TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
L&B’s JULEKALENDER 2022
Nyhed

Bliv bare siddende – elbilen lader automatisk

Ford tester en ny type automatisk ladestation, hvor du selv slipper for at fumle med ladekablet.

forfatter
Publiceret 28/07/2022 - 10:39

Rækkeviddeangst og opladning på mange forskellige ladestationer er typiske problemer, som mange forbinder med elbiler. Det kan være en udfordring at finde frem til den rigtige ladestation, sætte stikket i og starte opladningen, især for folk med nedsat funktionsevne.

Dette problem vil Ford komme til livs, og de har nu udviklet en prototype på en ny ladestation: En robotarm sætter stikket i for dig, når du ankommer til ladestationen. Opladningen aktiverer du fra din telefon, uden at du behøver forlade din bil. På sigt skal hele processen automatiseres, siger Ford i en pressemeddelelse.

Charging robot 3 2
Når robotladestationen aktiveres, åbnes der et dæksel på testbilen (en modificeret Mustang Mach-E). Ladearmen finder selv stikket ved hjælp af et lille kamera. (Foto: Ford)

Klar opladningen helt selv

– Vores mål er, at alle skal kunne bevæge sig frit rundt. Lige nu er det en udfordring for nogle chauffører at fylde en benzin-/dieselbil op eller oplade en elbil. Med robotladestationen bliver det nemmere, siger forskningsingeniør hos Ford Europas Research and Innovation Center Birger Fricke.

Robotladestationen er udviklet ved universitetet i Dortmund i Tyskland, og den skal kunne installeres både på handicappladser, i parkeringshuse og i private hjem. Forskningsprojektet er en del af Fords elektrificeringsplan, og i et samarbejde med hurtigopladningsnetværket IONITY skal man se på, hvordan robotladestationen kan forbedres yderligere.

I fremtiden kan hele ladeprocessen endda blive automatiseret, med minimal til ingen involvering af chaufføren. Man sender bare sin selvkørende bil til ladestationen og kalder den tilbage, når opladningen er fuldført.

I videoen herunder kan du se laderobotten i aktion!

Alternative artikler om Ford

Ford Mustang Mach-E kan trække tungere anhængere

Nu kan du have taglast på din Mustang

Mustang Mach-E kan bære op til 75 kg på taget.

Ford Mustang Mach-E GT

GT-version af Mustang Mach-E

487 hk og vildere ydelse.

Annonce
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv en kommentar

Opel Astra lanceres i to elektriske udgaver Sports Tourer Electric kan blive bilen, familien ønsker sig.
Buzz kan vende på en femøre! Den moderne version af folkevognbussen er en ægte fuldtræffer – bortset fra ét problem.
Hurtigere Abarth-udgave af Fiat 500e På vej med flere hestekræfter og falsk motorlyd
Den ikoniske Golf genopstår som elbil Kommer formentlig også som elektrisk Golf GTI.
Prægtige Morgan får lyd fra Sennheiser Morgan er ægte britisk bilkunst. Og nu får de lydanlæg fra selveste Sennheiser. Først ude er Plus Four og Plus Six.
Porsche Macan bliver elektrisk: Her er de friske detaljer Porsche har frigivet flere detaljer om den elektriske version af Macan, som forventes at komme ud på vejene i 2024. Der loves over 600 hestekræfter, 100 kWh batteri og lang rækkevidde!
Følg Lyd & Billede