Nu får forsædepassageren sin egen skærm

Ny infotainment-skærm dækker hele instrumentbrættet.
Annonce
Annonce
forfatter

Komplekse skærme har en ulempe, som vi har lagt mærke til i elbiler, hvor gentagne tryk på skærmen er nødvendigt for at finde og ændre en indstilling. Det kan være noget så grundlæggende som mere varme til benene eller at skifte radiokanal.

En simpel proces før i tiden med “analoge” biler, der ofte havde en separat knap til disse ting.

Det er tydeligt, at Mercedes er enig i, at skærmmenuerne er blevet for besværlige at bruge, for nu lancerer de MBUX Hyperscreen. En 141 cm bred touch-skærm i Gorilla Glass, der dækker hele instrumentbrættet, og hvor alt er tilgængeligt, uden at man behøver at forlade hovedskærmen.

Først i EQS

Hyperscreen debuterer i den elektriske S-klasse-model EQS, som officielt lanceres næste måned.

Annonce

“Den nye MBUX Hyperscreen kombinerer unik elektronisk æstetik med enestående brugervenlighed,” siger Sajjad Khan, der er Mercedes-Benz AG’s tekniske chef og også sidder i selskabets bestyrelse.

Læs også
Luksusbil med luksuslyd Mercedes EQC byder på en støjsvag, silkeblød og ultra-komfortabel køreoplevelse. Det eneste, der bryder stilheden, er det saftige lydanlæg fra Burmester!

Skærmen er opdelt i flere felter med et digitalt instrumentpanel foran føreren, som har flere skærmvisninger, en stor central skærm midt på instrumentbrættet og en skærm på passagersiden. Som viser de funktioner, passageren har adgang til, såsom massage i sæderne, telefon og styring af musikken. Blandt meget andet.

Syv brugerprofiler kan gemmes på passagerskærmen, hvor bl.a. playlister, telefonbog og foretrukken sædeindstilling kan gemmes og hentes frem.

Zero layer

Sajjad Khan siger videre, at det har været vigtigt for Mercedes, at skærmen giver føreren umiddelbar adgang til alle indstillinger uden at skulle dykke ned i en anden skærmmenu, og de har derfor ladet næsten alle funktioner være tilgængelige på samme flade.

Annonce

Denne “zero layer”-løsning kan man håbe på, at flere bilproducenter adopterer, og præcis hvor godt det fungerer, vil vi finde ud af i en kommende test af EQS.

AI

Kunstig intelligens skal hjælpe med tilpasning til brugeren, så skærmen er så intuitiv at anvende som muligt. AI’en lærer den valgte brugerprofils brugermønster og indstiller automatisk temperatur, sædevarme og spejle, og tilpasser navigationen til brugerens mest benyttede præferencer.

Bag den 141 cm brede touch-skærm på 2,43 cm2 arbejder en octa-core-processor med 24 gigabyte hukommelse og en hukommelsesbåndbredde på 46,4 GB/s, hvilket vi antager er absolut nødvendigt her for at give brugerne øjeblikkelig feedback på kommandoer.

Annonce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også

Canon opgraderer EOS M50 med en række nye videofunktioner.
Sony lancerer FX3 til håndholdt professionel video.
Kompakt og let zoomobjektiv med stor rækkevidde.
Sony FX3 er blevet lækket på nettet.
Du skal skynde dig, hvis du vil have fat i James Bonds kamera.
De første Volkswagen ID.4 er ankommet til nordiske forhandlere. Vi har taget et hurtigt kig – og lyttet til infotainment-systemet!
Canon opgraderer EOS M50 med en række nye videofunktioner.
Rygtet vil vide, at Sony WF-1000XM4 er lige rundt om hjørnet.
Den nye, internationale streaming-tjeneste Paramount+ kommer snart til Norden. Nu er prisen (og noget af indholdet) klar.
Sony lancerer FX3 til håndholdt professionel video.
Med radar og 3D-teknologi får du fuld kontrol med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe på vores breddegrader.
Elektrostatiske hovedtelefoner fra Japanske Stax kan igen købes i Skandinavien.
Razer Kiyo Pro klarer både Zoom-møder om dagen og stemningslys i gamer-hulen.
Med lanceringen af Star kan Disney+ tilbyde 300 “nye” film- og serietitler – inklusive Die Hard og Big Sky.
Spotify meddeler, at de snart vil øge lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV får god plads og sætter sikkerheden i fokus. Lyden er fra Bose!