kansleren har talt!

0
Scroll to Top