Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Guide

24 Seje sommer-gadgets

Dejlige dimser, som du ikke vidste, at du havde brug for.

Skrevet af / 24/06/2019 - 08:51
24 Seje sommer-gadgets

Dejlige dimser, som du ikke vidste, at du havde brug for.

Sommer betyder sol, ferie og mindeværdige oplevelser for hele familien. Men minderne kan blive varige med et godt kamera, og solen mere udholdelig med kolde drikkevarer – og ingen sommer uden musik!

Uanset hvilken slags ferie du vælger, er der nyttig hjælp at få fra gadgets, der gør livet lidt sjovere, får ungerne til at tie stille eller pumper liv i grillfesten.
Her har vi samlet nogle kendte og nogle nye gadgets, som vi ikke selv troede, at vi havde brug for, men som kommer til deres ret i disse ferietider.
Globetrotteren, strandløven, fjeldvandreren og grillkongen kan alle finde praktiske gadgets her. Vi har heller ikke glemt bilturisten og festivalgængeren, som også kan finde glæde ved dimser, som man ikke troede, at man havde brug for.
Hvem kunne vide, at vi bare MÅTTE have et brændefyret stormkøkken med USB? Netop!

Kjenner du følelsen av sand alle steder på kroppen etter en tur på stranden? Med den transportable dusjen RinseKit blir sanden på stranden.
Kender du følelsen af sand alle steder på kroppen efter en tur på stranden? Med det transportable brusebad RinseKit bliver sandet på stranden!

GOPRO HERO7 BLACK – ACTIONKAMERA

Actionkameraet du bare skal have

Hvis du vil filme oplevelserne, som du selv ser dem, findes der ikke noget bedre kamera.

Ud over glimrende videokvalitet har Hero7 Black den bedste elektroniske billedstabilisering, vi har set, helt op til 4K 50-60 fps. Kameraet justerer endnu hurtigere fra skygge til sol end før. Vigtigt om sommeren, når man pludselig får modlys i linsen. Vandtæt uden undervandshus er det også, så det er bare at gå amok!

OTTERBOX DEFENDER, MOBILCOVER

Styrthjelm til din smartphone

En moderne smartphone er et skravl. Den må pakkes godt ind inden turen.

Selvfølgelig skal mobilen med på turen. Ikke for at du kan opdatere Facebook ved hvert udsigtspunkt (okay, så også det!), men fordi den tjener som kompas, GPS, vejkort, kamera og meget mere. For at den kan overleve mødet med den store verden, må den pakkes ind i et stødsikkert cover.

COBRA MICROTALK AU220, WALKIE TALKIE

Hold kontakten

Når mobilen ikke har dækning.

Med tre kilometers rækkevidde, ti timers batteritid og 16 kanaler er de små walkie-talkies guld værd for dem, der færdes i bjerge eller andre steder med dårlig mobildækning. Den sprøjtesikre Cobra AU220 kommer med genopladelige batterier og USB-kabel, og kan redde din ferie.

SOLGAARD LIFEPACK – RYGSÆK

Rygsæk med det hele

Praktisk rygsæk med masser af smarte indbyggede funktioner til en aktiv livsstil.

Den har afdelinger til tøj og gadgets med masser af rum, inklusive skjulte til værdigenstande. Oplad mobilen fra den indbyggede ladestation, hvis batteri oplades med solceller – og byder på underholdning, da det også er en Bluetooth-højttaler. Har desuden indbygget låsekabel, så du ikke mister dine dyrebare gadgets.

BELKIN ROAD ROCKSTAR

Strøm til bilturen

Når familien eller vennerne er på biltur, kan der hurtigt blive kamp om strømudtaget.

Nyere biler har måske et USB-stik eller to, men i store dele af bilflåden må man stadig ty til cigarettænderen. Hvad er så bedre end en biloplader med i hele fire udgange? Belkin Road Rockstar monteres i cigarettænderen og giver så to udtag foran og to, der trækkes om til passagererne på bagsædet.

JBL E65BTNC

Mindre støj, mindre stress

Hovedtelefoner er alfa og omega, også til bilferien.

Et sæt gode hovedtelefoner er noget af det første, du bør tænke på, når familien skal på langtur. Det sikrer god lyd til musik, film og spil for alle passagerer uden at forstyrre chaufføren! Endnu bedre er det, hvis hovedtelefonerne er trådløse og støjreducerende som disse fra JBL. E65BTNC giver god lydkvalitet, og støjreduktionen er blandt de bedre, vi har testet til prisen.

NEXTBASE 522GW – DASHBORDKAMERA

Når uheldet er ude

Med et dashboard-kamera ved du altid, hvem der har skylden ved et sammenstød. Det nyeste fra Nextbase har også nye, livsvigtige funktioner.

Her er det stemmestyrede dashboard-kamera, du bare SKAL have med på bilferien. Nextbase 522GW filmer med vidvinkel i 1440p videokvalitet. Efter en kollision spørger SOS-funktionen, om du er okay, og ringer automatisk det lokale nødnummer, hvis du ikke reagerer. Ved en kollision får du desuden video umiddelbart før og efter sammenstødet automatisk uploadet til mobilen.

STILLA MOTION

Stop tyven

Stop tyven!
Lange fingre i teltlejren? Ikke længere et problem. There’s an app for that!

Selvfølgelig har du mobilen med på festival. Og sikkert også andre værdigenstande, som du har liggende i mavetasken eller i en rygsæk. Med en app på mobilen og den lille tyverialarm fra Stilla Motion forbliver dine ejendele dine. Placér alarmen i en taske, og du får en advarsel, hvis den bevæger sig. Problem løst!

DOMETIC BORDBAR TB15

Keep it cool!

Med Dometics praktiske køleboks er drikkevarerne lettilgængelige.

Kolde drikkevarer er livreddere på steghede bilture, men hvad gør man, når køletasken ligger nedgravet i bagagerummet? Dometic har løsningen med sin BordBar TB15, som kan fastgøres med sikkerhedssele foran eller i midten bagi. Den kan rumme 15 liter, kører på 12 volt og kan køle ned til -20 grader.

JBL PARTYBOX PARTYHØYTTALER

Kongen af camping

Party-højttaler med høj lyd og indbyggede diskolys.

Den bedste måde at få feststemning på campingpladsen på er et godt lydanlæg. JBL PartyBox har imponerende bas- og volumenressourcer for en bærbar højttaler, og desuden løfter den stemningen med sine diskolys. Batteriet holder den halve dag og natten med, og hvis det er ikke nok, kan den kobles til bilens cigarettænder.

GOOBAY OUTDOOR POWERBANK

Oplad mobilen fra solen – også når det regner

Goobays powerbank kan oplade mobilen flere gange. Og bagefter kan solen oplade powerbanken.

En powerbank er uundværlig i teltet. Denne her er robust og vandtæt, og så har den indbygget lommelygte. Med 8000 mAh i tanken er der kapacitet til mindst to mobilopladninger. Men hvad så bagefter? Så lægger du da bare powerbanken ud i solen! Takket være de indbyggede solceller kan den oplades med solens kraft.

BIOLITE CAMPSTOVE 2

Kog din kaffe – og oplad mobilen

Engangsgriller er gammeldags! Her er et brændefyret feltkøkken i moderne udgave.

Hvis det er koldt i campen, så ryk sammen om ildstedet. BioLite CampStove 2 kan koge en liter vand på fem minutter, når du fodrer den med kartonen fra en ramme øl. En indbygget blæser sætter fut i optændingen, så også de, der ikke har været spejdere, kan være med. Og spildvarmen omdannes til strøm, der kan oplade mobilen!

WEBER IGRILL 2

Trådløs grillning

Tag temperaturen på bøffen med mobilen.

Steg kødet til perfektion med to stegetermometre og få fuld kontrol over temperaturen med en app på din telefon. Du kan også se temperaturen stige på mobilen eller direkte på iGrill 2 og får besked, når maden er ved at være færdiggrillet. iGrill 2 duer på alle griller, også på komfuret.

NETGEAR ORBI OUTDOOR SATELLITE

Internet i haven

En grillpølse i den ene hånd, lynhurtigt internet på mobilen i den anden.

Det er overvurderet at tale med andre mennesker i virkeligheden, så selv om du har inviteret alle naboerne til grillfest i haven, er en stabil og hurtig internetforbindelse et must! Det får du ved hjælp af Netgear Orbi Outdoor Satellite, som forstærker husets Wi-Fi op til 175 meter og i øvrigt kan tåle al slags vejr.

SONY MHC-V72D

Højtryk på terrassen

Imponér naboerne med den sejeste højttaler, og leg DJ mellem drinksene.

Sonys højttaler er som skabt til at piske party-stemningen op til en grillfest. Den kan spiller næsten ulovligt højt og har festlige stroboskoplys og DJ-kontroller, der kan styres med gestik. Du kan også tilslutte mikrofoner og lege karaoke ud på de små timer. Bare pas på, at rystelserne ikke får pølserne til at rulle af grillen.

KOODUU SYNERGY 50S

Hold flasken kold og hjertet varmt

Denne vinkøler er både en lampe og en højttaler.

Er det en højttaler med lys eller en lampe med lyd? Den holder i hvert fald vinen kold. Kooduu Synergy 50S er nemlig også en vinkøler, der kan rumme to liter plus isterninger. Hanken gør lampen nem at flytte rundt på, og det genopladelige batteri har op til otte timers spilletid eller tolv timers lampetid. Der findes også en mindre (35S) og en større (65S) model.

OLYMPUS TOUGH TG-5

Vandtæt feriekamera

Til lands og til vands.

Det robuste Olympus-kamera er vores feriefavorit. Det kan tåle slag og fald, man kan dykkes med det, og ingen andre robustkameraer giver lige så god billedkvalitet. Masser af tilbehør, bl.a. undervandshus til dykning ned til 45 meter, undervandsblitz m.m., gør det uundværligt til det meste.

RINSEKIT, TRANSPORTABEL BRUSER

Lad stranden blive på stranden

Med dit eget personlige brusebad er det slut med sand alle vegne.

Kender du følelsen af sand alle steder på kroppen efter en tur på stranden? Med det transportable brusebad RinseKit bliver sandet på stranden! RinseKit fylder ikke mere end en køletaske, så den er nem at have med. Der er højt tryk på vandet, så du bliver helt ren, selv om badet kun varer fire-fem minutter.

DOMETIC COOLFREEZE

Kolde øl i solen

Højteknologisk køletaske til dem, der vil være ekstra cool denne sommer.

Coolfreeze er køletasken med ekstra alting. Den kan drives med strøm i sommerhuset, fra cigarettænderen i bilen eller med solceller på picnic. Undervejs kan du oplade mobilen via USB-porten og overvåge kølingen med en app. Den fås i størrelser fra 32 til 88 liter og kan tåle hårdhændet behandling.

SODAPOP

Højttaleren der flasker sig

Sodapop monteres på en helt almindelig flaske og giver ekstra bas.

Sodapop er en lille, tøndeformet højttaler i lommeformat, der kobles trådløst til mobilen med Bluetooth. Det geniale er, at du kan skrue den på en almindelig flaske, der så fungerer som højttalerkabinet og giver ekstra saftig bas. Der følger en flaske med i æsken, men den kan du lade blive hjemme, hvis du har minimal plads i bagagen. Der er flasker nok der, hvor du skal hen!

NETGEAR M1 – BÆRBAR WI-FI

Bærbar Wi-Fi til hele familien

Slut med sløvt trådløst netværk på hotellet. Tag dit eget net med i lommen.

Selv om I er på den store jordomrejse, kommer der stadig stille stunder, hvor mailen skal tjekkes, og Facebook opdateres med dagens feriebilleder. Netgear M1 er en batteridrevet trådløs router, der kan klare op til 20 enheder ad gangen, og som både virker på sit SIM-kort og hotellets Wi-Fi.

TILE PRO, SPORINGSCHIP

Find din kuffert

Trådløs tracking på mobilen.

De små Bluetooth-chips hjælper dig med at finde ting, som du har mistet, og fortæller, når du er i nærheden. Sporer bagage og andre ting hele tiden og viser dig, hvor på kortet de befinder sig. Sporingschippen er uundværlig på rejser og kan redde ferien for de uheldige.

SCROSS PRO LIGHT

Strøm på rejsen

Alle stolte globetrottere har en strømadapter med, når de drager ud på eventyr.

En strømadapter er uundværlig i rejsesammenhæng, og denne kompakte USB-rejseadapter fra Skross er ekstra smart. Den er kompatibel med elnettet i knap 200 lande (næsten alle undtagen Japan) og kraftig nok til at drive alt fra laptops til hårtørrere med jordforbindelse, samtidig med at den har to USB-udgange til dine gadgets.

DOG & BONE LOCKSMART MINI

Lås uden nøgler

Robust hængelås, som åbnes og låses med mobilen via Bluetooth.

Med LockSmart Mini kan du aflåse dit hotelværelse eller andre steder, hvor du opbevarer dine værdigenstande på rejsen. Låsen er forbundet med din mobil, men har et unikt serienummer, så den ikke kan “kapres” af andre mobiler. Når låsen skal åbnes, indtastes PIN, og LockSmart Mini springer op som en trold af en æske.

Redaktionen
Lyd & Billedes og L&B Homes journalister udvælger og foretager grundige tests af ca. 475-500 produkter hvert år. Vi tester det meste, der kører på strøm – det være sig TV’er, smartphones, højttalere, bærbar lyd, hi-fi, kameraer, hjemmebiograf, ultrabooks, smart-ure, tablets osv.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sony CDP-101 - klassikeren vi ikke glemmer

24 elektriske julegavetips

Apple Spatial Audio er her, vi har prøvet det og er delvis begejstrede

Scroll to Top