Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Uoprettelig fejl i Tesla-kredsløb muliggør jailbreak

Forskere har fundet en fejl i Teslas hardware, som gør det muligt at bryde ind og låse op for software-låste betalingsfunktioner.

Skrevet af / 07/08/2023 - 12:50
Uoprettelig fejl i Tesla-kredsløb muliggør jailbreak

Tesla benytter sig af en AMD-processor til at styre infotainmentsystemet. Desværre er det muligt at udnytte en fejl i processoren til at få adgang til softwaren og de lagrede data. Det er nu lykkedes forskere at gøre dette med en Tesla og dermed få adgang til funktioner, man skal betale for. Desværre for Tesla er det ikke muligt at rette fejlen i processoren efterfølgende.

Sikkerhedsforskerne fra TU Berlin opdagede, at tredje generation af infotainmentsystemet styres af en AMD Ryzen SoC (system on a chip). Disse Zen 2- og Zen 3-baserede processorer er kendt for at være sårbare over for et angreb kaldet “voltage glitching”. Forskerne angreb infotainmentsystemets Platform Security Processor ved hjælp af denne metode.

Foto: Tesla

Vores systemadministratoradgang indebærer muligheden for at foretage ændringer i Linux, som overlever genstart og opdateringer. Det giver en angriber mulighed for at dekryptere det krypterede lagermedie og få adgang til brugerens private data, som for eksempel telefonbog og kalender,” forklarer forskerne.

Ved at hacke den indbyggede computer kan brugerne låse op for software-låste funktioner uden at betale. For eksempel kan man på en Model 3 SR+ fra 2021 få adgang til Cold Weather Feature (opvarmet rat og bagsæde), som normalt koster 400 dollars. Forskerne har bekræftet, at det virker.

TU Berlins team vil præsentere deres resultater på Blackhat-konferencen i Las Vegas på onsdag.

Kilde: Tom’s Hardware

Læs også:

Stadig mere teknologi i bilen er ikke nødvendigvis godt

En undersøgelse viser, at folk er ved at være irriterede på de stadigt mere komplicerede infotainmentsystemer i nye biler.

Læs mere
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Her er VW's stationcar

Teslas Cybertruck ruster

Folkemængde går amok på førerløs bil

Sverige i front: Første elektriske sne-scooter på vej

El-løbehjul for rå gamere

Porsche Taycan får mere kraft og rækkevidde

Denne her har mange ventet på

Får firehjulstræk og lavere pris

Nu kan du bestille Polestar 4

Apple Car i 2028?

Nu kommer Teslas "folkevogn"

Porsche Macan bliver helt elektrisk

0
Scroll to Top