Film

Den britiske karakterskuespiller Alan Rickman tabte kampen mod kræften.
forfatter

​Alan Rickmans familie oplyser, at han døde fredeligt og omgivet af sine nærmeste i sit hjem i London, 69 år gammel. Han døde af kræft.

Rickman (1946-2016) var en meget rost skuespiller, og nok bedst kendt for sin rolle som Severus Snape i Harry Potter-filmene.

(Foto: Producent)
Alan Rickman som Severus Snape i Harry Potter. Foto:. Warner Bros

Første kendt hos det brede publikum blev Rickman i glansrollen som terroristen Hans Gruber i aktionklassiskeren “Die Hard” (1988). Siden portrætterede han den onde sherif af ​​Nottingham i “Robin Hood -. Prince of Thieves”

Derudover er Rickman i Skandinavien blevet næsten obligatorisk juleunderholdning som Harry i den sentimentale klassisker “Love Actually”.

Blandt andre store film, som han medvirkede i, kan vi fremhæve “Sense and Sensibility” (1995); “Michael Collins” (1996); “Galaxy Quest” (1999); “Sweeney Todd” (2007) og “Bottle Shock” (2008).

Rickmans sidste film, “Alice Through the Looking Glass” får premiere senere på året. Hvor han gentager rollen fra “Alice i Eventyrland” (1999), som stemme for det blå tusindben.

Trods sine roller i mange store filmproduktioner var Rickman mindst lige så aktiv, om end ikke helt så berømt, på teaterscenen.

Som han selv sagde: “Teater er min religion!

Æret være en stor skuespillers minde!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.