Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

ABBA-dokumentar på Prime Video

I maj kommer den nye dokumentar Take a Chance på Prime Video.

Skrevet af / 29/04/2023 - 10:31
ABBA-dokumentar på Prime Video

Prime Video fortsætter med at satse på lokalproduceret indhold – og kommer nu med sin første nordiske dokumentar.

Take a Chance handler om en af verdens mest berygtede stalkere, Gert van der Graaf, og hans besættelse af ABBA-stjernen Agnetha Fältskog.

I denne unikke og hudløse dokumentar udforskes det, hvordan overdreven idolisering kan ende med at blive kriminelt.

Take a Chance bygger på ABBA’s vej til berømmelse og starter med van der Graafs opdagelse af ABBA, da han bare er otte år gammel. Opdagelsen fører hurtigt til en besættelse af, og efterhånden dyb kærlighed til Agnetha Fältskog. Det motiverer van der Graaf til at spare penge op, lære svensk og til sidst flytte til Sverige for at finde hende.

Efter flere tilfældige møder sker det utrolige, og de to finder på en eller anden måde sammen. For Fältskog vil historien i sidste ende få en brat afslutning, men for van der Graaf var dette kun begyndelsen.

Karl Take a Chance_1 (3) Take a Chance_1 (2) Take a Chance_1 (3) Take a Chance_1 (1) Take a Chance_1 (4) Take a Chance_1 (2)
<
>
Take a Chance (Foto: Prime Video)

 

Med en unik og ufiltreret tilgang udforsker filmen van der Graafs sind. Filmen følger ham, mens han fortæller, hvordan hans barndomsforelskelse blev til en besættelse, som formede resten af hans liv.

Eksperter, psykologer og venner samt hans egne ord bidrager til filmens undersøgelse af, hvordan idolisering kan blive kriminelt.

Take a Chance (Foto: Prime Video)

Dokumentaren er instrueret af Maria Thulin. I pressemeddelelsen fortæller hun:

Overdreven idoldyrkelse og forfølgelse kan virke som noget fjernt fra vores hverdag, men for nogle er det en realitet. Ifølge Sveriges kriminalpræventive råd er flere hundredetusinde svenske kvinner blevet chikaneret eller forfulgt af stalkere, og vi mener, det er vigtigt at belyse dette. Dokumentaren giver publikum indblik i en unik historie om stalking.

 

Take a Chance vises eksklusivt på Prime Video og får skandinavisk premiere den 19. maj.

Læs også Kevin Costner forlader Yellowstone To store egoer er oppe mod hinanden i Yellowstone - nu er Costner-exit bekræftet.
Take a Chance (Foto: Prime Video)

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ny nordisk krimiserie på SkyShowtime

Det bliver ikke hurtigere!

Overklasse-nyt fra London, anno 1815

Knuser alle rekorder!

Klar til endnu en omgang?

Popdronningen kommer hjem til dig!

Nu bliver der nordisk seriefest!

Kansleren har talt!

Premiere i dag!

Comeback kid?

Viser musklerne!

Disney+ med Apple Vision Pro

0
Scroll to Top