data-srcset

CES 2015

Onkyo har en lang historie med pladespillere bag sig, men den ligger mange år tilbage. Nu er de imidlertid på banen igen med en prisrimelig model i klassisk design.

Efter udseendet at dømme kunne den lige så godt have været lanceret i 1975. Men selvom designet ser 40 år gammelt ud, er Onkyo CP-1050 en helt ny pladespiller. Og i modsætning til så godt som alle andre pladespillere bruger den ikke remdrift, men er i stedet direkte drevet med en vibrationsløs elektromotor.

Direct drive var forholdsvis almindeligt i tidligere tider, og argumentet var dengang, at man fik mere stabil drift med større omdrejningsmoment. Men efter at den mest navnkundige direkte drevne pladspiller, Technics SL1210, gik ud af produktion i 2010, har scenen været overladt til remdrift.

Onkyo-CP-1050-bak

Onkyo-spilleren har (nødvendigvis) elektronisk skift af hastighed, og leveres med en MM-pickup færdigmonteret, så man bare skal slutte pladespilleren til, og finde LP’erne frem. Så vidt vi kan se, har den også højdejustering af den s-formede arm, som også har aftageligt pickuphus. Det åbner for spændende opgraderingsmuligheder med andre pickuper.

Pladespilleren, som ventes at koste ca. 4.500 kroner, har almindelige RCA-bøsninger på bagsiden, så man selv kan bestemme kabelkvaliteten.

Onkyo-CP-1050-front

annonce
Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Læs også

 data-srcset

Nye radioer fra JBL

Nej, lineær radio er skam ikke dødt. Det vil JBL bevise med deres bærbare Tuner 2 og Tuner XL.

 data-srcset

HBO Max lanceret i USA

I dag er der premiere på HBO og WarnerMedias nye streaming-tjeneste i USA. Kan HBO Max blive en værdig Netflix-udfordrer?

 data-srcset

Tilpas dit gaming-lydkort

Nej, det hedder ikke Pure Edition, fordi RGB-lyset er fjernet på Sound BlasterX AE-5 Plus. Tværtimod: Her er der lys i alle ender og kanter.