TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Stor SUV: Sådan bliver Kia EV9

Hvor EV7 er en SUV i lav mellemklasse, bliver Kia EV9 markant større. De første teaser-billeder er nu tilgængelige.

forfatter
Publiceret 05/03/2023 - 08:00

Kia har udsendt et par videoklip, som giver os et smugkig på den kommende, store familie-SUV, som bliver flagskibsmodel for Kia: EV9.

Klippet viser en silhuet af bilen med en fremtrædende front, og med både lige og ganske kantede flader. På billedet kan det næsten virke som om Kia sender en anerkendende retro-nik til 80’er-klassikere som Chevrolet Blazer og Jeep Grand Cherokee, men selvfølgelig med mere moderne linjer og futuristiske detaljer. Og en kortere motorhjelm, da en elektrisk bil som bekendt ikke har noget motorrum foran. Frihøjden er også lavere end på traditionelle SUV’er fra 1980’erne og 1990’erne, for at prioritere komfort frem for terrænkørsel.

Læs også Endnu sejere tvilling Hvad får man, når man tager “Årets Bil” og giver den et nyt og mere sporty karosseri, et større batteri og et bedre lydanlæg? Kia EV6 GT Line!
KIA EV6 Spread
KIA1-EV9-989x556 KIA2-EV9-fixed-989x556
<
>
Smugkig Kia EV9. Gjort lysere i Photoshop af L&B-redaktionen. Foto: Kia

Hvordan bliver Kia EV9?

Vi ved kun meget lidt om EV9, andet end at det er Kias søster-model til Hyundai Ioniq 7. Som i konceptversionen er blevet afbilledet med både “hjørnesofa” og snurresæder. Dét kommer ret sikkert ikke med i den færdige udgave, men ganske sikkert er det at både EV9 og Ioniq 7 kommer til at have både futuristiske og retro elementer.

Kia EV9 får verdenspremiere sidst i marts, hvor både eksteriør og interiør, samt specifikationer og pris, vil blive afsløret.

Smugkig på forenden af Kia EV9. Gjort lysere i Photoshop af L&B-redaktionen. Foto: Kia

Mere information: kia.dk

Skriv en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
MSI RTX 40: Ny prisvindende serie af bærbare Tag springet til det enestående med de nye grafikkort i GeForce RTX 40-serien og 13. generation Intel Core-processorer.
Flagskib i SUV-format Den elektriske S-klasse fås nu endelig som SUV. Er der stadig noget at betænke sig på?
Volkswagens nyeste bliver meget billig En kompakt og prisvenlig elbil i Polo-størrelse ventes i 2025 - billigere og større end du tror
Mercedes EQA 300 4MATIC: Alle kan jo ikke køre Tesla … Mercedes EQA 300 er ikke den hurtigste eller mest udholdende elektriske SUV, men hvilken komfort!
Svensk Easee-forbud kan påvirke Danmark Salgsforbud mod Easee-ladebokse i Sverige grundet mangelfuld fejlstrømssikring.
BMW bekræfter i5 Den elektriske 5-serie nærmer sig.
Følg Lyd & Billede