Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

MINI Countryman i elektrisk udgave

Underholdende familiebil med firehjulstræk og god rækkevidde.

Skrevet af / 05/04/2023 - 14:30
MINI Countryman i elektrisk udgave

Lige siden Mini lancerede Countryman i 2010 som et praktisk og sporty alternativ til Ford Focus eller VW Golf, har den været et populært valg hos unge børnefamilier. Med en bagagerumsvolumen på 450 liter er den større end en Golf, men ikke lige så kedelige som en stationwagon.

Countryman har været tilgængelig med forskellige motortyper, heriblandt plug-in-hybriden, som kom i 2017, men nu bliver den helelektrisk.

Næste generations Countryman skal produceres i Leipzig i Tyskland, og det bliver den første tyskproducerede Mini-udgave. Produktionsstart er november 2023, og de første biler kan formentlig leveres til kunderne i 1. kvartal af 2024.

MINI Countryman 2024. (Foto: Mini)

Vokser i størrelse

Countryman bliver den første helelektriske Mini, og den får selskab af den mere kompakte 3-dørs-model Cooper SE og en helt ny kompakt crossover, som kommer til at hedde Mini Aceman. Det vil sige tre elektriske modeller inden for kort tid.

Den kommende elektriske version af Countryman vokser, sammenlignet med den nuværende model, og den bliver mere rummelig end før. Længden øges med 13 cm til 442 cm. Den vokser også 6 cm i højde til 161 cm og vil formentlig få indvendige mål på linje med BMW iX1 xDrive30, som den deler platform med. 

To versioner til at begynde med

MINI Countryman 2024 kommer i to helelektriske versioner. Den ene bliver kun tohjulsdrevet med en 140 kW / 191 hk elektromotor, kaldet Mini Countryman E.

Den anden model – Countryman SE ALL4 – får samme drivlinje som iX1 xDrive30, som vi testede for nylig. Den får firehjulstræk og to elektromotorer på i alt 230 kW / 313 hk. Begge vil have den samme batterikapacitet på 64,7 kWh, og rækkevidden estimeres foreløbig til omkring 450 km.

MINI Countryman SE ALL4 2024. (Foto: Mini)

Genanvendte materialer

En stor del af de kommende Countryman-modeller er bygget af genanvendte materialer. Aluminium, som man finder både ud- og indvendigt – f.eks. de støbte letmetalfælge – er fremstillet med op til 70 procent genanvendt aluminium.

Materialer som bruges bl.a. på instrumentbrættets overflade, til rattet, bilens tag og gulv samt gulvmåtterne er fremstillet af genanvendt polyester fra PET-flasker og tæpperester. Sammenlignet med traditionelle materialer mener Mini, at de reducerer CO2-udslippet i værdikæden med op til 85 procent.

Indvendig vil bilen få en 9-tommer cirkelrund touchskærm, og der er langt færre fysiske knapper end i den nuværende Countryman. Eftersom Mini er kendt for sine underholdende køreegenskaber, vil der være flere køreindstillinger at vælge imellem, bl.a. en Go-Kart-indstilling, som vel siger ganske tydeligt, hvad det handler om.

Det skal ikke være kedeligt at køre en Mini, selv når det er en familievenlig crossover.

Læs også:

BMW iX1 xDrive30

Raffineret luksus i premiumklassen

BMW iX1 xDrive30 er et oplagt valg for alle, der værdsætter køreglæde, men også har behov for praktiske egenskaber.

Læs hele testen
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Batteridrevet havetraktor fra Husqvarna

Hybrid-elcykel skabt til Skandinavien

"Ingen" vil have Tesla Full Self Driving

Første kig på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck på vej til Danmark

Beijing Auto Show 2024: Nye elbiler på samlebånd

Billigere Tesla kan komme allerede i år

Nyeste version med facelift: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: Et sandt mareridt

Ny Mini-model på vej

Topløs og toplækker fra Maserati

Snart kører Mercedes EQS endnu længere

Scroll to Top