Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Hyke Shuttle 0001 elektrisk færge

Selvkørende færge debuterer.

Skrevet af / 15/08/2023 - 12:41
Hyke Shuttle 0001 elektrisk færge

Elektrificeringen har for længst fundet vej til de maritime fartøjer. Vi har allerede prøvekørt den elektriske Candela C8, en hydrofoil-båd, der bruger mindre strøm, når hastigheden øges.

Læs også Vi har prøvet båden, som svæver over vandene Svensk elbåd med hydrofoiler og designelementer fra Polestar.

Elektriske fritidsbåde er med andre ord ikke noget nyt, og det er elektriske færger heller ikke. Men selvkørende elektriske færger er nyt.

Hyke Shuttle 0001 er den første fra Hydrolift Smart-City Ferries AS, og den er allerede på vandet i norske Arendal i denne uge.

Foto: Hyke

Fire eksemplarer af den elektriske færge skal fragte passagerer på Seinen i Paris under De Olympiske Lege i 2024, hvor den 15 meter lange færge kan fragte 50 passagerer pr. tur. Hydrolift Smart-City Ferries AS er et selskab i Eker Group, som bl.a. designer og bygger Hydrolift-både, og Bård Eker, manden bag selskabet, er også kendt som designer af Koenigseggs superbiler.

Foto: Hyke

Færgen er bygget af kompositmaterialer og vejer kun 11 tons: Den kan lægge til og oplades automatisk, når den ligger ved kaj, og ifølge Hydrolift Smart-City Ferries kan færgen udstyres med selvstyrende navigation, så den ikke behøver en besætning.

Foto: Hyke
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Polestars hurtigste bil er en drøm på langtur

Tesla-batterier: - Nedbrydes næsten ikke

Ammoniakmotor truer elbiler

Fisker er tæt på afgrunden

Firkantet charme fra Fiat

Luksus-familiebilen kører som et lyn

Meget imponerende debut

Nyt infotainmentsystem og op til 600 km rækkevidde

Skulle hente sin Cybertruck - endte på skadestuen

Batteridrevet havetraktor fra Husqvarna

Hybrid-elcykel skabt til Skandinavien

"Ingen" vil have Tesla Full Self Driving

Scroll to Top