Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Bliv bare siddende – elbilen lader automatisk

Ford tester en ny type automatisk ladestation, hvor du selv slipper for at fumle med ladekablet.

Skrevet af / 28/07/2022 - 10:39
Bliv bare siddende – elbilen lader automatisk

Rækkeviddeangst og opladning på mange forskellige ladestationer er typiske problemer, som mange forbinder med elbiler. Det kan være en udfordring at finde frem til den rigtige ladestation, sætte stikket i og starte opladningen, især for folk med nedsat funktionsevne.

Dette problem vil Ford komme til livs, og de har nu udviklet en prototype på en ny ladestation: En robotarm sætter stikket i for dig, når du ankommer til ladestationen. Opladningen aktiverer du fra din telefon, uden at du behøver forlade din bil. På sigt skal hele processen automatiseres, siger Ford i en pressemeddelelse.

Charging robot 3 2
Når robotladestationen aktiveres, åbnes der et dæksel på testbilen (en modificeret Mustang Mach-E). Ladearmen finder selv stikket ved hjælp af et lille kamera. (Foto: Ford)

Klar opladningen helt selv

– Vores mål er, at alle skal kunne bevæge sig frit rundt. Lige nu er det en udfordring for nogle chauffører at fylde en benzin-/dieselbil op eller oplade en elbil. Med robotladestationen bliver det nemmere, siger forskningsingeniør hos Ford Europas Research and Innovation Center Birger Fricke.

Robotladestationen er udviklet ved universitetet i Dortmund i Tyskland, og den skal kunne installeres både på handicappladser, i parkeringshuse og i private hjem. Forskningsprojektet er en del af Fords elektrificeringsplan, og i et samarbejde med hurtigopladningsnetværket IONITY skal man se på, hvordan robotladestationen kan forbedres yderligere.

I fremtiden kan hele ladeprocessen endda blive automatiseret, med minimal til ingen involvering af chaufføren. Man sender bare sin selvkørende bil til ladestationen og kalder den tilbage, når opladningen er fuldført.

I videoen herunder kan du se laderobotten i aktion!

Alternative artikler om Ford

Ford Mustang Mach-E kan trække tungere anhængere

Mustang Mach-E kan bære op til 75 kg på taget.

Læs mere

Ford Mustang Mach-E GT

487 hk og vildere ydelse.

Læs mere
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Meget imponerende debut

Nyt infotainmentsystem og op til 600 km rækkevidde

Skulle hente sin Cybertruck - endte på skadestuen

Batteridrevet havetraktor fra Husqvarna

Hybrid-elcykel skabt til Skandinavien

"Ingen" vil have Tesla Full Self Driving

Første kig på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck på vej til Danmark

Beijing Auto Show 2024: Nye elbiler på samlebånd

Billigere Tesla kan komme allerede i år

Nyeste version med facelift: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: Et sandt mareridt

Scroll to Top