Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
Vi udfører vedligeholdelse på vores hjemmeside fra kl. 23.00 den 22.04.24. Der vil forekomme nedetid.

Nyhed

ID.2 all: Ny Volkswagen til folket

En kompakt og prisvenlig elbil i Polo-størrelse ventes i 2025 - billigere og større end du tror

Skrevet af / 16/03/2023 - 15:25
ID.2 all: Ny Volkswagen til folket

 

Volkswagen er på vej med en ny elbil til folket: Konceptbilen ID. 2all – en kompakt lille bil med forhjulstræk, som havde verdenspremiere onsdag aften. Den rimelige elbilen får angivelig en startpris på 25.000 euro, eller omkring 185.000 kroner før afgifter.

Volkswagen ID. 2all Volkswagen ID. 2all (2)
<
>
Volkswagen ID. 2all. (Foto: Volkswagen)

Volkswagen ID. 2all: Kompaktbil med lang rækkevidde

ID. 2all bygges på en ny platform, som Volkswagen kalder MEB Entry, og bilen er omtrent på størrelse med dagens Polo. Den er 4.050 mm lang og har en akselafstand på 2.600 mm. Elmotoren er integreret i forakslen og kan accelerere køretøjet fra 0 til 100 km/t på under 7 sekunder.

Volkswagen er også ambitiøse med med hensyn til den nye konceptbils rækkevidde. Beregnet WLTP-rækkevidde vil være op til 450 kilometer, og batteriet kan hurtiglades fra 10 til 80 procent på cirka 20 minutter. Dermed kan dette blive en interessant udfordrer til bl.a. Tesla Model 2 i fremtiden.

Læs også Den næste Tesla-model bliver endnu billigere Billig-Tesla kan sætte rækkevidderekord.

Volkswagen ID. 2all vil blive leveret med meget af det udstyr, vi kender fra andre Volkswagen ID.-modeller. Heriblandt Travel Assist, som hjælper med delvis automatiseret kørsel. Andre funktioner, som nævnes, er panoramasoltag, LED-matrix-forlygter, 3D LED-baglygter, Park Assist Plus med hukommelsesfunktion, ID.Light (intuitive lyssignaler til føreren) og elektriske sæder med massagefunktion.

Interiøret i i Volkswagen ID. 2all (Foto: Volkswagen)

ID. 2all får en touchskærm på 12,9 tommer, en digital cockpit-skærm på 10,9 tommer og mulighed for head-up-display.

Volkswagen oplyser, at ID 2.all får separat kontrolpanel til klimaanlæg med oplyste knapper. Derimod havde de i denne omgang ikke noget spændende at fortælle om ekstra infotainment eller udvidet stereoanlæg.

Bagagerummet har en kapacitet på 440 liter, og de nedfældelige bagsæderyglæn giver et sammenhængende lasteområde på 2,20 meter. Der er yderligere et opbevaringsrum med en kapacitet på 50 liter under bagsædet, som kan slås sammen i en enkel bevægelse.

Produktionsversionen af ID. 2all forventes på vejene i 2025. Men allerede i år vil der komme opgraderede, men også nye modeller fra Volkswagen på markedet. Salget af anden generation af ID.3 er allerede i gang, og senere i år kommer ID.7 og en længere udgave af ID. Buzz.

Læs også Volkswagen præsenterer ID.7 På CES-messen i Las Vegas fik vi et kort glimt af Volkswagens elektriske kilometersluger ID.7!
Læs også Det nye Folkevognsrugbrød kan køre selv Den elektriske Volkswagen ID. Buzz har masser af plads – og niveau 4 selvkørsel.

Thomas Schäfer, CEO for Volkswagen personbiler, siger: 

“Vi transformerer virksomheden hurtigt og fundamentalt – med det klare mål at gøre Volkswagen til et ægte ”Love Brand”. ID. 2all-konceptbilen viser, hvor vi vil tage mærket hen. Vi vil gerne være tæt på kunden og tilbyde topteknologi i kombination med fantastisk design. Vi implementerer transformationen i et højt tempo for at bringe elektrisk mobilitet ud til de mange.”

Se video fra verdenspremieren her:

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Topløs og toplækker fra Maserati

Snart kører Mercedes EQS endnu længere

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rækkevidde

Fuldstændigt vanvid

Xpeng afslører el-SUV for folket

Her er der plads nok

Snart kan du lynlade hos Ford

Så meget bedre er den nye Porsche Taycan?

ID. Buzz - endelig med firehjulstræk

Familiebil med alt hvad man behøver

Fremtidens elbil ifølge BMW

0
Lyd & Billede
Scroll to Top