Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Fiat 600e lanceret

VW ID.3 får en rival med over 400 kilometers rækkevidde.

Skrevet af / 05/07/2023 - 08:08
Fiat 600e lanceret

Her er den nye Fiat 600e. En kompakt crossover med fem døre, som rykker op i B-segmentet, hvor konkurrenterne bl.a. er Kia Niro EV, Huyndai Kona og Volkswagen ID.3.

Ligesom den oprindelige model er 600e Fiats mere rummelige alternativ til den lille 500e. Men der er hverken hækmotor eller selvmordsdøre på den nye 600e, der er baseret på Stellantis-gruppens elbilplatform. Som vi blandt andet kender fra Jeep Avenger.

Fiat 600e fås i to varianter, (RED) og La Prima. (Foto: Fiat)

Fiat 600e har en tilsvarende batteripakke på 54 kWh, som forsyner en 156 hk elmotor med et drejningsmoment på 260 Nm, som driver forhjulene.

Med 0-100 km/t på 9 sekunder er den ikke lynhurtig, men målgruppen for elbiler i dette segment er nok mere optaget af, at den har en rækkevidde på lidt over 400 kilometer ifølge WLTP-normen.

Dolce Vita

Foto: Fiat

Bilen har en 11 kW indbygget lader og kan hurtiglades med op til 100 kW, hvilket betyder, at man kan oplade fra 20 til 80 procent på cirka 27 minutter.

Fiat omtaler gerne designet som et udtryk for den italienske Dolce Vita-filosofi. Det kan ses på LED-lygterne foran, der ligesom på 500e er formet som øjne. Sammen med luftindtaget foran får det 600e til at se lige så venlig ud som en af bilerne i Pixar-filmen Biler.

600e kan klare op til 100 kW ved hurtig opladning. (Foto: Fiat)

Den er ikke mindre indbydende indvendigt. Med fem døre er 600e nem at komme ind i, men bagsædet er ikke det største efter billederne at dømme. Foran ser det langt mere rummeligt ud, og her er interiørdesignet en videreudvikling af det, vi oplevede i 500e.

Aldrig mere gråt

2210676-qbpjwaeh3r 2210685-thrnp58x4o 2210580-2d7cbfaxfj
<
>
Foto: Fiat

Fiat 600e fås i to udstyrsniveauer. Indgangsmodellen hedder 600e (RED), som leveres i rød, men også kan fås i hvid eller sort.

600e La Prima har endnu mere udstyr og fås i fire forskellige farver, der minder om fire af de farver, der findes i den italienske natur: sol, hav, jord og himmel. Men grå kan du ikke få. Fiat har besluttet, at ingen biler vil blive leveret i grå. Fra nu af er det farver, det handler om.

Foto: Fiat

Indersiden af 600e kan farvelægges i en af otte farver. Bagsædet er delt 40/60, og der er flere opladningsløsninger til telefoner osv. Sæderne i La Prima har også varme og massage, og de er fremstillet af kunstlæder med indsyede Fiat-monogrammer.

Apple Carplay og Android Auto

600e leveres med adaptiv fartpilot med intelligent hastighedsassistent, der aflæser fartgrænser. Blindvinkeladvarslen bruger ultralydssensorer til at overvåge de blinde vinkler og advare om forhindringer. Bilen har også automatisk nødbremse, der registrerer cyklister og fodgængere og tjekker førerens koncentrationsniveau.

Den 10,25 tommer store skærm i midterkonsollen har trådløs Apple Carplay og Android Auto samt stemmestyret navigation fra TomTom med automatisk kortopdatering og -visning samt navigation til ladestationer.

2210682-qmjuh56nsd 2210661-upt4jonhax
<
>
Foto: Fiat

Under bagklappen er der et bagagerum på 360 liter, og i fronten er der en lille frunk til ladekabler. Når bagsæderne lægges ned, øges volumen til generøse 1.231 liter.

Prisen på Fiat 600e er ikke kendt, men den kommer formentlig til at ligge på niveau med konkurrenterne i B-klassen. Bilen kommer først på vejene efter nytår.

Læs også Perfekt bybil Den nye Fiat 500 Electric er teknisk den mest avancerede nogensinde og en af de bedste bybiler med seriøs rækkevidde.
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Polestars hurtigste bil er en drøm på langtur

Tesla-batterier: - Nedbrydes næsten ikke

Ammoniakmotor truer elbiler

Fisker er tæt på afgrunden

Firkantet charme fra Fiat

Luksus-familiebilen kører som et lyn

Meget imponerende debut

Nyt infotainmentsystem og op til 600 km rækkevidde

Skulle hente sin Cybertruck - endte på skadestuen

Batteridrevet havetraktor fra Husqvarna

Hybrid-elcykel skabt til Skandinavien

"Ingen" vil have Tesla Full Self Driving

Scroll to Top