Kompakt franskmand

Citroën e-C4 bliver ladbar.
Annonce
Annonce
forfatter

De første billeder af Citroëns kommende C4 – som også lanceres i en elektrisk udgave allerede i næste uge, den 30. juni – er dukket op til overfladen. Den bliver tilgængelig med diesel- eller benzinmotor for dem, der foretrækker det, men det er sandsynligvis den batteridrevne ë-C4, der vil være mest interessant på vores breddegrader.

Som man kan se, drejer det sig om en kompakt femdørs bil på størrelse med VW ID.4, og designet ligner en soft-SUV, en slags hybrid, med store hjulbuer og sorte plastdetaljer fra kofangeren rundt om begge hjulbuer og dørene til bagenden.

Der er spekulationer om, hvorvidt den elektriske ë-C4 får samme batteripakke som Peugeot e-208 og Opel Corsa-e, hvilket i så fald vil sige 50 kWh batteri, 136 hk elmotor og en opgivet rækkevidde på ca. 340 km.

Indvendig finder vi flere påfaldende lighedstræk med e-208, men Citroën har deres eget twist på designdetaljerne, som man kan se.

Bare tag et kig på skærmen i midten. Føreren får en heldigital skærm og et head-up-display, og bilen vil sandsynligvis kunne glæde både fører og passagerer med Citroëns hydrauliske stødabsorbering på de bedst udstyrede versioner, hvilket utvivlsomt vil give meget komfortabel kørsel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også

Kan det blive det næste store inden for billyd?
Renaults ikoniske minibil bliver elektrisk, men du må vente på den.
Ny infotainment-skærm dækker hele instrumentbrættet.
Skal udfordre Volkswagen og Skoda.
Dårligt batteri på Sonos Move? Nu kan du skifte det selv.
Når lanceringfesten holdes på nettet, kan man lige så godt gøre det ekstravagant.
Succesforfatteren bag “Bosch” udgiver ny serie på Netflix.
Ny infotainment-skærm dækker hele instrumentbrættet.
Acers chromebook-nyheder har mere power end mange PC-bærbare.
Samsungs nye trådløse hørepropper kommer med intelligent aktiv støjreduktion.
Ligesom sidste år kommer dette års Samsung Galaxy S-serie i tre forskellige udgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovæg kommer nok ikke ind i stuerne lige med det første, men det kan godt ske, at du får den at se i aktion alligevel!
Anvendelig 35 mm til Sony full-frame.
Optrapper kampen mod Sonos med Sound Bar 550.
Eksternt grafikkort giver den kompakte bærbare ekstra kræfter til spil både hjemme og ude.
Hurtigere grafik, hurtigere CPU, hurtigere skærm.