Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

McIntosh MX950 Entertainment System

Hvis du vælger den nye Jeep Cherokee, får du et McIntosh-anlæg på 950 watt.

Skrevet af / 08/01/2021 - 15:19
McIntosh MX950 Entertainment System

Hvis man ikke kan klare sig med McIntosh-anlægget derhjemme, kan man heldigvis også få et i bilen. I hvert fald hvis man vælger den nye 2021-model af Jeep Grand Cherokee i lang udgave med seks eller syv sæder.

Den kan nemlig udstyres med et heftigt anlæg på 950 watt fra McIntosh, med højttalere overalt for den virkelige stadionoplevelse, der giver Grateful Dead (eller Billie Eilish for den sags skyld) det massive lydbillede, som man ellers kun kan opleve til koncerter.

Jeepen er udstyret med Quadra-Trac firehjulstræk og drives af enten en 3,6 liters V6’er eller en 5,7 liters Hemi V8’er og vil blive tilgængelig som hybrid i Europa.

Læs også Brutal BMW med Bowers & Wilkins-anlæg Lyden af den enorme V8’er formår ikke at overdøve B&W-anlægget, som er et oplagt valg til en BMW.

Men anlægget er det samme, hvis man husker at krydse McIntosh MX950 Entertainment System af, når man bestiller bilen.

Så får man en 10 tommers touch-skærm foran og McIntoshs velkendte potmetre, hvormed man kan styre lyden fra hele 19 højttalere – inklusive en 10 tommers subwoofer. Lyden er fordelt på 17 kanaler og drives af i alt 950 watt forstærkereffekt.

Jeepen – der er lige så stor som en Bentley Bentayga – har højttalerne fordelt på 12 placeringer rundt om i bilen, og McIntosh-logoet lyser op på højttalerfronterne foran og i dørene.

Lyden er tunet af McIntosh, der har brugt deres eget referenceanlæg hjemme i Binghamton som reference for lyden i Cherokee L.

McIntosh-anlægget understøtter også Apple CarPlay og Android Auto, og man kan sætte et Wi-Fi-hotspot op i bilen, som alle kan streame musik fra.

Den store jeep er tilgængelig fra andet kvartal 2021, altså lige i tide til årets bilferie.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Polestars hurtigste bil er en drøm på langtur

Tesla-batterier: - Nedbrydes næsten ikke

Ammoniakmotor truer elbiler

Fisker er tæt på afgrunden

Firkantet charme fra Fiat

Luksus-familiebilen kører som et lyn

Meget imponerende debut

Nyt infotainmentsystem og op til 600 km rækkevidde

Skulle hente sin Cybertruck - endte på skadestuen

Batteridrevet havetraktor fra Husqvarna

Hybrid-elcykel skabt til Skandinavien

"Ingen" vil have Tesla Full Self Driving

Scroll to Top