Search
Generic filters

Din PC kan hjælpe i kampen mod coronavirus

Ved hjælp af Folding@Home-projektet fra Stanford University.

Coronavirussen har allerede haft store konsekvenser for elektronikbranchen. For et par uger siden blev verdens største mobilmesse, Mobile World Congress i Barcelona, aflyst på grund af frygt for den nye lungesygdom, og efterfølgende er arrangementer som High End 2020 og Geneva International Motor Show blevet droppet af samme grund.

Nu er epidemien så også nået til Danmark, hvor vi i skrivende stund har 59 registrerede smittetilfælde, 770 personer i karantæne, men gudskelov endnu ingen dødsfald.

Du kan hjælpe forskerne

I en sådan situation kan man nemt komme til at føle sig ganske hjælpeløs, men hvis du ikke bare vil sidde med hænderne i skødet, så er der faktisk mulighed for at hjælpe videnskaben med at bekæmpe coronavirussen.

Forskere fra universitet i Stanford har nemlig oprettet projektet Folding@Home, som lader alle almindelige pc-brugere bidrage med deres computers regnekraft via internettet. På den måde kan forskerne få nok regnekraft til at udføre komplicerede beregninger, der kan vise, hvordan sygdommen rent faktisk forløber i den menneskelige lunge.

Målet er bl.a. at udvikle metoder til at forhindre virusinfektionen i at binde sig til receptorproteinet i lungecellerne. Det vil på sigt kunne bidrage til udviklingen af medicin eller en vaccine, der kan stoppe sygdommen.

Du kan læse mere om Folding@Home her. Hvis du ønsker at stille din computer til rådighed for projektet, kan den nødvendige software downloades her.

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombination af specifikationer og pris.
  Panasonic starter udrulningen af deres første Android-TV til november!
  Der laves kun 50 par af Il Cremonese ex3me, og de bliver ikke ligefrem billige.
  Ud over Elite 85t giver Jabra aktiv støjreduktion til de eksisterende Elite 75t og Elite Active 75t.
  Så er det officielt. OnePlus lancerer sin næste mobil om tre uger.
  I dag kom traileren til den første norske originalfilm fra Netflix: Kadaver.
  Med Netatmo Smart Video-dørklokke kan du se, hvem der ringer på, og tale med dem hvor som helst fra.
  Kompakt high-end med kræfter nok.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Nintendo Switch

  Vejl.pris 2790 kroner kr Hverken fugl eller fisk

  Apple App Store vs. Android Market

  Vejl.pris kr Det endelige opgør
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.