Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Nissan har passeret 1 million elbiler

Endnu en bilproducent kan prale af at have solgt elbiler i milliontal.

Skrevet af / 25/07/2023 - 15:52
Nissan har passeret 1 million elbiler

Nissan kan i dag rapportere, at de har passeret en milepæl på 1 million elbiler på verdensplan. Hidtil er det – så vidt vi er orienteret – kun Tesla, BYD og de samlede bilmærker under Volkswagen-koncernen, der kan sige det samme.

Det skal dog nævnes, at Tesla nåede dette mål allerede i marts 2020, og alene i 2022 solgte de over 1,3 millioner elbiler. I dag triller der over 4 millioner Tesla’er rundt på verdens veje, så der skal noget til at indhente det forspring.

Læs også Teslas prisfald: Har det ændret bilmarkedet for altid? Nu kan du pludselig få en rummelig Model Y familiebil til prisen for en lille elbil. Det bør få konkurrenterne til at ryste i bukserne.

Nissan Leaf viser vejen

Ikke overraskende er det Leaf, der tegner sig for størstedelen af Nissans salg. Siden lanceringen i december 2010 er der solgt over 650.000 Nissan Leaf på verdensplan.

Foto: Nissan

Leaf har med andre ord nogle år på bagen; den fik sit seneste facelift helt tilbage i 2018. Vi syntes da også, at det var i 2018, den hørte hjemme, da vi testede 2021-udgaven.

Ariya overtager stafetten

I 2022 startede salget af den mellemstore SUV Nissan Ariya. Den havde Nissans nyeste designsprog og teknologier, såsom e-4ORCE firehjulsstyring og ProPILOT 2.0 førerassistance.

Og Ariya faldt meget mere i anmelderens smag:

Læs også Ariya indfrier på langt det meste Nu, hvor Ariya endelig er kommet, kan Nissan sende Leaf på pension. For mange vil det her være den allerfornuftigste bil.

Verden køber elektrisk

Elbiler vinder stadig større markedsandele i forhold til de fossildrevne dinosaurer. Det anslås, at andelen af elbiler i Europa, USA og Kina vil stige til 60 procent i 2030.

Læs pressemeddelelsen fra Nissan her.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Folkemængde går amok på førerløs bil

Sverige i front: Første elektriske sne-scooter på vej

El-løbehjul for rå gamere

Porsche Taycan får mere kraft og rækkevidde

Denne her har mange ventet på

Får firehjulstræk og lavere pris

Nu kan du bestille Polestar 4

Apple Car i 2028?

Nu kommer Teslas "folkevogn"

Porsche Macan bliver helt elektrisk

Jeep Wagoneer S lanceres i år

Tesla Model Y knuser alt i Europa

0
Scroll to Top