Skoda Enyaq kommer til næste år

Men den bliver ikke som på den nye tegning.
Annonce
Annonce
forfatter

Få uger før den potentielt storsælgende elbil Skoda Enyaq skal afsløres i Tjekkiet den 1. september, udsender de en tegning, der giver anledning til forvirring. Flere journalister, bl.a. fra magasinet Motor, har nemlig allerede set den hævdede produktionsklare bil. Det skete ved nytårstid, og da så den ikke så kompakt og sporty ud som på de nye tegninger.

Hvilket fik dem til at spekulere på, om Skoda Enyaq faktisk er så klar til lancering, som de har ladet os tro. Og om ikke dens “tvilling”, Volkswagen ID.4, faktisk er foran i lanceringskapløbet.

Læs også
Billeder af VW ID.4 lækket Sådan kommer Volkswagens el-SUV til at se ud.

Skoda Enyaq kommer til januar

Det måtte vi have opklaret, så vi ringede til den norske importør. Morten Moum, der er kommunikationschef for Møller Skoda, bekræftede, at tegningen er en fejl.

“Nogle gange slipper der skitser ud fra designafdelingen, som de har arbejdet på før lanceringen af en bil, og det er det, der er sket her,” siger Moum. “Jeg har selv set produktionsmodellen, og jeg kan bekræfte, at det, der står i Motor, er rigtigt.”

Så bilen er klar til lancering, når den skal?

“Ja, den skal vises frem den 1. september. Så skal den en tur forbi alle forhandlerne i efteråret. Derefter tager det lidt tid, før bilerne faktisk kommer i handelen. Vi får de første biler herhjemme lige i starten af det nye år.”

Så det bliver ikke oktober, som det først blev forudsagt?

“Nej, det bliver efter nytår. Men jeg kan love, at det faktisk bliver lige i starten af 2021.”

I begyndelsen af januar?

“Det stemmer.”

Og Enyaq vil så faktisk komme på markedet før ID.4?

“Ja.”

En camoufleret Skoda Enyaq. (Foto: Skoda)

Fintet ud

Vi er usikre på, hvad vi synes om at blive fintet ud af tidlige skitsetegninger så tæt på lanceringen. Efter at en produktionsklar model er blevet vist frem i hemmelighed for flere i pressen, så virker det mod hensigten pludselig at præsentere tegninger, der viser et andet udseende. Folk kommer i tvivl om, hvor produktionsklar bilen egentlig er, og om deadline vil blive nået.

Vi vælger at tro på Skoda denne gang og glæder os til at se bilen den 1. september. Og til at prøvekøre den i det nye år.

Opret en gratis konto

/ registrér dig for at læse denne artikel gratis

Jeg accepterer Lyd & Billedes Vilkår og betingelser. Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve og information. Dette kommer kun et par gange om måneden. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Bekræft venligst inden tilmelding

Fortsæt med Google

eller tilmeld dig via e-mail

Glemt adgangskode? Indtast venligst din e-mailadresse. Du vil modtage en mail med et link til at lave en ny adgangskode.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Annonce
Annonce

Læs også

Volvos første elbil har alt, hvad der skal til for at blive en bestseller, men der er et par ting, man skal være opmærksom på.
Volkswagens elektriske fanebærer efter e-Golf har meget at bevise. ID.3 tilbyder meget godt, men er ikke fri for børnesygdomme.
Hvis Hyundai Kona Electric er lidt hverdagsagtig, så er lyden fra musikanlægget det stik modsatte. Elbilen har også alt, hvad man kan forvente af moderne faciliteter.
Efter en tur i Honda e virker det meste andet gammeldags.
I går havde den nye kompakt-SUV Mercedes-Benz EQA officiel verdenspremiere. Se video fra lanceringen her!
Kan det blive det næste store inden for billyd?
Renaults ikoniske minibil bliver elektrisk, men du må vente på den.
Med endnu en global streamingaktør på det nordiske markedet optrappes kampen om streamingabonnenterne.
Nye smart-låse, som du kan snakke til - og som kan tale med dine andre smart-enheder.
Får øget rækkevidde og bedre plads.
Streaming-forstærker, der kan alt, hvad man kan tænke sig, og lidt til.
I går havde den nye kompakt-SUV Mercedes-Benz EQA officiel verdenspremiere. Se video fra lanceringen her!
Gør dig klar til endnu hurtigere trådløst internet: Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første router med Wi-Fi 6E!
I dag indsættes Joe Biden som USA’s 46. præsident, og amerikanerne, verdenen og den frie presse kan lægge et fire år langt mareridt bag sig.
Så meget lyd som muligt fra små kabinetter.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
Streaming-giganten har sikret sig Gal Gadots næste film.
Under CES 2021 viste Razer en gaming-stol frem med udrullelig OLED-skærm! Mon den også kan give massage?
Engang var jagten på den bedste lyd enhver ung mands hobby. Nu foretrækker de fleste at nyde musikken som baggrunds-underholdning. De gamle dage vender aldrig tilbage. Men nutiden ligner lidt alligevel.