Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Crescent ELMA har ABS-bremser

Sikker opbremsning med avanceret bremseteknologi.

Skrevet af / 02/03/2022 - 12:35
Crescent ELMA har ABS-bremser

I dag tænker man ikke over det, men engang var opbremsning forbundet med større fare end nu til dags. Pludselige opbremsninger kunne føre til tab af vejgreb og styring med fatal ulykker til følge.

Det ændrede sig i 1978, da Mercedes-Benz lancerede blokeringsfri bremser på S-Klassen – Anti-Lock Braking System, eller bare ABS – som i dag er standardudstyr på alle biler.

Men ikke på cykler. Ikke så vidt vi ved. Jo, det findes på motorcykler, men Crescent er blandt de første med ABS-bremser på en elcykel.

Crescent Elma 3
(Foto: Crescent)

Crescent ELMA er en opgraderet version af producentens tidligere elcykel, med motordrift på pedaler og integrerede ABS-bremser.

Ifølge undersøgelser sker mere end 50 procent af alle cykelulykker under opbremsning, men med ABS-bremser mindskes risikoen for ulykker, ifølge Crescent.

“Vi ser en generel efterspørgsel efter bedre sikkerhed for cyklister. At udstyre flere modeller i forskellige prisklasser med blokeringsfri ABS-bremser er et af flere tiltag, vi laver for at gøre det trygt og sikkert at vælge en elcykel,” siger Johanna Smedberg, der er ansvarlig for produktudvikling hos Crescents fabrik i Varberg i Sverige.

Læs også Vanmoof lancerer lynhurtig elcykel Men så hurtigt må du slet ikke køre på en elcykel!

Cyklen har også Crescents Koppla Light, hvor man har overblik over batteri- og ladestatus, og batteriet er udstyret med tyverisikring.

Nedenfor kan du se video om ABS-bremserne på Crescent ELMA:

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

"Ingen" vil have Tesla Full Self Driving

Første kig på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck på vej til Danmark

Beijing Auto Show 2024: Nye elbiler på samlebånd

Billigere Tesla kan komme allerede i år

Nyeste version med facelift: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: Et sandt mareridt

Ny Mini-model på vej

Topløs og toplækker fra Maserati

Snart kører Mercedes EQS endnu længere

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rækkevidde

Scroll to Top