annonce

Dansk-norsk Netflix-serie

Netflix lancerer deres første originalserie på norsk: Ragnarok.

(Foto: Producent)
annonce

Netflix annoncerede i går, at de lancerer deres første originalserie på norsk – Ragnarok. Serien, der er i seks dele, er skrevet af danske Adam Price, der bl.a. også stod bag Borgen, og produceret af det danske selskab SAM Productions.

Ordet “ragnarok” stammer som bekendt fra den nordiske mytologi og beskriver verdens ende – hvilket burde være godt materiale til en tv-serie!

Ragnarok fra nordisk mytologi. (Illustration fra newmediarockstars.com)

“Det er en stor fornøjelse at være med til at skabe en ny norsk Netflix-serie. Vi tror på, at Norden har sin egen stemme, når det kommer til historiefortælling, og det vil vi gerne være med til at vise med denne stort anlagte serie, som bliver skrevet af et nordisk forfatterhold bestående af forfattere fra Norge, Sverige og Danmark,” siger Adam Price. Han fortsætter:

“Serien tager sit udgangspunkt i en problemstilling, som ikke kun mennesker i Norden, men over hele verden i stigende grad bliver tvunget til at forholde sig til; vores klima, som gennem de senere år har været under voldsom forandring. Polerne smelter med en hastighed, ingen havde forventet. Vi går gennem lange tørkeperioder. Vintrene er for varme. Oftere og oftere oplever vi voldsomme skybrud. På alle måder ekstreme vejrforhold. Verden er under forandring, og nogen vil måske påstå, at vi er på vej mod et nyt Ragnarok. Medmindre nogen når at gribe ind …”

Ragnarok udspiller sig i den fiktive by Edda i et norsk landdistrikt og er en moderne opvæksthistorie med rødder i den nordiske mytologi, centreret omkring et gymnasium.

Kelly Luegenbiehl, Vice President Originals Europe hos Netflix. (Foto: Netflix)

“Det er en stor glæde for mig at præsentere vores nye Netflix Original-serie fra Norge og at være med til at bringe den nordiske mytologi til live i en moderne kontekst. Adam Price er en ekstremt dygtig historiefortæller, og vi ser frem til at kunne dele hans fantastiske arbejde med Netflix-publikum over hele verden,” siger Kelly Luegenbiehl, der er Vice President Originals Europa hos Netflix.

Price er både serieskaber, manuskriptforfatter og executive producer på Ragnarok. Han arbejder sammen med det norske producer og manuskriptforfatter Simen Alsvik (Lilyhammer, Næste sommer) og producerne Meta Louise Foldager Sørensen (Antikrist, Melancholia) og Stine Meldgaard Madsen. Den norske producentforening har været ude og kritisere Netflix for, at en norsk serie skal produceres af et dansk produktionsselskab.

annonce

At Ragnarok er den første norsksprogede originalserie fra Netflix, er i øvrigt en sandhed med modifikationer. Allerede i 2012 lancerede Netflix i samarbejde med NRK tv-serien Lilyhammer, med “Little Steven” Van Zandt i hovedrollen som mafiaboss under vidnebeskyttelse i den norske by Lillehammer.

annonce
Bruce Springsteen som patolog i 3. sæson af Lillyhammer. (Foto: Netflix)

Det vides p.t. ikke, hvornår Ragnarok får premiere, heller ikke hvilke skuespillere der er knyttet til serien. Lyd & Billede krydser fingre og håber på en noget bedre oplevelse end den begrædelige britisk/norske Netflix-serie The Innocents.

Og mens vi venter på Ragnarok, ser vi frem til premieren på showet Springsteen on Broadway af og med Bruce Springsteen, der får global Netflix-premiere den 15. december.

 

annonce
Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Læs også

Sonos til vrede brugere: Ro på!

Lysstærke objektiver til mellemformatkameraer

Fotoprinter for hele familien

Philips får Ambilight på alle nye TV’er

Hentet med helikopter

Smart-ur med green-kort til golfspillere

Nødløsning fra midterste hylde redder Huawei fra Google-blokade

Huawei Nova 5T er til at leve med, når det nu ikke kunne være anderledes.

Nye super-grafikkort til sommer. Har Nvidia et nyt kort i ærmet til at modstå AMD?

Nu kommer OLED gaming-skærmene

Begynd nedtællingen: Nu kommer Disney+ til Danmark!

Denne DAC er virkelig unik

Loewe genopstår

6 billige trådløse bordhøjttalere

Loewe genopstår

Loewe vil vise de nye produkter frem på IFA 2020.