Search
Generic filters

: Turbo 3D

Blu-ray anmeldelse

I endnu en film om en figur, der drømmer om noget, han umuligt kan gøre, men lykkes alligevel, får vi historien om sneglen Turbo, hvis største ønske er at blive racerkører.

Karakter
Animation
Turbo 3D

Lad det være sagt med det samme: DreamWorks kan deres tekniske håndværk. Turbo er en visuelt lækker film med masser af detaljer, flot animation, effektiv klipning og et fantastisk lydspor. Hvis de bare havde brugt lidt mere af budgettet på et habilt manuskript, kunne det have været virkelig godt.

Efter at den dagdrømmende snegl Theo/Turbo havner i nitroglycerinen i motoren på en drag racer, får han superfart og kan endelig vise de andre skidtvigtige havesnegle, at han kan få opfyldt sin drøm: At deltage i det legendariske Indianapolis 500 ræs!

Turbo er blevet en udmærket film, hvor det dog virker, som om både producer og instruktør har haft relativt lave ambitioner, bortset fra at sælge biografbilletter til børnefamilier. For det er en film, der – i modsætning til Disney/Pixar – mest henvender sig til børn, med simpel slapstick-humor og gennemskuelige gags. Det største problem er dog, at historien er lige så forudsigelig som et landsmøde i Enhedslisten: Vi ved alle sammen, hvad der vil ske – hele tiden. Historien er også frygtelig uoriginal og stjæler uhæmmet fra alt fra Græsrødderne over Biler til Flyvemaskiner. Tre uinspirerede stjerner.

Som man kan forvente af animerede film i denne liga, er der førsteklasses lyd (dts-MA 5.1) og billedkvalitet med lækker 3D/dybde. Bonusmaterialet består af en række korte dokumentarer, som er gode, men går for lidt i dybden. Intet kommentarspor.

Fakta

 • Release: 5. marts 2014
 • Instruktion: David Soren
 • Stemmer: Ryan Reynolds, Paul Giamatti, Michael Peña, Samuel L. Jackson, Luis Guzmán, Snoop Dog
 • Genre: Animation
 • Land: USA
 • År: 2013
 • Tid: 01:36 timer

IMDB Rating

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Så er Disney+ lanceret i Danmark, men hvad skal du se på tjenesten?
  Den legendariske, iskolde søster Ratcheds baggrundshistorie danner den perfekte ramme for en usædvanlig vellykket TV-serie.
  Med deres første originale serie puster Disney nyt, men samtidig klassisk liv i Star Wars-sagaen.
  I et ellers gennemsnitligt drama om at rejse sig efter en familietragedie og derpå følgende alkoholisme leverer Ben Affleck den ægte vare.
  September byder på kortere dage og mørkere nætter. Perfekt til lange, lade aftener foran TV’et.
  Hilary Swank leder en international besætning med kurs mod Mars, men både ekspeditionen og familien derhjemme oplever grus i maskineriet.
  Christopher Nolans nye film er en herlig, til tider absurd blanding af James Bond, sci-fi og dommedagsprofeti.
  I et konservativt TV-miljø gennemsyret af mandschauvinisme og sexchikane slår kvinderne igen.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.