itemprop

Elbiler bliver ikke lydløse i fremtiden

Hans Zimmer har komponeret lyden i BMW i4.

En af fordelene ved elbiler er også en af ulemperne. Fordi elmotorer er så støjsvage, mærker man hjul- og vindstøj mere inde i bilen, men det er ikke den eneste ulempe.

Læs også Sådan bliver BMW’s Tesla-rival Concept i4 viser, hvordan BMW’s næste elbil bliver.
 data-srcset

I bytrafik er der mange, der ikke bemærker, når en elbil sniger sig lydløst op bagfra, og det mener man kan være farligt. EU har derfor pålagt bilfabrikanterne at tilføje en hørbar lyd til elbiler, der kører under 20 km/t, for at advare fodgængere.

BMW har taget det et skridt videre og har hyret Hans Zimmer til at skabe et lydbillede til BMW’s elbiler, såsom den kommende i4. Zimmer er kendt for at have komponeret musikken til film som Pirates of the Caribbean, The Dark Knight-trilogien og Gladiator, og han modtog en Oscar for filmmusikken til Løvernes konge.

BMW IconicSounds Electric

Hans Zimmer har lavet forskellige lydsignaturer, som ud over den lyd, fodgængere vil opleve, vil høres inde i bilen, når man trykker på startknappen, accelererer, bremser osv. For, som BMW siger, at maksimere den emotionelle følelse, når man kører en BMW-elbil.

Zimmer – der i øvrigt har været BMW-entusiast siden barndommen – har arbejdet sammen med BMW’s lyddesigner, Renzo Vitale, om de nye lydlandskaber, og du kan høre en smagsprøve her nedenfor.

annonce
Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of

Läs också

 data-srcset

Værre end spritkørsel

Du har meget dårligere reaktionstider, når du bruger bilens touch-skærm, end når du kører i beruset tilstand.

 data-srcset

JBL går ind i ANC-kampen

Nye støjdæmpende hovedtelefoner i luksusklassen skal tage kampen op mod Sony, Bose og de andre.

Scroll til toppen