TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Ny elcykel fra Vanmoof kan køre 50 km/t

Men så hurtigt må du slet ikke køre på en elcykel!

forfatter
Publiceret 15/10/2021 - 12:57

Hollandske Vanmoof producerer internetforbundne og smarte elcykler, som også kan købes i Norden (dog ikke i Norge).

Vanmoof har 260 medarbejdere samt butikker i ni store byer – herunder Amsterdam, Berlin, London, New York, Paris og Tokyo – og har solgt i alt 125.000 elcykler.

Vanmoof V
Vanmoof V kommer til at koste EUR 3.498 og kan bestilles allerede nu. (Foto: Vanmoof)

Vi har tidligere kaldt firmaet for elcyklernes svar på Tesla, og det skyldes ikke mindst, at Vanmoof har en decideret mission. Elcykelproducenten vil gentænke mobilitet i de store byer, som efter firmaets mening i dag bliver kvalt i osende biltrafik, og løsningen er ikke overraskende … elcykler.

Læs også Tesla på to hjul Vanmoof S3 og X3 er de to nyeste elcykel-modeller fra en hollandsk virksomhed, som mener, at deres smarte og internetopkoblede cykler er fremtidens mobilitet.

Målet er helt at afskaffe biler og andre køretøjer, der drives af fossile brændstoffer, allerede i 2025. Det siger en af firmaets to grundlæggere, Ties Carlier, i hvert fald i forbindelse med lanceringen af en helt ny “hyperbike”, Vanmoof V, som hollænderne netop har præsenteret.

“Vanmoof V er vores første hyperbike, en elcykel dedikeret til højere hastighed og længere afstand. Jeg er overbevist om, at denne nye type lynhurtige elcykel fuldt ud kan erstatte scootere og biler i byen inden 2025,” udtaler Vanmoof-direktøren.

Vanmoof V

Den nye elcykel kommer til at koste EUR 3.498 og kan bestilles allerede nu. Men Vanmoof V vil først blive leveret til kunderne i slutningen af 2022.

Vanmoof V kommer med 700 Wh batteri samt to integrerede motorer, en i hvert dæk, og kan dermed opnå en tophastighed på 50 km/t, hvor firmaets tidligere modeller – som Vanmoof S3 og X3 – højst kunne køre cirka 30 km/t.

Men som firmaets to eksisterende modeller kommer også Vanmoof V med funktioner såsom automatisk elektronisk gearskifte, Turbo Boost-acceleration ved tryk på en knap, hydrauliske bremser og en elektrisk motor, der trinvis kan forstærke din egen pedalkraft op til fire gange. Dertil kommer indbygget digital tyverisikring og app-styring, så cyklen f.eks. automatisk genkender sin ejer og låser op blot ved en enkelt berøring.

Vanmoof V
Vanmoof V er bygget til at køre stærkt! Men det må du slet ikke for EU! (Foto: Vanmoof)

Så hurtigt må du ikke køre

Som nævnt kommer Vanmoof V til at kunne køre 50 km/t, men det er langt over den tilladte tophastighed for elcykler, som i hele EU blot er 25 km/t.

Det skyldes, at alle køretøjer, som kan køre mere end 25 km/t, ifølge EU-lovgivningen, der er implementeret i alle medlemslandene (og Norge), bliver betragtet som scootere eller knallerter, der typisk kræver kørekort.

Vanmoof V
En elcykel vejer en del mindre end en knallert, og derfor er der brug for nye regler, mener den hollandske producent. (Foto: Vanmoof)

Men Vanmoof opfordrer politikerne til at ændre reglerne, som firmaet betragter som forældede. I dette blog-indlæg forklarer Ties Carlier således, at de nuværende regler stammer fra 90’erne, hvor elcykler stort set ikke eksisterede. Men en elcykel er meget lettere end en knallert og derfor langtfra lige så farlig for sine omgivelser, argumenterer Vanmoof-grundlæggeren.

Læs også Franske myndigheder: Reklame for elcykel skaber klima af angst Ifølge den franske myndighed ARPP, havde reklamen til formål at diskreditere bilindustrien og skabe et klima af angst.

Brancheorganisationen LEVA, der repræsenterer elcykelproducenter på europæisk plan, er allerede i fuld gang med lobbyarbejde, der har til formål at få ændret reglerne, så man må køre stærkere på sin elcykel. Også uden kørekort.

Med Vanmoof V viser den hollandske producent, at de i hvert fald regner med, at det kun er et spørgsmål om tid, før en lovændring bliver til virkelighed.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
5 Kommentarer
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments

Ifølge dispensation fra 2018 er det lovligt for speed pedelec at køre op til 45 kmt på cykelstier eller hvis forholdene tillader det.👍

Det er ikke rigtigt, at du blot må køre 25 km/t på elcykel. I DK må man som et forsøg køre på Speed-Pedelec 45 km/t. Og det kræver ikke kørekort. Højst til knallert, hvis du er under 18 år. Så det….

“Vanmoof V kommer med 700 Wh batteri samt to integrerede motorer, en i hvert dæk …”

Mon dog!? 😉

Det sjovt som der bliver skrevet 45 km e speed, har en GIANT E45 der skal alså trædes og den skal op i alt den hjælp du kan få fra cyklen for at komme op på de 45 og når jeg når derop sætter begrænsing til kører bedst v omkring 33/38 km
Vh Steen

Disse Audi-biler får indbygget Apple Music Tilføjelsen af Apple Music til infotainmentsystemet giver brugerne mulighed for at tilgå deres abonnement direkte fra Multi Media Interface (MMI)-skærmen via bilens integrerede internetdata.
Ny generation af Harley-elcykel får Google Cloud De nye modeller gemmer næsten alle nyheder på indersiden.
Bliver Fisker Ronin den el-sportsvogn vi venter på? Project Ronin kan nå op til 900 km rækkevidde.
Det er nu du skal købe Tesla Model Y Hvis du bestiller en Model Y nu, behøver du ikke længere at frygte overvægt. Bagagen er også bedre sikret.
Mere miljøvenlig Polestar 2 Polestar opdaterer Polestar 2 og reducerer klima-aftrykket.
Verdens smarteste elcykel i to nye udgaver Elcyklernes svar på Tesla er klar med to spritnye modeller.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend