Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Skoda Enyaq kommer til næste år

Men den bliver ikke som på den nye tegning.

Skrevet af / 20/08/2020 - 08:26
Skoda Enyaq kommer til næste år

Få uger før den potentielt storsælgende elbil Skoda Enyaq skal afsløres i Tjekkiet den 1. september, udsender de en tegning, der giver anledning til forvirring. Flere journalister, bl.a. fra magasinet Motor, har nemlig allerede set den hævdede produktionsklare bil. Det skete ved nytårstid, og da så den ikke så kompakt og sporty ud som på de nye tegninger.

Hvilket fik dem til at spekulere på, om Skoda Enyaq faktisk er så klar til lancering, som de har ladet os tro. Og om ikke dens “tvilling”, Volkswagen ID.4, faktisk er foran i lanceringskapløbet.

Læs også Billeder af VW ID.4 lækket Sådan kommer Volkswagens el-SUV til at se ud.

Skoda Enyaq kommer til januar

Det måtte vi have opklaret, så vi ringede til den norske importør. Morten Moum, der er kommunikationschef for Møller Skoda, bekræftede, at tegningen er en fejl.

“Nogle gange slipper der skitser ud fra designafdelingen, som de har arbejdet på før lanceringen af en bil, og det er det, der er sket her,” siger Moum. “Jeg har selv set produktionsmodellen, og jeg kan bekræfte, at det, der står i Motor, er rigtigt.”

Så bilen er klar til lancering, når den skal?

“Ja, den skal vises frem den 1. september. Så skal den en tur forbi alle forhandlerne i efteråret. Derefter tager det lidt tid, før bilerne faktisk kommer i handelen. Vi får de første biler herhjemme lige i starten af det nye år.”

Så det bliver ikke oktober, som det først blev forudsagt?

“Nej, det bliver efter nytår. Men jeg kan love, at det faktisk bliver lige i starten af 2021.”

I begyndelsen af januar?

“Det stemmer.”

Og Enyaq vil så faktisk komme på markedet før ID.4?

“Ja.”

En camoufleret Skoda Enyaq. (Foto: Skoda)

Fintet ud

Vi er usikre på, hvad vi synes om at blive fintet ud af tidlige skitsetegninger så tæt på lanceringen. Efter at en produktionsklar model er blevet vist frem i hemmelighed for flere i pressen, så virker det mod hensigten pludselig at præsentere tegninger, der viser et andet udseende. Folk kommer i tvivl om, hvor produktionsklar bilen egentlig er, og om deadline vil blive nået.

Vi vælger at tro på Skoda denne gang og glæder os til at se bilen den 1. september. Og til at prøvekøre den i det nye år.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Polestars hurtigste bil er en drøm på langtur

Tesla-batterier: - Nedbrydes næsten ikke

Ammoniakmotor truer elbiler

Fisker er tæt på afgrunden

Firkantet charme fra Fiat

Luksus-familiebilen kører som et lyn

Meget imponerende debut

Nyt infotainmentsystem og op til 600 km rækkevidde

Skulle hente sin Cybertruck - endte på skadestuen

Batteridrevet havetraktor fra Husqvarna

Hybrid-elcykel skabt til Skandinavien

"Ingen" vil have Tesla Full Self Driving

Scroll to Top