TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
☀️SOMMERTILBUD☀️ LB+ Total 6 uger for bare 6 kroner!

Nyhed

Ny oplevelse med NIO: Bedre parkering og nu også videostreaming!

Med Banyan 2.4.1-opdateringen får NIO-ejere endelig en App Store, bedre stemmestyring og bedre parkeringssøgning i bymidterne. Og sidst men ikke mindst, videostreaming med Dolby Atmos-lyd.

Ny oplevelse med NIO: Bedre parkering og nu også videostreaming!

NIO har netop udrullet en større opdatering til alle sine europæiske modeller. Efter et par dage bag rattet i en ET5 Touring med den nye software Banyan 2.4.1 kan jeg bekræfte, at bilerne nu er blevet endnu klogere. Men især én nyhed skiller sig markant ud.

NIO video streaming
Med ScreenHits TV kan du endelig streame film og serier med Dolby Atmos-lyd på NIOs store skærm. Foto: Geir Gråbein Nordby

Firehjulet hjemmebiograf

Efter lidt besvær med at få bilen forbundet til WiFi (mere om det senere), fandt jeg en sand perle i den nye App Store: ScreenHits TV. Denne app samler streamingtjenester som Apple TV, Disney+, Max, Netflix og enkelte lokale udbydere (som NRK og TV2 Play) ét sted.

Endelig kan man se film og serier på den store skærm i en NIO – og med Dolby Atmos-lyd via bilens højtalersystem. Det har tidligere været et markant savn i test af mærket. NIO har længe understøttet Atmos, men kun til musiktjenester som Apple Music og Tidal.

Lydoplevelsen er både god og omsluttende, selv om bassen kan virke lidt skarp, når den bliver meget dyb. Men samlet set er indtrykket imponerende – især for en bil. Det er dog værd at bemærke, at videostreaming kun virker, når bilen holder stille – af helt indlysende sikkerhedsgrunde.

NIO Parkopedia
Parkopedia viser tilgængelige parkeringspladser med farvekoder; noget som letter jagten i trange bymidter. Foto: Geir Gråbein Nordby

Parkering der faktisk virker

Den nye parkeringsfunktion fra Parkopedia er guld værd i bymidten. Efter utallige søgninger efter parkering i det centrale Oslo, var det en lettelse at se farvekodede linjer, som viser sandsynligheden for ledige pladser. Lyseblå betyder lavere sandsynlighed, mørkeblå højere. Ofte vises også tal for antal ledige pladser i forhold til det samlede antal.

Annonce

Systemet er ikke perfekt. Det er lidt langsomt til at opdatere ledige pladser, og prisoplysninger mangler for mange områder. Men når Parkopedia viser mange ledige pladser, stemmer det som regel.

Læs også TEST: NIO ET5 Touring NIO ET5 Touring er den første elektriske stationcar, vi har testet. Mere af den slags - tak.

App Store med plads til forbedring

Den nye NIO App Store er et skridt i den rigtige retning, men ikke lige så intuitiv som en smartphone. Jeg er ikke særlig velbevandret i det digitale NIO-univers og brugte lidt tid på at finde rundt. Det var heller ikke helt tydeligt, at bilen skal være forbundet til WiFi, før man kan hente opdateringer.

Det er en mærkbar forskel fra konkurrenter som Tesla, der har indbygget 4G/5G-forbindelse. Med NIO skal man enten oprette forbindelse til et WiFi-netværk eller dele internet fra sin mobiltelefon.

Når først det hele er koblet op, fungerer app-systemet som forventet. Udover ScreenHits TV er det værd at fremhæve musik-apps som Apple Music, Tidal og Spotify. Andre apps, som f.eks. vejrudsigter, åbner jeg sjældent i bilens system – det er lettere på telefonen.

NIO Nomi light
Stemmeassistenten Nomi er udformet som et lille robothoved, eller som en lille prisme, som afbilledet. Foto: Geir Gråbein Nordby

En klogere stemmeassistent

NIO-ejere kender allerede Nomi – den lille stemmeassistent på instrumentbrættet, som enten er et lille robothoved eller en mere diskret prisme. Med den nye opdatering kan man nu give flere kommandoer på én gang, som f.eks. “sænk temperaturen og luk vinduet.” Det fungerer overraskende godt.

Nomi reagerer hurtigere end stemmeassistenter i mange andre biler, jeg har testet. Den har også fået nye funktioner som quizspil og kan regne på turen. Men da jeg bad den finde en parkeringsplads, svarede den, at den ikke var forbundet til GPS – en besynderlig fejl, som afslører, at der stadig er et par børnesygdomme i systemet.

Læs også TEST: NIO EL7 Long Range NIO gør mange ting rigtigt med den mellemstore SUV EL7. Den har et ret specielt es i ærmet.

Smartere ladestop og bedre planlægning

Opdateringen inkluderer også en ny funktion, der viser faciliteter nær ladestationer. Den lister de fem nærmeste steder med toiletter, restauranter, caféer og legepladser. Praktisk, når man planlægger længere ture – men jeg nåede ikke at afprøve det grundigt nok i den tid, jeg havde bilen.

NIO-ET5T-sommer-Norge
ET5 Touring. (Foto: NIO)

Førstehåndsindtryk – ikke en fuld test

Det er vigtigt at understrege, at dette blot er et førstehåndsindtryk efter kort tid med bilen. En mere dybdegående test ville afsløre flere nuancer – både positive og negative. Men det samlede indtryk er, at NIO med denne opdatering har taget et vigtigt skridt fremad.

Med Banyan 2.4.1 viser NIO, at de tager de digitale oplevelser alvorligt. Opdateringen gør bilerne klogere, mere brugertilpassede og tilbyder passagererne flere underholdningsmuligheder. Især muligheden for videostreaming med Dolby Atmos-lyd er et stort plus for dem, der ofte tilbringer ventetid i bilen.

NIO Banyan 2.4.1: Pris og tilgængelighed

Opdateringen er gratis for alle NIO-ejere og bliver i disse dage rullet ud over-the-air (OTA). Det eneste, du skal bruge, er en WiFi-forbindelse.

Mere information: nio.com

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du rækkeviddeangst? Ny verdensrekord bør berolige dig!

Kompakt elbil-SUV med op til 530 kilometers rækkevidde

AI-systemer gør billeje til en dyr fornøjelse

Tjek den her elektriske superbil!

Ny brint-SUV fra BMW - er de gale?

Vanmoof genopstået fra de døde med nye elcykler

Førstehåndsindtryk: Sådan bliver NIOs nye digitale arsenal

Vigtige fremskridt for Nissan Leaf

Tesla kører sig selv gennem Rom

Hyundai Ioniq 9: Prisen overrasker

Fartmonster fra Lucid på vej til Danmark

Video-apps på vej til Android Auto