Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

BYD Seagull kommer til Europa

Det er blevet bekræftet, at BYD vil lancere den lille lavprisbil Seagull i Europa.

Af / 27/07/2023 - 09:41
BYD Seagull kommer til Europa

Den lille lavprisbil Seagull vil komme til Europa. Det fik Elbil24 bekræftet af BYD under et besøg i Kina.

Markedet for kompakte elbiler har ikke taget fart som håbet, hovedsageligt fordi de ofte ikke er ret meget billigere at producere end de større SUV’er, men også – og ikke mindst – fordi testningen til Euro NCAP’s sikkerhedskrav er blevet så omfattende og dyr, at den langt hen ad vejen udvisker forskellene mellem billige og dyrere biler.

Læs også Veludstyret lille bil - man tror den er større Med Kia Niro EV får du måske den mest fornuftige lille bil på markedet. Den kan også give flere kilowatt strøm til elektriske apparater.

10.600 dollar

Men BYD ser ud til at have løst meget af denne problemstilling med den lille Seagull, som blev lanceret i Kina til den beskedne pris af 10.600 dollars.

Der er ikke sat nogen tidsramme for den europæiske lancering. Vi kommer nok til at vente lidt, for den lidt større Dolphin er på vej, og den skal lige have lidt tid på markedet, før den får konkurrence af en mindre – og betydeligt billigere – lillesøster.

Ifølge Elbil24 er det “bemærkelsesværdigt, hvor meget bil den giver for pengene. Den oplevede kvalitet var heller ikke dårligere end hos de lidt større biler.”

Annonce
Læs også Teslas prisfald: Har det ændret bilmarkedet for altid? Nu kan du pludselig få en rummelig Model Y familiebil til prisen for en lille elbil. Det bør få konkurrenterne til at ryste i bukserne.

BYD Seagull bliver dyrere i Europa

BYD Seagull bliver dog ikke lige så billig i Europa. Årsagen er de førnævnte strenge Euro NCAP-sikkerhedskrav. De omfattende sikkerhedstests vil øge prisen. Men ved ikke at gå efter fuldt hus med 5 stjerner, men i stedet gå efter 4, kan man udelade noget af det mest “overflødige” sikkerhedsudstyr i en bil, der primært er beregnet til bykørsel frem for lange strækninger ved højere hastigheder. For eksempel kan man overveje at skrotte den automatiske bremse.

“Vi undersøger, om køberne af denne type bil lægger særlig stor vægt på Euro NCAP, selv om vi naturligvis vil levere en sikker bil,” siger en repræsentant for BYD til Elbil24.

Ved at slække på sikkerhedskravene, men “stadig levere en sikker bil”, er målet at få bilen ned under 20.000 dollars, eller omkring 135.000 danske kroner.

Spørgsmålet er, om det er billigt nok. I så fald kommer “verdens billigste elbil” til at konkurrere mod den trofaste Nissan Leaf her i landet. Elbil24 vurderer derfor, at prisen skal endnu længere ned.

Kilde: Elbil24

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

700 km rækkevidde!

Mere effektive Tesla-batterier kommer i 2026

Ny Peugeot E-408

Kompakt Skoda Elroq klar til det danske marked

Dyr terrængående elcykel skal matche dyr elektrisk SUV

Elscooter til terrænet

Nissan vil skabe en elektrisk GT-R

Hvad skete der med elbilrevolutionen?

Endelig: Håndfri kørsel i Europa

750 km rækkevidde og indbygget ChatGPT

Nissan trimmer Ariya

Tesla Cybertruck til tjeneste!