TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Bliv bare siddende – elbilen lader automatisk

Ford tester en ny type automatisk ladestation, hvor du selv slipper for at fumle med ladekablet.

forfatter
Publiceret 28/07/2022 - 10:39

Rækkeviddeangst og opladning på mange forskellige ladestationer er typiske problemer, som mange forbinder med elbiler. Det kan være en udfordring at finde frem til den rigtige ladestation, sætte stikket i og starte opladningen, især for folk med nedsat funktionsevne.

Dette problem vil Ford komme til livs, og de har nu udviklet en prototype på en ny ladestation: En robotarm sætter stikket i for dig, når du ankommer til ladestationen. Opladningen aktiverer du fra din telefon, uden at du behøver forlade din bil. På sigt skal hele processen automatiseres, siger Ford i en pressemeddelelse.

Charging robot 3 2
Når robotladestationen aktiveres, åbnes der et dæksel på testbilen (en modificeret Mustang Mach-E). Ladearmen finder selv stikket ved hjælp af et lille kamera. (Foto: Ford)

Klar opladningen helt selv

– Vores mål er, at alle skal kunne bevæge sig frit rundt. Lige nu er det en udfordring for nogle chauffører at fylde en benzin-/dieselbil op eller oplade en elbil. Med robotladestationen bliver det nemmere, siger forskningsingeniør hos Ford Europas Research and Innovation Center Birger Fricke.

Robotladestationen er udviklet ved universitetet i Dortmund i Tyskland, og den skal kunne installeres både på handicappladser, i parkeringshuse og i private hjem. Forskningsprojektet er en del af Fords elektrificeringsplan, og i et samarbejde med hurtigopladningsnetværket IONITY skal man se på, hvordan robotladestationen kan forbedres yderligere.

I fremtiden kan hele ladeprocessen endda blive automatiseret, med minimal til ingen involvering af chaufføren. Man sender bare sin selvkørende bil til ladestationen og kalder den tilbage, når opladningen er fuldført.

I videoen herunder kan du se laderobotten i aktion!

Alternative artikler om Ford

Ford Mustang Mach-E kan trække tungere anhængere

Nu kan du have taglast på din Mustang

Mustang Mach-E kan bære op til 75 kg på taget.

Ford Mustang Mach-E GT

GT-version af Mustang Mach-E

487 hk og vildere ydelse.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Teslas vildbasser kan endelig bestilles De heldigste får deres Model S Plaid og Model X Plaid allerede før nytår.
Derfor købte jeg Tesla Tesla er ikke nødvendigvis den bedste bil. Men det er den, der opfylder mit behov.
Se de sidste billeder - og video - af Rolls-Royce Spectre Den første elektriske Rolls kommer i 2023. Kørekomforten skal minde om et flyvende tæppe!
Tjek Fords automatiske "laderobot" Ford tester en ny type automatisk ladestation, hvor du selv slipper for at fumle med ladekablet.
Første smugkik på ny konceptbil fra Mini Konceptbilen Mini Concept Aceman skal give et førstehåndsindtryk af fremtidens designsprog hos Mini.
Porsche Taycan får længere rækkevidde Øger rækkevidden efter service.
Følg Lyd & Billede