Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Guide

Sommer-gadgets 2020

Skrevet af / 08/07/2020 - 12:00
Sommer-gadgets 2020

Uundværlige sommer-gadgets

Ting og sager, der kan redde din sommerferie.

I år står den på hjemmeferie for de fleste af os, og dermed vi er nødt til at finde på andre ting at lave. Så kan de rigtige gadgets være rigtig rare. Her har vi samlet nogle af redaktionens favoritter.

Med en Bluetooth-højttaler bliver det let at sætte lyd til sommerfesten, og løbeturen dagen derpå bliver mere lystbetonet med de rigtige træningshørepropper. Vi har også taget nyttige ting med til udflugter i nærområdet eller besøg hos tanten i Thisted og til weekendture til strand eller skov. Her er noget for enhver smag og ethvert behov.

Nogle er oplagte, såsom en bedre trådløs højttaler eller et nyt kamera. Andre er måske lige så meget for sjov som til nytte, f.eks. en ovn med app-styret blæser, der holder røgen væk. Eller hvad med et mobilt overvågningskamera?

Dét og meget mere finder du her.

Beats Powerbeats 4 – trådløse hørepropper

Træningshørepropper med hi-fi-lyd

Den bedste trådløse lyd for pengene.

De trådløse Powerbeats 4 fra Apple-ejede Beats har samme lydkvalitet som den meget dyrere Pro-model og er perfekte til både træning og rekreation. De vejer næsten ingenting på trods af ledningen, batteriet holder hele dagen, og så koster de ikke alverden.

Sony Cyber-shot RX100 VII – kompaktkamera

Det bedste lommekamera

Lille Sony-kamera er det bedste og mest handy feriekamera.

Sony Cyber-shot RX100 VII koster en del, men vi synes, det er pengene værd. For der findes ingen andre lommekameraer med 8x zoom og 4K-video, som er i nærheden af samme billedkvalitet. Det fokuserer lynhurtigt, så feriebillederne bliver knivskarpe, og det har også mikrofonindgang for dem, der vil videoblogge fra ferien.

Nikon Z50 – systemkamera

Prisgunstigt feriekamera

Dette Nikon-kamera er så lille og let, at det er perfekt til de rejselystne.

Nikon Z50 er kameraet, der giver dig fremragende brugervenlighed, hurtig autofokus, høj skudtakt og rigtig god billed- og videokvalitet. Med den kompakte 16-50 mm zoom er Z50 et af de bedste allround-kameraer til ferier. Der findes også en adapter, som gør det muligt at bruge dine gamle Nikon-objektiver. Win-win.

Biolite Firepit – bærbar grillovn

Varmer både mad og legeme

Den bærbare FirePit styres med en app, hvad enten du skal grille eller bare varme dig.

Camping er ikke nær så smart uden BioLite FirePit. Det er en bærbar brændeovn, der kan bruges som grill – med en app-styret, batteridrevet blæser, som holder røgen væk og gløderne ved lige. Batteriet kan også oplade mobilen, og ovnen kan tage både træ, trækul og briketter.

Geneva Touring S+ – radio med Bluetooth

Den bedste rejseradio

Denne lille radio kan også bruges som Bluetooth-højttaler.

Geneva Touring S+ er klart den bedste af de små rejseradioer. Lyden er bedre end i andre tilsvarende radioer, og den kan også bruges som trådløs højttaler. Batteriet holder i godt 20 timer – perfekt til en varm sommerdag på altanen, i parken, på havet eller i skoven. Radioen har både FM- og DAB-modtager.

JBL Boombox 2 – bærbar højttaler

Havefest med tryk på

JBL’s mest højlydte boomblaster kan spille i 24 timer, før den skal lades op.

Nu, hvor corona-nedlukningen er ovre, er der ekstra god grund til at feste. Og hvis du synes, at Soundboks er for stor og upraktisk, kommer du langt med JBL’s trådløse Boombox 2. En Bluetooth-højttaler med bærehåndtag, beregnet til at tage musikken til et nyt niveau med kraftig lyd og party-bas. PartyBoost-funktionen lader dig koble så mange trådløse JBL-højttalere sammen, som du vil. Stakkels naboer!

Sennheiser Momentum True Wireless 2 – helt trådløse hørepropper

Yndlingshørepropper med bedre batteri

Her er vores nye reference, som konkurrenterne skal slå i fremtiden!

Ligesom forgængeren lyder Sennheiser Momentum True Wireless 2 fantastisk. Blandt forbedringerne er øget batterilevetid – fra fire til syv timer i selve propperne og fra otte til 21 timer ekstra i rejse-etuiet! Med i alt 28 timer kan du trygt lade opladeren blive derhjemme. En anden forbedring er aktiv støjreduktion, der dæmper de lave frekvenser, som propperne ikke selv kan klare. Den eneste grund til at købe noget andet skulle være, at du vil have noget endnu mere vandtæt end IPX4.

FiiO BTR3 – trådløs hovedtelefonforstærker

Gør alle hovedtelefoner “trådløse”

FiiO BTR3 puster nyt, trådløst liv i dine gamle hovedtelefoner.

FiiO BTR3 er ikke en nødvendighed, men gør livet som hovedtelefonelsker lidt sjovere, for med den kan du gøre dine yndlingshovedtelefoner næsten trådløse. Bare plug dem i denne lille tingest, der kommunikerer trådløst med mobiltelefonen, og sæt den fast på jakken eller skjorten. Lyden er kraftigere end mobilens hovedtelefonudgang, så selv tungtdrevne hovedtelefoner kan spille igennem. Den lille hovedtelefonforstærker fungerer også som USB-DAC. Sejt!

GoPro Hero 8 Black – actionkamera

Superstabile actionvideoer

GoPro Hero8 Black tager forgængerens styrker en tand længere.

Med endnu bedre billedstabilisering end det glimrende Hero7 Black får du super-smoothe videoer, uanset hvilken slags terræn du filmer i. Hero8 har også fået tre objektiver med forskellig brændvidde. Det betyder, at både lineært udsnit, vidvinkel og SuperView giver fuld pixelopløsning. Kameraet er desuden GoPros første, der ikke kræver et separat hus for at kunne bruges med fæster og stativer, og der findes masser af sejt ekstraudstyr.

Motorola One Zoom – smartphone

Billig mobil med godt kamera

Den perfekte telefon til rejser.

Hvor der er mange turister, er der også mange lommetyve. Hvis du ikke bryder dig om at rejse på sommerferie med din dyre luksusmobil, kan Motorola One Zoom være et godt alternativ. Denne budgetmobil kommer med firedobbelt kamera, så du kan få de gode feriebilleder i kassen uden problemer. Batterilevetiden er også fremragende.

Huawei Watch GT2e – smart-ur

Gør dig klar til stranden

Smart-ur med 100 træningsmuligheder.

Sommertid er også tid til at være aktiv. Ikke mindst så kroppen kan blive strammet lidt op til strandlivet. Det er her, det prisbillige Huawei Watch GT2e smart-ur kommer ind i billedet. Uret kan skelne imellem 100 forskellige typer sportsaktiviteter – herunder skateboard og parkour – så det er bare med at komme i gang!

Arlo Go – mobilt overvågningskamera

Mobil totalovervågning

Overvåg din have, din campingvogn og meget mere.

Her er overvågningskameraet, som kører på batteri og forbindes med internettet via 4G/LTE. Derfor kan det bruges overalt, også på ferien, uanset om du tager det med på hotelværelset eller i sommerhuset. Arlo Go er desuden IP65-certificeret, så det kan også sættes op udendørs.

Jabra Elite Active 75t – helt trådløse hørepropper

Trådløse og vandtætte

Bedre træning med lang batterilevetid.

Med en batterilevetid på godt syv timer pr. opladning kan man løbe mindst én maraton – og måske en ironman, hvis man er i form til det – med Jabras trådløse hørepropper uden at løbe tør for strøm. Lyden er fremragende, og propperne er vandtætte. De er også forsynet med en ru belægning, så de sidder bedre i ørerne.

Joby Gorillapod Griptight – action-kit

Tag professionelle selfies

Dette fæste lader dig placere mobilen eller actionkameraet hvor som helst (næsten).

GorillaPod er ikke kun til systemkameraer, og med GripTight kan du sætte mobilen fast på en lygtepæl eller placere actionkameraet på bakspejlet. Bluetooth-fjernbetjening til at starte/stoppe optagelser og tage stilbilleder medfølger. GripTight er også glimrende til natbilleder eller timelapse-videoer, hvor kameraet skal holdes stille i længere tid.

Mophie Powerstation USB-C 3XL – powerbank

Hurtig opladning undervejs

Fuld fart på opladningen, selv om du er langt fra en stikkontakt.

Powerbanks giver normalt ikke særlig meget effekt, hvilket betyder, at det tager timer at få strøm på mobilen igen. For ikke at nævne, at de ikke kan oplade computeren. Men Powerstation 3XL har 26.000 mAh kapacitet og 45 watt hurtigopladning, og kan faktisk oplade både computer, mobiltelefon, tablet og kamera. Luksus!

Satechi 108W Pro USB-C PD – oplader

Oplad alt på én gang

Opladeren, der erstatter alle dine opladere, både derhjemme og på farten.

I stedet for at have en masse adaptere og skulle lede efter tilgængelige stikkontakter er en multioplader meget mere fleksibel. Den har både traditionelle USB-porte og USB-C-stik og leverer mere end effekt nok. Man kan til og med oplade den bærbare, tablet’en, mobilen og smart-uret samtidig!

Meater+ – stegetermometer

Sagen er bøf

Med et helt trådløst termometer med lang rækkevidde er der tjek på grillen.

De trådløse termometre, vi tidligere har set, har alle en ledning mellem sonden og kontrolboksen. Ikke Meater+, som er forbundet med Bluetooth til boksen, der så virker som signalforstærker til mobilen. Hvilket giver 50 meters rækkevidde! Den har også den smarteste app, vi har set, som tydeligt fortæller, hvor lang tid der går, før maden er klar.

JBL Flip 5 – bærbar højttaler

Stor lyd i lommeformat

JBL’s robuste bærbare højttaler er forbedret på alle måder.

Vi kunne godt lide sidste års Flip 4, men nu er den tilbage i en version, der er forbedret på alle måder. Den spiller endnu højere med kraftigere bas – og det i forhold til et niveau, som vi i forvejen syntes var tilstrækkeligt. Nu er det virkelig en bærbar party-maskine, som du ikke behøver at være bange for at tabe i poolen eller tage med til stranden.

The New Soundboks – Bluetooth party-højttaler

Ingen højere!

Siden den første Soundboks-højttaler satte decibelrekord for batteridrevne Bluetooth-højttalere, er den blevet fast følgesvend på musikfestivaler.

Sommerens festivaler er aflyst, så du er nok nødt til at lave din egen. Med den nyeste Soundboks er du garanteret løssluppen sommerstemning og bas, der kan mærkes i maven. Den har en robust konstruktion med beskyttende polstring og bærehåndtag samt to 10 tommers bas-enheder, der leverer et saftigt lydtryk – op til 126 dB! Fik vi nævnt, at man kan parre op til fem højttalere? Bare husk at advare naboerne!

Sonos Move – bærbar Bluetooth-højttaler

Lige så god inde som ude

Med Move kan multirums-specialisten Sonos endelig tilbyde en helt trådløs højttaler, som du kan tage med uden for husets fire vægge!

Den har bærehåndtag, kører på batteri, spiller musik via Bluetooth eller Wi-Fi og kan tåle lidt af hvert, inklusive vandsprøjt. Som sædvanlig er betjeningen enkel via Sonos-app’en. Lyden justeres automatisk til omgivelserne, og den lyder bedre end forventet både indendørs og udendørs. Move er en fremragende tilføjelse til Sonos-familien og et godt køb for både nye og gamle Sonos-ejere.

Bose Frames – solbriller med indbyggede højttalere

Funky solbriller med lyd

Solbriller med indbyggede højttalere, siger du? Det er sød musik i vores ører!

Bose er bedst kendt for deres fremragende støjreducerende hovedtelefoner, men nu har de udtænkt endnu et twist på bærbar lyd. Bose Frames holder UV-strålerne væk fra øjnene, samtidig med at de sender luftige musikalske toner direkte ind i ørerne. Brillerne er lette, behagelige at have på og fungerer som diskret lydkilde til musik, video og telefonsamtaler. Lydmæssigt er Frames ikke en erstatning for ordentlige hovedtelefoner eller hørepropper, men det er en spændende ny måde at tænke bærbar lyd på: Her kan du faktisk nyde musik, se video eller tale i telefon – og se cool ud, mens du gør det!

LG OLED48CX – OLED-TV

Trøste-TV

I år er der mange, der tilbringer sommerferien i hjemlandet, hjembyen … ja, kort sagt hjemme. Hvorfor så ikke bruge feriebudgettet på et fedt TV?

I den forbindelse kommer LG’s nye OLED-TV i CX-serien som kaldet. Denne 2020-model er proppet med nye funktioner og præsenterer film, serier og spil med strålende, kontrastrig billedkvalitet. Nyt i år er skærmstørrelser fra 77 og helt ned til 48 tommer. Dermed kan man få plads til et OLED-TV i selv den trangeste hybel!

HyperX Cloud Flight S – gaming-headset

Helt trådløs lyd når du spiller

HyperX’ første trådløse headset gør kun det vigtige, men gør det til perfektion.

I spillenes verden kan du rejse, hvorhen du vil. Og med HyperX Cloud Flight S kan du gøre det uden generende kabelrod. Ikke alene er headsettet trådløst og kommunikerer med PC eller PS4 ved hjælp af en 2,4 GHz sender; også opladningen sker trådløst (med standard QI-opladning). Headsettet understøtter virtuel 7.1 kanals surround-sound, så det er næsten som at være der selv.

Logitech Brio Ultra HD Pro – webcam

Vis dig fra din bedste side

Måske bliver det via internettet, når du skal mødes med venner og familie i ferien.

Når det nu ikke kan være anderledes, kan du i hvert fald sørge for, at billedet ikke bliver sløret og lyden skummel. Her kan et godt webcam få samværet til at føles en lille smule mindre virtuelt. Logitech Brio Ultra HD Pro klarer ultraskarp 4K-opløsning, men hvis du kan nøjes med Full HD, findes der en anden model, C922, til den halve pris.

Thronmax Mdril One Pro Kit – mikrofon

Kan I høre mig derude?

Har du en podcaster eller sanger i maven, og skal ferien bruges på at slippe drømmen løs?

Så får du brug for en mikrofon. Og den indbyggede i computeren tæller ikke i denne sammenhæng. Thronmax MDrill One Pro Kit er en skrivebordsmikrofon med popfilter og indbygget lyd-interface, så den kan kobles direkte til USB-porten, og man kan vælge imellem fire forskellige optagekarakteristikker.

Redaktionen
Lyd & Billedes og L&B Homes journalister udvælger og foretager grundige tests af ca. 475-500 produkter hvert år. Vi tester det meste, der kører på strøm – det være sig TV’er, smartphones, højttalere, bærbar lyd, hi-fi, kameraer, hjemmebiograf, ultrabooks, smart-ure, tablets osv.

Sony CDP-101 - klassikeren vi ikke glemmer

24 elektriske julegavetips

Apple Spatial Audio er her, vi har prøvet det og er delvis begejstrede

Scroll to Top