Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

BMW iX bliver en koncertsal med Bowers & Wilkins-lyd

Med diamantdiskanter og heftig surround-sound.

Skrevet af / 14/10/2021 - 13:17
BMW iX bliver en koncertsal med Bowers & Wilkins-lyd

De, der har bestilt den nye BMW iX med Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System, får – hvis vi skal tro B&W – den mest avancerede lydkvalitet i nogen bil. De siger selv, at de har skabt et anlæg, der skal give en oplevelse af at være i studiet med artisten.

True Sound kalder de det, og Bowers & Wilkins har udviklet systemet sammen med ingeniører hos BMW og hentet højttalerenheder fra deres egne hjemmehøjttalere.

(Foto: BMW)

To af diskanterne er af samme type, som bruges i B&W’s flagskibe i 800-serien, med kunstigt fremstillede diamantmembraner. Og ikke nok med det: De har også Nautilus-bagkammer – en spiral, der dæmper refleksioner og kompression for at give mere forvrængningsfri lyd.

Diskanterne er placeret bag et stålgitter, mens højttalerne i dørene er diskret placeret bag akustisk frontstof.

Derudover har systemet tre diskanter med aluminiummembran, fem mellemtoneenheder med membran af aramidfiber og otte andre enheder, der er nænsomt placeret i nakkestøtterne foran og bag i kabinen.

Bassen leveres af fire enheder, som er koblet til “4D-rystere”, der er placeret således, at bassen transporteres direkte i rygmarven.

ix3 ix4 ix5
<
>
(Foto: BMW)

Med fire forudindstillinger kan man selv vælge, hvilken klangbalance man foretrækker, og selvfølgelig finjustere lyden til sin egen smag med mere detaljerede indstillinger i bilens nye operativsystem på den buede touch-skærm på instrumentbrættet.

Læs også Brutal BMW med Bowers & Wilkins-anlæg Lyden af den enorme V8’er formår ikke at overdøve B&W-anlægget, som er et oplagt valg til en BMW.

Prisen for anlægget kender vi desværre stadig ikke. Det ser dog ud til at blive billigere end det tilsvarende anlæg i BMW X5 M.

Fakta
  • I alt 30 højttalere
  • 1615 W effekt
  • Diamond Dome-diskanter
  • 4D Exciter Shakers
  • 3D-højttalere
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Snart kører Mercedes EQS endnu længere

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rækkevidde

Fuldstændigt vanvid

Xpeng afslører el-SUV for folket

Her er der plads nok

Snart kan du lynlade hos Ford

Så meget bedre er den nye Porsche Taycan?

ID. Buzz - endelig med firehjulstræk

Familiebil med alt hvad man behøver

Fremtidens elbil ifølge BMW

Lyd fra Bang & Olufsen og OLED-lygter

0
Lyd & Billede
Scroll to Top