TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
BLACK WEEK PÅ LB+ - 12 MND 30%!
Nyhed

BMW iX bliver en koncertsal med Bowers & Wilkins-lyd

Med diamantdiskanter og heftig surround-sound.

forfatter
Publiceret 14/10/2021 - 13:17

De, der har bestilt den nye BMW iX med Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System, får – hvis vi skal tro B&W – den mest avancerede lydkvalitet i nogen bil. De siger selv, at de har skabt et anlæg, der skal give en oplevelse af at være i studiet med artisten.

True Sound kalder de det, og Bowers & Wilkins har udviklet systemet sammen med ingeniører hos BMW og hentet højttalerenheder fra deres egne hjemmehøjttalere.

(Foto: BMW)

To af diskanterne er af samme type, som bruges i B&W’s flagskibe i 800-serien, med kunstigt fremstillede diamantmembraner. Og ikke nok med det: De har også Nautilus-bagkammer – en spiral, der dæmper refleksioner og kompression for at give mere forvrængningsfri lyd.

Diskanterne er placeret bag et stålgitter, mens højttalerne i dørene er diskret placeret bag akustisk frontstof.

Derudover har systemet tre diskanter med aluminiummembran, fem mellemtoneenheder med membran af aramidfiber og otte andre enheder, der er nænsomt placeret i nakkestøtterne foran og bag i kabinen.

Bassen leveres af fire enheder, som er koblet til “4D-rystere”, der er placeret således, at bassen transporteres direkte i rygmarven.

ix3 ix4 ix5
<
>
(Foto: BMW)

Med fire forudindstillinger kan man selv vælge, hvilken klangbalance man foretrækker, og selvfølgelig finjustere lyden til sin egen smag med mere detaljerede indstillinger i bilens nye operativsystem på den buede touch-skærm på instrumentbrættet.

Læs også Brutal BMW med Bowers & Wilkins-anlæg Lyden af den enorme V8’er formår ikke at overdøve B&W-anlægget, som er et oplagt valg til en BMW.

Prisen for anlægget kender vi desværre stadig ikke. Det ser dog ud til at blive billigere end det tilsvarende anlæg i BMW X5 M.

Fakta
  • I alt 30 højttalere
  • 1615 W effekt
  • Diamond Dome-diskanter
  • 4D Exciter Shakers
  • 3D-højttalere

Annonce
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv en kommentar

Hurtigere Abarth-udgave af Fiat 500e På vej med flere hestekræfter og falsk motorlyd
Den ikoniske Golf genopstår som elbil Kommer formentlig også som elektrisk Golf GTI.
Prægtige Morgan får lyd fra Sennheiser Morgan er ægte britisk bilkunst. Og nu får de lydanlæg fra selveste Sennheiser. Først ude er Plus Four og Plus Six.
Porsche Macan bliver elektrisk: Her er de friske detaljer Porsche har frigivet flere detaljer om den elektriske version af Macan, som forventes at komme ud på vejene i 2024. Der loves over 600 hestekræfter, 100 kWh batteri og lang rækkevidde!
Volvo EX90 ny luksus-SUV er lanceret og prissat Volvos flagskib kan bestilles nu og leveres i 2024
2023 Audi e-tron får længere rækkevidde - og nyt navn Opfølgeren til Audi e-tron får længere rækkevidde, hurtigere opladning og nyt design: De første biler forventes at rulle ud på vejene i februar 2023!
Følg Lyd & Billede