annonce

Suicide Squad

Superhelte på syre

Med ondt skal ondt fordrives, hedder det, men under “fordrivelsen” skulle vi også gerne få en historie serveret.

(Foto: Producent)
annonce

Problemstillingen i Suicide Squad er såre simpel (omend ikke helt så logisk): Superhelte er fantastiske og kan være til stor hjælp, men hvad gør vi, hvis den næste Superman er et r*vhul, der pludselig overtager Det Hvide Hus?

Det er dette dilemma, sikkerhedsrådgiveren Amanda Waller (Davis) har til opgave at lægge en plan for. Løsningen? At sammensætte et outreret hold af de værste superskurke, verden har at byde på, for med ondt skal ondt fordrives. Selvfølgelig holdes de under strengt opsyn – med en lille bombe implanteret i nakken – af elitesoldaten Rick Flag (svenske Joel Kinnaman), og snart går turen ud i en mørk, kold og dyngvåd storby for at gøre det af med hekse og dæmoner!

DC-universet er et farverigt fællesskab, der byder på mange, meget forskellige figurer. Suicide Squad-teamet har faktisk fandtes i tegneserieversion siden 1959, og den mildt sagt brogede bande har nu fundet vej til det store lærred. Med sådan et outreret og bindegalt hold kunne man håbe på en rutsjetur af et hæsblæsende action-bonanza, hvor der smøres tykt på med ironi og sort komik. Men det får vi desværre ikke!

Efter at godt og vel den første time er brugt på at introducere personerne – med Deadshot (Smith), Harley Quinn (Robbie) og Jokeren (Leto) – i spidsen, kollapser filmen som en udkørt superskurk efter 13 runder i ringen mod Superman. Både Jared Leto, Will Smith og ikke mindst Margot Robbie gør det glimrende i de mest interessante roller, og indimellem er det også relativt morsomt, men selve plottet har ikke meget at byde på.

Suicide Squad

Den sidste halve time er én lang, enerverende og dødkedelig kamp mod det gigantiske stål- og lavamonster, som heksen har fremmanet fra glemslens dyb. Og det minder påfaldende meget om den afgørende kamp i Batman v Superman: Dawn of Justice, X-Men: Apocalypse og (Gud forbyde det!) Fantastic Four – var der nogen, der sagde idétørke?

Filmen har langtfra historie nok til at holde den kørende i to timer, og de fleste af gruppens medlemmer bliver aldrig andet end irriterende statister. To ynkelige stjerner til dette vås!

annonce

Hvis filmen skuffer, så er kvaliteten af 4K-udgivelsen til gengæld intet mindre end superb! Det heftige lydspor (Dolby Atmos) imponerer i stor stil, og billedkvaliteten er så godt som fejlfri. Ekstramaterialet byder en række minidokumentarer, bloopers og interviews.

annonce
  • 4K UHD Blu-ray
  • Release: 5. december 2016
  • Instruktion: David Ayer
  • Med: Will Smith, Margot Robbie, Jared Leto, Viola Davis, Joel Kinnaman, Cara Delevingne
  • Genre: Action
  • Land: USA
  • År: 2016
  • Tid: 2:03 timer

Film
Ekstra
Lyd
Billede
Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Læs også

Thor knuser jættekranier

Netflix’ første norske serie giver os et originalt og moderne twist på den nordiske mytologi.

Pavelig underholdning

Storspil fra veteranskuespillere gør The Two Popes til en særdeles fornøjelig og fascinerende filmaften.

Johansson og Driver imponerer

Scarlett Johansson og Adam Driver giver alt i en oprivende skilsmissefilm, som kun amerikanerne kan gøre det.

The Boss’ personlige og selvudleverende triumf

Endnu en gang kører rockkongen Bruce Springsteen sin karriere ud på et sidespor – og sikke et sidespor!

Tarantino-festaften

Quentin Tarantinos hyldest til Hollywoods guldalder er en af hans stærkeste film.

The A-Team på speed

Hvad får man, hvis man giver adrenalin-junkien Michael Bay et ubegrænset budget og frie tøjler? En af alle tiders dummeste og mest rutsjebane-actionmættede film.

Bliver der sex til jul?

Før jul lyver Johanne sig til en fiktiv kæreste – nu har hun 24 dage til at skaffe en.

Die Motherfucker!

To gange har Gerard Butler reddet præsidenten – denne gang skal han redde sig selv.

Woody takker af

24 år efter deres banebrydende debutfilm takker Toy Story-banden af med en solid, men temmelig overflødig firer.

Teknisk brillant

Afslutningen på den episke Star Wars-saga indfrier desværre ikke de store forventninger.