TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

BMW iX bliver en koncertsal med Bowers & Wilkins-lyd

Med diamantdiskanter og heftig surround-sound.

forfatter
Publiceret 14/10/2021 - 13:17

De, der har bestilt den nye BMW iX med Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System, får – hvis vi skal tro B&W – den mest avancerede lydkvalitet i nogen bil. De siger selv, at de har skabt et anlæg, der skal give en oplevelse af at være i studiet med artisten.

True Sound kalder de det, og Bowers & Wilkins har udviklet systemet sammen med ingeniører hos BMW og hentet højttalerenheder fra deres egne hjemmehøjttalere.

(Foto: BMW)

To af diskanterne er af samme type, som bruges i B&W’s flagskibe i 800-serien, med kunstigt fremstillede diamantmembraner. Og ikke nok med det: De har også Nautilus-bagkammer – en spiral, der dæmper refleksioner og kompression for at give mere forvrængningsfri lyd.

Diskanterne er placeret bag et stålgitter, mens højttalerne i dørene er diskret placeret bag akustisk frontstof.

Derudover har systemet tre diskanter med aluminiummembran, fem mellemtoneenheder med membran af aramidfiber og otte andre enheder, der er nænsomt placeret i nakkestøtterne foran og bag i kabinen.

Bassen leveres af fire enheder, som er koblet til “4D-rystere”, der er placeret således, at bassen transporteres direkte i rygmarven.

ix3 ix4 ix5
<
>
(Foto: BMW)

Med fire forudindstillinger kan man selv vælge, hvilken klangbalance man foretrækker, og selvfølgelig finjustere lyden til sin egen smag med mere detaljerede indstillinger i bilens nye operativsystem på den buede touch-skærm på instrumentbrættet.

Læs også Brutal BMW med Bowers & Wilkins-anlæg Lyden af den enorme V8’er formår ikke at overdøve B&W-anlægget, som er et oplagt valg til en BMW.

Prisen for anlægget kender vi desværre stadig ikke. Det ser dog ud til at blive billigere end det tilsvarende anlæg i BMW X5 M.

Fakta
  • I alt 30 højttalere
  • 1615 W effekt
  • Diamond Dome-diskanter
  • 4D Exciter Shakers
  • 3D-højttalere

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Ny generation af Harley-elcykel får Google Cloud De nye modeller gemmer næsten alle nyheder på indersiden.
Bliver Fisker Ronin den el-sportsvogn vi venter på? Project Ronin kan nå op til 900 km rækkevidde.
Det er nu du skal købe Tesla Model Y Hvis du bestiller en Model Y nu, behøver du ikke længere at frygte overvægt. Bagagen er også bedre sikret.
Mere miljøvenlig Polestar 2 Polestar opdaterer Polestar 2 og reducerer klima-aftrykket.
Verdens smarteste elcykel i to nye udgaver Elcyklernes svar på Tesla er klar med to spritnye modeller.
Porsches perfekte kompromis Pris og ydelse gør GTS til Porsches måske bedste Taycan-udgave.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend