Search
Generic filters

Skoda Enyaq kommer til næste år

Men den bliver ikke som på den nye tegning.

Få uger før den potentielt storsælgende elbil Skoda Enyaq skal afsløres i Tjekkiet den 1. september, udsender de en tegning, der giver anledning til forvirring. Flere journalister, bl.a. fra magasinet Motor, har nemlig allerede set den hævdede produktionsklare bil. Det skete ved nytårstid, og da så den ikke så kompakt og sporty ud som på de nye tegninger.

Hvilket fik dem til at spekulere på, om Skoda Enyaq faktisk er så klar til lancering, som de har ladet os tro. Og om ikke dens “tvilling”, Volkswagen ID.4, faktisk er foran i lanceringskapløbet.

Læs også Billeder af VW ID.4 lækket Sådan kommer Volkswagens el-SUV til at se ud.

Skoda Enyaq kommer til januar

Det måtte vi have opklaret, så vi ringede til den norske importør. Morten Moum, der er kommunikationschef for Møller Skoda, bekræftede, at tegningen er en fejl.

“Nogle gange slipper der skitser ud fra designafdelingen, som de har arbejdet på før lanceringen af en bil, og det er det, der er sket her,” siger Moum. “Jeg har selv set produktionsmodellen, og jeg kan bekræfte, at det, der står i Motor, er rigtigt.”

Så bilen er klar til lancering, når den skal?

“Ja, den skal vises frem den 1. september. Så skal den en tur forbi alle forhandlerne i efteråret. Derefter tager det lidt tid, før bilerne faktisk kommer i handelen. Vi får de første biler herhjemme lige i starten af det nye år.”

Så det bliver ikke oktober, som det først blev forudsagt?

“Nej, det bliver efter nytår. Men jeg kan love, at det faktisk bliver lige i starten af 2021.”

I begyndelsen af januar?

“Det stemmer.”

Og Enyaq vil så faktisk komme på markedet før ID.4?

“Ja.”

En camoufleret Skoda Enyaq. (Foto: Skoda)

Fintet ud

Vi er usikre på, hvad vi synes om at blive fintet ud af tidlige skitsetegninger så tæt på lanceringen. Efter at en produktionsklar model er blevet vist frem i hemmelighed for flere i pressen, så virker det mod hensigten pludselig at præsentere tegninger, der viser et andet udseende. Folk kommer i tvivl om, hvor produktionsklar bilen egentlig er, og om deadline vil blive nået.

Vi vælger at tro på Skoda denne gang og glæder os til at se bilen den 1. september. Og til at prøvekøre den i det nye år.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Amazon-ejede Ring har lanceret Always Home Cam, der har en helt unik egenskab: Det er en flyvende minidrone, der selv patruljerer dit hjem.
  Bliver Canons billigste professionelle videokamera.
  Lyden i KEF LS50 Meta og LS50 Wireless II skal være væsentlig forbedret med ny teknologi.
  “Det eneste, der er hurtigere end Ludicrous, er Plaid.”
  Men Volkswagen holder fortsat tæt om mulighederne for at opgradere lydanlægget!
  Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombination af specifikationer og pris.
  Panasonic starter udrulningen af deres første Android-TV til november!

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  BMW i8

  Vejl.pris kr Økobil i benzinslugerklæder

  Audi e-tron med Bang & Olufsen Premium Sound System

  Vejl.pris 13126 kr Koncertsal på fire hjul

  Vanmoof S3

  Vejl.pris 14880 kr Til den høje

  Vanmoof X3

  Vejl.pris 14880 kr Til den lave
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.