: Turbo 3D

Blu-ray anmeldelse

I endnu en film om en figur, der drømmer om noget, han umuligt kan gøre, men lykkes alligevel, får vi historien om sneglen Turbo, hvis største ønske er at blive racerkører.
Karakter
Animation
Turbo 3D
Annonce
Annonce
forfatter

Lad det være sagt med det samme: DreamWorks kan deres tekniske håndværk. Turbo er en visuelt lækker film med masser af detaljer, flot animation, effektiv klipning og et fantastisk lydspor. Hvis de bare havde brugt lidt mere af budgettet på et habilt manuskript, kunne det have været virkelig godt.

Efter at den dagdrømmende snegl Theo/Turbo havner i nitroglycerinen i motoren på en drag racer, får han superfart og kan endelig vise de andre skidtvigtige havesnegle, at han kan få opfyldt sin drøm: At deltage i det legendariske Indianapolis 500 ræs!

Turbo er blevet en udmærket film, hvor det dog virker, som om både producer og instruktør har haft relativt lave ambitioner, bortset fra at sælge biografbilletter til børnefamilier. For det er en film, der – i modsætning til Disney/Pixar – mest henvender sig til børn, med simpel slapstick-humor og gennemskuelige gags. Det største problem er dog, at historien er lige så forudsigelig som et landsmøde i Enhedslisten: Vi ved alle sammen, hvad der vil ske – hele tiden. Historien er også frygtelig uoriginal og stjæler uhæmmet fra alt fra Græsrødderne over Biler til Flyvemaskiner. Tre uinspirerede stjerner.

Som man kan forvente af animerede film i denne liga, er der førsteklasses lyd (dts-MA 5.1) og billedkvalitet med lækker 3D/dybde. Bonusmaterialet består af en række korte dokumentarer, som er gode, men går for lidt i dybden. Intet kommentarspor.

Annonce
Fakta
  • Release: 5. marts 2014
  • Instruktion: David Soren
  • Stemmer: Ryan Reynolds, Paul Giamatti, Michael Peña, Samuel L. Jackson, Luis Guzmán, Snoop Dog
  • Genre: Animation
  • Land: USA
  • År: 2013
  • Tid: 01:36 timer
IMDB Rating

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
Annonce
Annonce

Læs også

Big Sky er et levende bevis på, at selv en af branchens mest erfarne og anerkendte serieskabere kan ramme ved siden af.
To mennesker gør en hel nat deres yderste for at såre og ydmyge hinanden. Den slags kommer der filmkunst ud af.
Tom Hanks brillerer i sobert western-epos med hjertet på rette sted.
Stærke kvinder med meget personlige problemer er drivkraften bag dette stærke Netflix-drama.
En sand historie om en utrolig arkæologisk udgravning er blevet en lille (britisk) perle af en film.
Årets korteste måned byder på lysere dage og masser af nye streaming-titler.
Omar Sy er en smart, elegant gentlemantyv i ny fransk serie, der oser af charme.
Amazon serverer en barsk, beskidt og realistisk mafiahistorie set fra kvindernes synspunkt. Et frisk twist på en lidt stivnet genre.
Vellykket kostumedrama er en blanding af Dollars, Askepot, Farlige forbindelser og Downton Abbey – plus et strejf af Fifty Shades of Grey.
En graviditet, der går frygtelig galt, er ved at rive en ung familie i stykker.
Med Equinox leverer Netflix en af deres bedste nordiske produktioner hidtil.
11 dages juleferie i coronaens tegn, men hvad skal man se for at hygge sig og slappe af?
Endnu en gang leverer Pixar et teknisk pletskud akkompagneret af en stærk emotionel historie.
Michael J. Fox brillerer i lidt uddateret “klassiker”.
Endnu en forjul skal tilbringes med den smådesperate single-sygeplejerske Johanne på jagt efter den eneste ene – og det bliver da også ganske fornøjeligt.