TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Crescent ELMA har ABS-bremser

Sikker opbremsning med avanceret bremseteknologi.

forfatter
Publiceret 02/03/2022 - 12:35

I dag tænker man ikke over det, men engang var opbremsning forbundet med større fare end nu til dags. Pludselige opbremsninger kunne føre til tab af vejgreb og styring med fatal ulykker til følge.

Det ændrede sig i 1978, da Mercedes-Benz lancerede blokeringsfri bremser på S-Klassen – Anti-Lock Braking System, eller bare ABS – som i dag er standardudstyr på alle biler.

Men ikke på cykler. Ikke så vidt vi ved. Jo, det findes på motorcykler, men Crescent er blandt de første med ABS-bremser på en elcykel.

Crescent Elma 3
(Foto: Crescent)

Crescent ELMA er en opgraderet version af producentens tidligere elcykel, med motordrift på pedaler og integrerede ABS-bremser.

Ifølge undersøgelser sker mere end 50 procent af alle cykelulykker under opbremsning, men med ABS-bremser mindskes risikoen for ulykker, ifølge Crescent.

“Vi ser en generel efterspørgsel efter bedre sikkerhed for cyklister. At udstyre flere modeller i forskellige prisklasser med blokeringsfri ABS-bremser er et af flere tiltag, vi laver for at gøre det trygt og sikkert at vælge en elcykel,” siger Johanna Smedberg, der er ansvarlig for produktudvikling hos Crescents fabrik i Varberg i Sverige.

Læs også Vanmoof lancerer lynhurtig elcykel Men så hurtigt må du slet ikke køre på en elcykel!
Vanmoof V

Cyklen har også Crescents Koppla Light, hvor man har overblik over batteri- og ladestatus, og batteriet er udstyret med tyverisikring.

Nedenfor kan du se video om ABS-bremserne på Crescent ELMA:

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
Kan laves om til en pick-up En rigtig 'tough guy' til en aktiv livsstil.
Polestar 2 får baghjulstræk og flere kræfter Hurtigere, mere sporty og med længere rækkevidde.
SE VIDEO: Tesla Model S Plaid - vanvid på fire hjul Geir og Audun har styret (yoket) en Tesla Model S Plaid! Den komplette test kommer lørdag, her får du en lille smagsprøve.
Her er årets bil 2023 Car of the year 2023.
Teslas prisfald: Har det ændret bilmarkedet for altid? Nu kan du pludselig få en rummelig Model Y familiebil til prisen for en lille elbil. Det bør få konkurrenterne til at ryste i bukserne.
Følg Lyd & Billede