Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Thunderbolt 5 giver os det ultimative kabel

Med Thunderbolt 5 får vi en hidtil uset hastighed og opladningseffekt som aldrig før.

Skrevet af / 16/09/2023 - 17:55
Thunderbolt 5 giver os det ultimative kabel

På Mac-computere har Thunderbolt-forbindelsen længe været standard, da den er bedre end USB, som af en eller anden grund er PC-verdenens valg. Heldigvis har de to lejre rakt hånden ud til hinanden, så USB 4 og Thunderbolt 4 faktisk er mere kompatible end nogensinde. Men nu lancerer Intel Thunderbolt 5, hvor ydeevnen på alle områder tager et stort skridt fremad.

Samarbejdet fortsætter faktisk, da Thunderbolt 5 i høj grad er baseret på USB 4 v2, en standard, der ikke har gjort meget væsen af sig. Det, Intel gør, er at tage mange af de nøglefunktioner i USB 4 v2, som er valgfrie, og gøre dem til et krav. På den måde ved du, at du får en tårnhøj ydeevne, mens du med USB aldrig ved, hvad der er implementeret eller ikke er implementeret.

(Illustration: Intel)

Flere skærme i høj opløsning

Med den nuværende standard kan du tilslutte to 4K-skærme, hvilket måske lød imponerende dengang, men i dag er det næsten hverdagskost i professionelle sammenhænge. Med den nye standard kan du have flere 8K-skærme, hvilket er guld værd til medieproduktion.

Genial til gaming

I dag kan de to 4K-skærme, der er nævnt ovenfor, kun køre ved 60 Hz, hvilket er okay til kontorarbejde, men elendigt til gaming. Med Thunderbolt 5 kan du have 3 4K-skærme med 144 Hz! Endnu bedre er det, at du får dobbelt så stor båndbredde, hvilket løser nutidens performanceproblemer med eksterne grafikkort til bærbare computere.

(Illustration: Intel)

Krævende lynopladning

Den nuværende Power Delivery-standard tilbyder op til 100 watt opladning, hvilket er fantastisk til mobile enheder, men til en gaming-laptop er det lidt tyndt. Med Thunderbolt 5 kan du oplade med op til 240 watt!

Læs mere hos Intel

 

 

Læs også:

iPhone 15 og skiftet til USB-C: Hvad kan du forvente?

Datahastighed, skærme og opladning: Hvad du skal vide om iPhone 15's USB-C.

Læs mere
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hurtigt net til tilgængelig pris

Jensen Huang Superstar

Krig på AI-processorer

Asus går all-in på AI

Google skal lave AR-briller

ICQ-chat lukker ned

Copilot+ et "mareridt for privatlivets fred"

Populær bar får efterfølger

Ingen M4 til stationære Mac'er i år

Nu kommer de hurtige, intelligente PC'er

Dell Inspiron: Fleksible laptops til skrivebordet

Små og stærke PC'er i grønt look

Scroll to Top