Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B Home’s julekalender: Låge 11Deltag

Nyhed

Hyke Shuttle 0001 elektrisk færge

Selvkørende færge debuterer.

Skrevet af / 15/08/2023 - 12:41
Hyke Shuttle 0001 elektrisk færge

Elektrificeringen har for længst fundet vej til de maritime fartøjer. Vi har allerede prøvekørt den elektriske Candela C8, en hydrofoil-båd, der bruger mindre strøm, når hastigheden øges.

Læs også Vi har prøvet båden, som svæver over vandene Svensk elbåd med hydrofoiler og designelementer fra Polestar.

Elektriske fritidsbåde er med andre ord ikke noget nyt, og det er elektriske færger heller ikke. Men selvkørende elektriske færger er nyt.

Hyke Shuttle 0001 er den første fra Hydrolift Smart-City Ferries AS, og den er allerede på vandet i norske Arendal i denne uge.

Foto: Hyke

Fire eksemplarer af den elektriske færge skal fragte passagerer på Seinen i Paris under De Olympiske Lege i 2024, hvor den 15 meter lange færge kan fragte 50 passagerer pr. tur. Hydrolift Smart-City Ferries AS er et selskab i Eker Group, som bl.a. designer og bygger Hydrolift-både, og Bård Eker, manden bag selskabet, er også kendt som designer af Koenigseggs superbiler.

Foto: Hyke

Færgen er bygget af kompositmaterialer og vejer kun 11 tons: Den kan lægge til og oplades automatisk, når den ligger ved kaj, og ifølge Hydrolift Smart-City Ferries kan færgen udstyres med selvstyrende navigation, så den ikke behøver en besætning.

Foto: Hyke

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Snart behøver du ikke at oplade din elbil

Nu kommer Tesla Cybertruck endelig på vejene

Mercedes klar med første højhastigheds-ladestation i Europa

Se den elektriske byfræser i Gøteborg

Verdens første af sin slags

Elbil fra ... Xiaomi!

Twingo bliver superbillig

Nyt el-løbehjul fra Segway

Her er Volkswagens første elektriske stationcar

Rivian går "trick or treat"

Honda, Lexus og Toyota viser fremtidens elbiler

Dynaudio i prisvenlig elbil

0
Scroll to Top