TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Crescent ELMA har ABS-bremser

Sikker opbremsning med avanceret bremseteknologi.

forfatter
Publiceret 02/03/2022 - 12:35

I dag tænker man ikke over det, men engang var opbremsning forbundet med større fare end nu til dags. Pludselige opbremsninger kunne føre til tab af vejgreb og styring med fatal ulykker til følge.

Det ændrede sig i 1978, da Mercedes-Benz lancerede blokeringsfri bremser på S-Klassen – Anti-Lock Braking System, eller bare ABS – som i dag er standardudstyr på alle biler.

Men ikke på cykler. Ikke så vidt vi ved. Jo, det findes på motorcykler, men Crescent er blandt de første med ABS-bremser på en elcykel.

Crescent Elma 3
(Foto: Crescent)

Crescent ELMA er en opgraderet version af producentens tidligere elcykel, med motordrift på pedaler og integrerede ABS-bremser.

Ifølge undersøgelser sker mere end 50 procent af alle cykelulykker under opbremsning, men med ABS-bremser mindskes risikoen for ulykker, ifølge Crescent.

“Vi ser en generel efterspørgsel efter bedre sikkerhed for cyklister. At udstyre flere modeller i forskellige prisklasser med blokeringsfri ABS-bremser er et af flere tiltag, vi laver for at gøre det trygt og sikkert at vælge en elcykel,” siger Johanna Smedberg, der er ansvarlig for produktudvikling hos Crescents fabrik i Varberg i Sverige.

Læs også Vanmoof lancerer lynhurtig elcykel Men så hurtigt må du slet ikke køre på en elcykel!
Vanmoof V

Cyklen har også Crescents Koppla Light, hvor man har overblik over batteri- og ladestatus, og batteriet er udstyret med tyverisikring.

Nedenfor kan du se video om ABS-bremserne på Crescent ELMA:

 

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Ny generation af Harley-elcykel får Google Cloud De nye modeller gemmer næsten alle nyheder på indersiden.
Bliver Fisker Ronin den el-sportsvogn vi venter på? Project Ronin kan nå op til 900 km rækkevidde.
Det er nu du skal købe Tesla Model Y Hvis du bestiller en Model Y nu, behøver du ikke længere at frygte overvægt. Bagagen er også bedre sikret.
Mere miljøvenlig Polestar 2 Polestar opdaterer Polestar 2 og reducerer klima-aftrykket.
Verdens smarteste elcykel i to nye udgaver Elcyklernes svar på Tesla er klar med to spritnye modeller.
Porsches perfekte kompromis Pris og ydelse gør GTS til Porsches måske bedste Taycan-udgave.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend