Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

3. sæson af Ragnarok kommer til efteråret

Til efteråret afslutter Netflix sit moderne twist på den nordiske mytologi.

Skrevet af / 18/06/2023 - 09:01
3. sæson af Ragnarok kommer til efteråret

Det nærmer sig nu tre et halvt år siden, at Netflix lancerede deres norske tv-serie Ragnarok, et coming-of-age-drama med et moderne spin på nordisk mytologi.

Serien var i høj grad et nordisk projekt, med danske Mogens Hagedorn i instruktørstolen, og Adam Price som manuskriptforfatter og serieskaber/showrunner.

Læs også Thor knuser jættekranier Netflix’ første norske serie giver os et originalt og moderne twist på den nordiske mytologi.

Optagelserne fandt sted i den norske industribygd Odda, med islandske Gísli Örn Garðarsson i en af hovedrollerne.

Serieskaber og manuskriptforfatter, Adam Price (Foto: Netflix)

Selv om den måske ikke faldt helt i alle anmeldernes smag, så fangede serien faktisk vanvittig mange seere.

Vi befinder os i den lille norske landsby Edda, hvor lokalsamfundet og den kommunale økonomi er totalt domineret af industrigiganten Jutul AS. En kæmpe fabrik, der spyr forurenet røg ud i luften, og forplumrer de lokale vandveje. Lokal og global forurening er da også et gennemgående tema i serien.

Ragnarok, 3. sæson (Foto: Netflix)

Familien Jutul er blandt Norges aller-rigeste, og på god fod med både lokale og nationale politikere og bureaukrater, hvilket betyder, at de slipper af sted med forureningen og en forretningspraksis, der er dybt forankret i obskure gråzoner.

Klanoverhovedet er den Wall Street-agtige Vidar (Gísli Örn Garðarsson), flankeret af hans strenge forstanderinde-kone Ran (Synnøve Macody Lund, “Headhunterne”) og deres to ulideligt forkælede rigmandsbørn, Fjor og Saxa.

Læs også Stærkeste sæson hidtil! Med tredje runde af det socialrealistiske komediedrama Pørni, leverer Steenstrup sin stærkeste sæson.

Den lille by, omgivet af storslået natur med majestætiske bjerge og gletsjere, oplever nye konflikter, da familien til Magne (David Stakston), med bror Laurits (Jonas S. Gravli, “22 July”) og mor (Henriette Steenstrup, Pørni), vender tilbage til hjembyen. Moren arbejder for Jutul, mens Magne i skolen kæmper med læse- og skrivevanskeligheder; men han finder lidt efter lidt sit “sande jeg”…

Ragnarok S3 Ragnarok S3 Ragnarok S3 Ragnarok S3 Ragnarok S3 Ragnarok, sesong 3_1 (1)
<
>
Ragnarok, 3. sæson (Foto: Netflix)

Den 24. august kommer tredje (og sidste!) sæson af Ragnarok på Netflix.

3. sæson fortsætter hvor 2. sæson sluttede.

I Netflix’s pressemeddelelse kan man læse følgende om handlingen:

Alt har ført til dette øjeblik. Efterhånden som en episk kamp mellem guder og jætter nærmer sig, vil Magnes styrke blive sat på prøve.

 

Hvad gør du, når du er 18 år, går på gymnasiet i en lille by i Norge – og opdager, at du er den udvalgte, der skal møde en ældgammel og ekstremt mægtig fjende? En fjende, der i øvrigt ikke kun holder en hel by i et jerngreb, men et helt land.

 

Hovedpersonen Magne må gøre sit bedste for at bekæmpe denne fjende. Men hvordan holder man sig rolig, og træffer de rigtige valg, når man er en forelsket teenager, pludselig bevæbnet med verdens mest magtfulde våben, samtidig med at man skal finde ud af, hvem man er? Magne skal veje hvert skridt nøje på sin rejse fra ung til voksen, samt navigere i de mange relationer, han endelig har formået at danne i den lille by. Men når alt kommer til alt, hvem er så hans venner – og hvem er hans fjende?”

Ragnarok, 3. sæson (Foto: Netflix)

Samtlige hovedrolleindehavere vender tilbage i deres roller, med et komplet ensemble bestående af David Stakston, Jonas Strand Gravli, Theresa Frostad Eggesbø, Herman Tømmeraas, Danu Sunth, Henriette Steenstrup, Synnøve Macody Lund, Odd-Magnus Williamsson, Bjørn Sundqvist, Vebjørn Enger, Billie Barker, Benjamin Helstad, Ruben Rosbach, Ida Nilsen, Jesper Malm, Fridtjov Såheim, og Espen Sigurdsen.

Læs også Gallapremiere på Ragnarok – se billeder og video En uge før Netflix lancerer sin første norske originalserie, inviterede streaming-giganten til gallapremiere i Oslo.

Også denne sæson er produceret af det danske filmselskab SAM Productions, og Mogens Hagedorn har instrueret.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Flere mafiaforviklinger fra Stallone & Co.!

Aberne kommer hjem til dig!

Hun er tilbage!

Ventetiden er næsten forbi!

Snart er ventetiden forbi!

Slip dragerne løs!

Spionefterfølger

To Infinity and Beyond!

RIP Wheeler?

Tid til mere fransk romantik

No more Netflix ...!

Ny trailer fra kostumedrama-verdenen

Scroll to Top