Nyhed

Fiat 126 EV Concept

Vi håber, at den her bliver en realitet, for se lige, hvor nuttet den er!
forfatter

Måske er det ikke det, der ligger ligefor i den SUV-fikserede verden, vi lever i, men vi mener, at der er brug for flere elektriske minibiler. Relativt lav vægt, fleksibel størrelse og lavt strømforbrug stemmer ikke så godt med en elbil på 2,5 tons, men på en lille bil som denne er det lettere at opnå.

De kreative sjæle fra designfirmaet MA-DE Studio, der holder til ved den maleriske Comosø i Italien, har drømt en konceptbil op med klar inspiration fra Fiat 126 – minibilen, der i 1972 erstattede Fiat 500 og blev en succes med 4,7 millioner solgte biler.

(Foto: MA-DE Studio)

Det er nok ikke så sandsynligt, at Fiat i Torino tager handsken op, om de er nok så imponerede over, hvad Andrea Della Vecchia har fundet på med Fiat 126 EV Concept, som bilen kaldes. De har for travlt med at lave varianter af den kommende Fiat 500E.

Designerne har i hvert fald forsøgt at holde konceptet tro mod originalen, men bilen er selvfølgelig vokset. Fiat 126 er en meget lille bil, og med fire voksne om bord kan lange køreture være en pine.

(Foto: MA-DE Studio)

Men konceptbilen er heller ikke beregnet til lange ture. Den har plads til en lille elmotor bagi – hvor ellers? – og batterikapacitet til måske 200-250 km. Omtrent ligesom Honda E med andre ord, en anden nuttegris på fire hjul. Som vi i øvrigt har testet.

Se lige på den! Hvem vil ikke gerne have sådan én?

(Foto: MA-DE Studio)

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.