TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
SOMMERTILBUD PÅ LB+
Nyhed

Sydkoreansk luksus

Genesis GV60 er baseret på en velkendt platform.

forfatter
Publiceret 23/08/2021 - 20:21

At ingen har hørt om Genesis, er ikke så underligt. Det er Hyundai-koncernens nye luksusmærke, omtrent som Lexus er det for Toyota.

Den kommende Genesis GV60 er baseret på E-GMP-platformen, som vi kender fra Hyundai Ioniq 5, hvilket betyder, at den sandsynligvis er større i virkeligheden, end den ser ud til på billederne.

Læs også Hyundai Ioniq 5: Vi smiler fra øre til øre Ioniq 5 er en bil, mange har ventet på. Og den skuffer ikke.
Hyundai IONIQ5 Angle

Det betyder også, at Genesis GV60 har den samme 800 volt teknologi som Ioniq 5 (og Porsche Taycan), og bilen får formentlig den største batteripakke fra starten.

Men GV60 vil lægge sig et par hak over Ioniq 5 – og KIA EV6, som den også deler platform med – og har mere sigtekornet rettet mod Audi end VW med større vægt på luksus og dyrere materialer samt et højt udstyrsniveau fra starten.

Hvis Genesis vælger samme drivlinje som EV6 GT, kan det betyde op til 500 km rækkevidde fra et 77,4 kWh batteri, men måske ikke hvis Genesis vælger at gå efter den største effekt på 585 hk og 740 Nm, som EV6 GT har.

Interiøret adskiller sig en del fra Ioniq 5, men den har en tilsvarende todelt skærm i breddeformat, og ellers kan man se, at der faktisk er knapper på instrumentbrættet samt to skærme med kameraer på ydersiden, som erstatter sidespejlene.

Håndtagene er indfældet i dørene, og sideruderne bagi ender i en skarp bue a la EV6, mens baglygterne er integreret i karosserifladerne. Fronten har et kølergitter med sensorer, flankeret af fire smalle felter, der udgør forlygterne.

Designet adskiller sig klart fra både Ioniq 5 og EV6, og det skal blive spændende at se, hvordan GV60 bliver modtaget, når den dukker op hos forhandlerne engang i begyndelsen af 2022.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Ariya indfrier på langt det meste Nu, hvor Ariya endelig er kommet, kan Nissan sende Leaf på pension. For mange vil det her være den allerfornuftigste bil.
Endelig en større elbil fra Citroën Citroën ë-C4 X bliver længere og får bedre plads samt opdateret infotainment-system.
Det bedste Volvo-køb Hvis man kan klare sig med forhjulstræk, kan denne version af Volvo XC40 være lige til højrebenet.
Mest plads og stadig god komfort Mercedes-Benz EQV er MPV’en til dig, der har brug for plads til hele familien og masser af bagage. Der er dog en grund til, at vi ikke helt klapper i vores små hænder.
Se billeder og data på Hyundai Ioniq 6 Ekstremt lav luftmodstand giver længere rækkevidde.
Verdens hurtigste budbil? Tager dine e-handelspakker fra 0 til 100 km/t på to sekunder.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend