Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Elbiler bliver ikke lydløse i fremtiden

Hans Zimmer har komponeret lyden i BMW i4.

Skrevet af / 13/03/2020 - 09:02
Elbiler bliver ikke lydløse i fremtiden

En af fordelene ved elbiler er også en af ulemperne. Fordi elmotorer er så støjsvage, mærker man hjul- og vindstøj mere inde i bilen, men det er ikke den eneste ulempe.

Læs også Sådan bliver BMW’s Tesla-rival Concept i4 viser, hvordan BMW’s næste elbil bliver.

I bytrafik er der mange, der ikke bemærker, når en elbil sniger sig lydløst op bagfra, og det mener man kan være farligt. EU har derfor pålagt bilfabrikanterne at tilføje en hørbar lyd til elbiler, der kører under 20 km/t, for at advare fodgængere.

BMW har taget det et skridt videre og har hyret Hans Zimmer til at skabe et lydbillede til BMW’s elbiler, såsom den kommende i4. Zimmer er kendt for at have komponeret musikken til film som Pirates of the Caribbean, The Dark Knight-trilogien og Gladiator, og han modtog en Oscar for filmmusikken til Løvernes konge.

BMW IconicSounds Electric

Hans Zimmer har lavet forskellige lydsignaturer, som ud over den lyd, fodgængere vil opleve, vil høres inde i bilen, når man trykker på startknappen, accelererer, bremser osv. For, som BMW siger, at maksimere den emotionelle følelse, når man kører en BMW-elbil.

Zimmer – der i øvrigt har været BMW-entusiast siden barndommen – har arbejdet sammen med BMW’s lyddesigner, Renzo Vitale, om de nye lydlandskaber, og du kan høre en smagsprøve her nedenfor.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ny Mini-model på vej

Topløs og toplækker fra Maserati

Snart kører Mercedes EQS endnu længere

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rækkevidde

Fuldstændigt vanvid

Xpeng afslører el-SUV for folket

Her er der plads nok

Snart kan du lynlade hos Ford

Så meget bedre er den nye Porsche Taycan?

ID. Buzz - endelig med firehjulstræk

Familiebil med alt hvad man behøver

0
Lyd & Billede
Scroll to Top