Nyhed

ELEKTRISK 3-SERIE

BMW’s mest populære model bliver helelektrisk.
forfatter

Den har været blandt BMW’s mest solgte bilmodeller i årtier, siden E21 debuterede i 1975, og i nyere tid har 3-serien også været tilgængelig som hybrid. Men nu er en helt ny elektrificeret 3-serie på vej, baseret på karosseriet fra den nuværende.

Prototyper har allerede trillet rundt på vejene i flere måneder, og bilen – som forventes at komme i salg næste år – vil sandsynligvis blive vist uden camouflagemønster i løbet af 2021.

Polestar 2 og Tesla Model 3 bliver to af de nærmeste konkurrenter.

Den elektriske 3-serie vil sandsynligvis dele meget af det elektriske med SUV’en iX3, som vi for nylig prøvekørte, hvilket i så fald vil betyde en drivlinje med 286 hk, 80 kWh brutto batterikapacitet og en rækkevidde på ca. 450 km.

Vi forventer også endnu heftigere versioner. En M-version af den elektriske 3-serie med langt flere kræfter er f.eks. næsten garanteret.

Men før du kan se og bestille en elektrisk 3-serie, er BMW klar til at tage imod ordrer på den nye store SUV iX – som i praksis er den nye elektriske X5 – og senere på året vil i4 også blive præsenteret.

BMW har tidligere sagt, at de vil have 25 elektrificerede bilmodeller på vejene inden 2025, og det betyder flere helelektriske udgaver, ud over hybridmodellerne.

En kompakt model vil efterhånden tage over fra i3, 1-serien vil få elektriske udgaver, hvor iX1 sandsynligvis bliver den første model, mens 5- og 7-serien allerede testes i elektriske udgaver med kraftig camouflage.

Elektrisk BMW 3-serie. Læg mærke til fraværet af udstødningsrør.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.