Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Fisker Ronin er første elcabriolet med fire døre

Elektrisk pickup, billigbil og en supercabriolet.

Skrevet af / 06/08/2023 - 11:00
Fisker Ronin er første elcabriolet med fire døre

Mens de første Fisker Ocean ruller ud til kunderne i disse dage, præsenterer Fisker hele fire nye elbiler. Den mest ekstreme er superbilen Ronin, som bliver den første elektriske cabriolet med fire døre. Prisskiltet er ret ekstremt, næsten 400.000 dollars, hvilket placerer den i en klasse for sig selv.

Ifølge Fisker vil Ronin få 1.000 hk, fordelt på tre elmotorer, som slynger bilen fra 0-100 km/t på to (2) sekunder.

Rækkevidden er estimeret til 600 miles, lidt over 900 kilometer.

Foto: Fisker

I den anden ende af prisskalaen finder vi Pear. Hvilket er en forkortelse for den ambitiøse Personal Electric Automotive Revolution. Pear bliver Fiskers bud på et køretøj i B-segmentet. Bilen er 4,5 meter lang og kommer til at koste under 30.000 dollars. Den skal ikke produceres hos Magna Steyr i Østrig, som Ocean skal, men hos Foxconn i Kina. Det samme firma, som også fremstiller Apples iPhone.

Fisker oplyser, at Pear vil få både frunk og trunk (bagagerum), sidstnævnte med en skjult bagklap, som de kalder Houdini trunk. Mellem frunk og trunk vil bilen få plads til seks passagerer. Pear vil kunne leveres fra 2025, men man kan allerede nu reservere en på Fiskers hjemmeside.

Foto: Fisker

Fisker Alaska

Pickups er enormt populære i USA, og Ford kan ikke producere nok af sin elektriske F-150. Så vidt vi ved, har Tesla kun produceret en håndfuld af den Cybertruck, der blev lanceret for en evighed siden. Men Fisker mener, at de vil være i stand til at imødekomme en del af efterspørgslen med Alaska. En stor pickup med en anslået rækkevidde på 230-340 miles, eller 360-550 km. Den har et par smarte løsninger, som f.eks. at væggen bag dobbeltkabinen kan fjernes for at give plads til ekstra lang last.

Prisen for Alaska starter ved 45.500 dollars, og leverancerne forventes påbegyndt i 2025.

Før det sker, starter leverancerne af Ocean Force E. Det er en opgraderet offroader med 33-tommers dæk på 20-tommers fælge, større frihøjde, tagbagagebærer og beskyttelsesplader. Fisker siger også, at Force E vil være den bedste med hensyn til ydelse og rækkevidde, og den er baseret på Extreme- og Ultra-udgaverne af Ocean med firehjulstræk.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Polestars hurtigste bil er en drøm på langtur

Tesla-batterier: - Nedbrydes næsten ikke

Ammoniakmotor truer elbiler

Fisker er tæt på afgrunden

Firkantet charme fra Fiat

Luksus-familiebilen kører som et lyn

Meget imponerende debut

Nyt infotainmentsystem og op til 600 km rækkevidde

Skulle hente sin Cybertruck - endte på skadestuen

Batteridrevet havetraktor fra Husqvarna

Hybrid-elcykel skabt til Skandinavien

"Ingen" vil have Tesla Full Self Driving

Scroll to Top