Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

BMW iX2 xDrive30 coupe-SUV

Udfordrer Volvos bedst sælgende.

Skrevet af / 11/10/2023 - 07:56
BMW iX2 xDrive30 coupe-SUV

Den kompakte iX1 xDrive30 og Volvo XC40 er blandt de bedste kompakte SUV’er, vi har testet. Selv om de ikke er uden udfordrere. Men de ser ikke særligt sporty ud, og vi tror ikke, at det kantede design pirrer ikke købernes følelser.

Her tror vi mere på den nye BMW iX2 xDrive30, som med sit klare coupé-præg har større appel til dem, der også køber bil med hjertet og øjnene.

Den er baseret på drivlinjen fra den aldeles fremragende iX1 xDrive30, og indvendigt er alt genkendeligt med den samme højtplacerede skærm med BMW’s nye operativsystem 9.

Foto: BMW

De to elmotorer driver hver sin aksel og leverer en samlet ydelse på 230 kW / 313 hk og et drejningsmoment på 494 Nm. Det giver friske præstationer med en acceleration fra stillestående til 100 km/t på 5,6 sekunder, og tophastigheden er begrænset til 180 km/t.

Opladning og rækkevidde

BMW opgiver et forbrug på 16,3 til 17,7 kW / 100 km, hvilket giver en rækkevidde på mellem 417 og 449 kilometer, afhængigt af udstyr og vægt. Det er alt sammen WLTP-tal, og alle ved, at disse tal vil variere afhængigt af hastighed, last, temperatur og føre. I vores test af iX1 xDrive30 målte vi forbruget til 18,2 kWh / 100 km, men det var i minusgrader og vinterføre.

Læs også Fuldtræffer fra BMW BMW iX1 xDrive30 er et oplagt valg for alle, der værdsætter køreglæde, men også har behov for praktiske egenskaber.

iX2 har fået en ny funktion, som BMW kalder Max Range, der kan øge rækkevidden med op til 25 procent ved at begrænse effekt og hastighed og deaktivere udvalgte komfortfunktioner, som de siger. Det bliver interessant at teste i praksis.

Foto: BMW

Batteriets nettokapacitet er den samme som på iX1; 64,7 kWh, og det kan oplades med 11 kW AC fra vægladeren derhjemme eller med op til 22 kW, hvis man har valgt den 22 kW indbyggede oplader i konfiguratoren før købet. En opladning på 10 minutter kan ifølge BMW give en rækkevidde på op til 120 kilometer.

Bilen har også fået den samme software til optimeret opladning, som blev lanceret med BMW i5. Det skulle give en hurtigere opladningshastighed med en mere jævn og afrundet opladningskurve, især når batteriet nærmer sig fuld opladning, ifølge BMW.

Plug & Charge

Dette er en funktion, vi har ventet på, og det er længe siden, BMW annoncerede, at den ville blive introduceret i deres elbiler. I øjeblikket er det kun i5 og den nye iX2, der understøtter Plug&Charge, hvor man tilslutter ladekablet, og så starter autorisation og opladning automatisk. Ligesom Tesla-ejere har kunnet gøre det i mange år.

Foto: BMW

Som i alle elektriske BMW’er – og mange konkurrenter – kan man lægge ladestop ind i navigationen, og så vil batteriet automatisk blive forvarmet for at gøre opladningen så effektiv som muligt. Forvarmning af batteriet kan også startes manuelt.

P90526440_highRes Fabian Kirchbauer Photography Fabian Kirchbauer Photography Fabian Kirchbauer Photography Fabian Kirchbauer Photography
<
>
Foto: BMW

Størrelse og plads

Den nye BMW iX2 er større end den foregående generation X2, den er over 19 cm længere og måler 455,4 cm fra for til bag, og den er 184,5 cm bred og 159 cm høj. Akselafstanden og sporvidden er også øget, hvilket giver mere indvendig plads, også på bagsædet. Som har nedfældelige ryglæn og skiluge.

Bagagerumsvolumen med ryglænene oppe er 525 liter, mod 490 liter i iX1. Den maksimale volumen med nedfældede ryglæn er 1.400 liter. Den kan også trække en anhænger på op til 1.200 kg.

Med BMW’s Operating System 9 kan passagererne spille spil på hovedskærmen med deres mobiler, og iX2 kan leveres med et Harman Kardon-lydanlæg, panoramasoltag og en oplyst ramme omkring kølergrillen – BMW Iconic Glow.

Foto: BMW

Priser og levering

BMW iX2 xDrive30 har verdenspremiere på Japan Mobility Show i oktober og lanceres i marts 2024. I sommeren 2024 lanceres også en anden elektrisk variant, uden at BMW vil afsløre mere, men kan vi gætte på en billigere BMW iX2 xDrive20 med baghjulstræk?

xDrive30 kan ud over standardmodellen leveres i forskellige udstyrsniveauer:

  • BMW iX2 xDrive30 “Charged”
  • BMW iX2 xDrive30 “Charged Plus”
  • BMW iX2 xDrive30 “Fully Charged”

Danske priser kendes endnu ikke.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Første kig på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck på vej til Danmark

Beijing Auto Show 2024: Nye elbiler på samlebånd

Billigere Tesla kan komme allerede i år

Nyeste version med facelift: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: Et sandt mareridt

Ny Mini-model på vej

Topløs og toplækker fra Maserati

Snart kører Mercedes EQS endnu længere

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rækkevidde

Fuldstændigt vanvid

Lyd & Billede
Scroll to Top