data-srcset

Elektriske pickup-trucks er næste skridt i elbilrevolutionen

Teslas Cybertruck er langtfra den eneste. Her er en liste over de fedeste elektriske pickup-trucks, du kan købe meget snart.

De fleste af os har sikkert hørt om Teslas kommende elektriske pickup-truck, Cybertruck. Den blev lanceret sidste år, og siden har vi erfaret, at den radikalt designede pickup kun kommer i rent stål uden nogen form for udvendig lakering.

Tesla Cybertruck har et selvbærende karosseri i superstærkt rustfrit stål. (Foto: Tesla)

Men hvis man nu synes, at Cybertruck er lige et nummer for speciel, er der masser af konkurrerende elektriske pickup-trucks på vej på markedet.

Roadshow har samlet en komplet liste over alle firmaer, som har annonceret, at de har en el-pickup på vej. Her er de fire, som vi synes er mest spændende. Hele listen kan du læse hos Roadshow.

GMC Hummer EV. (Foto: GMC)

GMC Hummer EV

Hummer er nok den mest bling-bling-agtige bil i verdenshistorien. Den oprindelige Hummer er ikke blevet produceret de sidste ti år, men nu skulle General Motors altså være på vej med en elektrisk version af den ultimative Brian-bil.

Indtil videre er det sparsomt med detaljer om den nye Hummer EV, men ifølge Roadshow skulle den i hvert fald få over 1.000 hestekræfter!

Rivian R1T. (Foto: Rivian)

Rivian R1T

Her er en elektrisk pickup, der virkelig ligner en klassisk pickup-truck.

Rivian R1T får en samlet ydelse på 840 hestekræfter og en rækkevidde på 640 kilometer. Den kan trække fem ton, og 0-100 km/t klarer den på ca. tre sekunder.

annonce
Bollinger B2. (Foto: Bollinger Motors)

Bollinger B2

Hvor Teslas Cybertruck ligner noget fra en sci-fi-film fra 80’erne, så ligner Bollinger B2 noget, som man kun må køre i, hvis man er typen, der skyder sin egen aftensmad og kan bygge en bivuak med bind for øjnene.

annonce

Prisen starter ved 125.000 dollars, og rækkevidden bliver på små 300 km. Men så kan den til gengæld lastes med ca. 2,5 ton og skal i øvrigt blive tilgængelig på markedet allerede til næste år!

Atlis XT. (Atlis Motor Vehicles)

Atlis XT

Noget mindre kommer man til at skulle betale for Atlis XT, som efter sigende kun skal koste 350.000 kroner på det amerikanske marked.

Den elektriske pickup får en rækkevidde på op til 800 kilometer, mens et luftophæng sørger for hele 30 cm’s afstand til jorden.

annonce
Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of

Læs også

 data-srcset

Genialt mobilgreb

Mobilgrebet Ohsnap Grip blev finansieret på kun 30 minutter på Kickstarter. Og det ser rimelig smart ud.