Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

BMW’s nye elektriske tohjulede skal tiltrække de unge

Den nye BMW CE 02 lanceres i to varianter, som motorcykel og EU-knallert. De skal hjælpe BMW til at få tag i et nyt kundesegment: Unge mennesker.

Skrevet af / 11/07/2023 - 15:24
BMW’s nye elektriske tohjulede skal tiltrække de unge

BMW kalder CE 02 for en eParkourer og beskriver den som adræt, praktisk, robust og skåret ind til benet, når det gælder design.

MC-versionen af BMW CE 02 vejer 132 kg og har en maksimal ydelse på 11 kW (15 hestekræfter) med et drejningsmoment på 55 Nm. BMW oplyser, at den accelererer 0-50 km/t på 3 sekunder, mens tophastigheden er 95 km/t.

Knallertvarianten vejer 119 kg og har en maksimal effekt på 4 kW (5 hk) med et drejningsmoment på 55 Nm. Den er begrænset til en hastighed på 45 km/t, hvilket betyder, at den kan køres af folk med et AM-kørekort eller et almindeligt bilkørekort.

Op til 90 km på en opladning

4 kW-versionen har én batteripakke med en maksimal kapacitet på 1,96 kWh, mens 11 kW-versionen har en dobbelt batteripakke med en maksimal kapacitet på 3,92 kWh. Batteripakkerne kan tages ud til service/vedligeholdelse eller opbevaring. Rækkevidden angives til at være op til 90 kilometer (ifølge WMTC).

Der medfølger som standard en oplader med en opladningskapacitet på 0,9 kW til opladning via almindelige stikkontakter. Som ekstraudstyr fås også en oplader med højere effekt på 1,5 kW, så 11 kW-versionen kan oplades helt på ca. 3,5 time.

CE 02 har to køreindstillinger som standard: “Flow” skal være den optimale indstilling til cruising i bytrafik, mens “Surf” er udviklet til at give en dynamisk køreoplevelse. Derudover fås kørselstilstanden “Flash”, som er en endnu mere sporty og dynamisk tilføjelse –  enten som en del af Highline-udstyret eller som originalt BMW Motorrad-tilbehør.

Et 3,5-tommers display informerer føreren om hastighed, batteristatus med mere, og via USB-C-porten er det muligt at oplade sin smartphone.

Læs også BMW CE 04 kører på strøm BMW CE 04 kører op til 130 km.

Pris og tilgængelighed

Begge versioner af BMW CE 02 forventes at kunne fås fra foråret 2024, og priserne starter ved 67.100 kroner for 4 kW-versionen og 75.000 kroner for 11 kW-versionen. Det er allerede fra i dag muligt at forudbestille et eksemplar.

Ola Larsson
(f. 1970): Freelancejournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbejdet med at holde styr på - og skrive om - trends, innovationer og produkter inden for forbrugerelektronik samt hvidevarer & køkkenmaskiner. 1999-2017 arbejdede Ola på de svenske branchemagasiner Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen i jobs som journalist, teknisk redaktør og chefredaktør. Siden 2017 har Ola arbejdet som konsulent - i sit eget firma Eor AB, grundlagt i 2014 - med primært fokus på det skrevne ord.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Meget imponerende debut

Nyt infotainmentsystem og op til 600 km rækkevidde

Skulle hente sin Cybertruck - endte på skadestuen

Batteridrevet havetraktor fra Husqvarna

Hybrid-elcykel skabt til Skandinavien

"Ingen" vil have Tesla Full Self Driving

Første kig på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck på vej til Danmark

Beijing Auto Show 2024: Nye elbiler på samlebånd

Billigere Tesla kan komme allerede i år

Nyeste version med facelift: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: Et sandt mareridt

Scroll to Top