Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Anmeldelse: The Falcon and the Winter Soldier, 1. sæson, episode 1

Falcon befæster Marvel-universets unikke superhelteposition

Disney+ beviser, at der stadig er meget spændende materiale at formidle fra det righoldige Marvel-univers.

Skrevet af / 18/03/2021 - 17:00
The Falcon and the Winter Soldier, 1. sæson, episode 1
Tor Aavatsmark

Der er gået en knap en måned, siden Disney+ med brask og bram lancerede deres nye voksensegment, Star, til en noget blandet modtagelse. Jo, der var da meget godt, gammelt guld, men ikke meget at komme efter med hensyn til nyt indhold.

Læs også Meget mere indhold på Disney+ Fra den 23. februar kan du se langt flere film og serier på Disney+ (mod en højere pris).

Fire “nye” serier blev lanceret på Disney+, med den særdeles middelmådige Big Sky som flagskibet. Med andre ord ikke meget at prale af i forhold til Netflix, der spytter nye serier og film ud oftere, end vi andre skifter underbukser.

Når det er sagt, så har Disney fremlagt en ambitiøs treårsplan for en særdeles offensiv satsning på nyt, eksklusivt originalindhold på streaming-tjenesten. Det inkluderer den nye Marvel-serie The Falcon and the Winter Soldier, og hvis denne serie sætter barren for standarden på Disney+, så har vi meget at se frem til!

Marvel/Disney fortsætter deres omhyggelige opbygning og udvikling af det mangefacetterede Marvel-univers. Vi befinder os nu ca. et halvt år efter “dommedag”, der kulminerede i den spektakulære Avengers: Endgame (2019).

Captain America er draget til de evige jagtmarker, og hans relikvier er nu udstillet på The Smithsonian Museum i Washington D.C. De tilbageværende superhelte er desillusionerede og må i banken og tigge om lån for at overleve. For som Falcon siger: Jobbet som superhelt var præget af meget goodwill og meget lidt indkomst.

Læs også Vi kårer den bedste streaming-tjeneste (for dig) Med lanceringen af Disney+ har streaming-krigen virkelig taget fart, men hvilke af de store streaming-tjenester SKAL du have?

De amerikanske myndigheder er nu på jagt efter en ny ledestjerne, et nyt “lys af håb”, der kan inspirere en hårdt prøvet befolkning …

Kort fortalt slår The Falcon (Mackie) pjalterne sammen med Bucky Barnes/The Winter Soldier (Stan), nu en forbedret version af sig selv, for at redde verden endnu en gang.

Sebastian Stan i The Falcon and the Winter Soldier. (Foto: Walt Disney)

Det hele sparkes i gang med den heftigste actionscene, vi nogensinde har set i en superheltefilm/-serie, idet Falcon af det amerikanske militær får til opgave at befri en højtstående soldat fra et kapret fly over uvejsomt terræn i Tunesien. Vi tager hatten af for, hvor godt denne scene er skrevet, filmet og klippet. Et heftigt, velkomponeret adrenalinkick af de sjældne!

Samtidig spidser plottet til, da en gruppe vigilantes gør et stort kup i Schweiz, mens Bucky forsøger at finde ny mening med tilværelsen.

Instruktør Kari Skogland og Anthony Mackie (The Falcon) under indspilningen af The Falcon and The Winter Soldier. (Foto: Walt Disney)

Den stramme instruktion står canadiske Kari Skogland for, og vi har sjældent set en mere fokuseret og tætpakket, men samtidig menneskelig varm serieepisode fra et superhelteunivers.

Anthony Mackie er strålende som den retskafne Falcon, og serien formår at give hans karakter dybde og troværdighed, med et levet liv og en familie hjemme i eksotiske Louisiana, der har svært ved at få enderne til at mødes. Falcon er en mere “normal” superhelt, som det er lettere at relatere til.

Sebastian Stan er som skabt til rollen som den lidt mere lurvede superhelt Winter Soldier, og sammen er de et umage par, der skaber friktion og interesse.

The Falcon and The Winter Soldier, sesong 1, eps. 1_2 The Falcon and The Winter Soldier, sesong 1, eps. 1_3 The Falcon and The Winter Soldier, sesong 1, eps. 1_4 The Falcon and The Winter Soldier, sesong 1, eps. 1_5 The Falcon and The Winter Soldier, sesong 1, eps. 1_6 The Falcon and The Winter Soldier, sesong 1, eps. 1_7 The Falcon and The Winter Soldier, sesong 1, eps. 1_8
<
>
(Foto: Walt Disney)

Vi må selvfølgelig tage et stort forbehold, idet vi kun har set den første episode af 1. sæson, men beroliges af, at Skogland står for instruktionen af samtlige episoder, og at Malcolm Spellman har hovedansvaret for manuskriptet serien igennem. Vi kan slå fast, at den første episode lover usædvanlig godt, og at det er en serie, der formår at appellere til et bredere publikum end bare hardcore superheltefans.

Derfor ser vi frem til en spændende fortsættelse samt udvidelse af universet med figurer som Baron Zemo (Brühl), John Walker (Wyatt Russell) og ikke mindst Sharon Carter (VanCamp). Med sin blanding af letbenet popcorn-action og mellemmenneskelig interaktion ser The Falcon and the Winter Soldier ud til at blive en af årets virkelige seriegodbidder. Seks stjerner.

1. sæson består af seks episoder på ca. tre kvarter, og Disney+ frigiver én episode hver fredag fra den 19. marts.

The Falcon and The Winter Soldier, sesong 1, eps. 1_16 The Falcon and The Winter Soldier, sesong 1, eps. 1_14 The Falcon and The Winter Soldier, sesong 1, eps. 1_15 The Falcon and The Winter Soldier, sesong 1, eps. 1_13 The Falcon and The Winter Soldier, sesong 1, eps. 1_12 The Falcon and The Winter Soldier, sesong 1, eps. 1_11
<
>
(Foto: Walt Disney)

 

Karakter
The Falcon and the Winter Soldier, 1. sæson, episode 1

Fakta:

  • Disney+
  • Release: 19. marts 2021
  • Instruktion: Kari Skogland
  • Med: Anthony Mackie, Sebastian Stan, Daniel Brühl, Emily VanCamp, Wyatt Russell, Adepero Oduye
  • Genre: Action
  • Land: USA
  • År: 2021
  • Tid: 0:48 timer

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top