Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Suicide Squad

Superhelte på syre

Med ondt skal ondt fordrives, hedder det, men under “fordrivelsen” skulle vi også gerne få en historie serveret.

Skrevet af / 21/01/2017 - 14:23
Suicide Squad
Tor Aavatsmark

Problemstillingen i Suicide Squad er såre simpel (omend ikke helt så logisk): Superhelte er fantastiske og kan være til stor hjælp, men hvad gør vi, hvis den næste Superman er et r*vhul, der pludselig overtager Det Hvide Hus?

Det er dette dilemma, sikkerhedsrådgiveren Amanda Waller (Davis) har til opgave at lægge en plan for. Løsningen? At sammensætte et outreret hold af de værste superskurke, verden har at byde på, for med ondt skal ondt fordrives. Selvfølgelig holdes de under strengt opsyn – med en lille bombe implanteret i nakken – af elitesoldaten Rick Flag (svenske Joel Kinnaman), og snart går turen ud i en mørk, kold og dyngvåd storby for at gøre det af med hekse og dæmoner!

DC-universet er et farverigt fællesskab, der byder på mange, meget forskellige figurer. Suicide Squad-teamet har faktisk fandtes i tegneserieversion siden 1959, og den mildt sagt brogede bande har nu fundet vej til det store lærred. Med sådan et outreret og bindegalt hold kunne man håbe på en rutsjetur af et hæsblæsende action-bonanza, hvor der smøres tykt på med ironi og sort komik. Men det får vi desværre ikke!

Efter at godt og vel den første time er brugt på at introducere personerne – med Deadshot (Smith), Harley Quinn (Robbie) og Jokeren (Leto) – i spidsen, kollapser filmen som en udkørt superskurk efter 13 runder i ringen mod Superman. Både Jared Leto, Will Smith og ikke mindst Margot Robbie gør det glimrende i de mest interessante roller, og indimellem er det også relativt morsomt, men selve plottet har ikke meget at byde på.

Suicide Squad

Den sidste halve time er én lang, enerverende og dødkedelig kamp mod det gigantiske stål- og lavamonster, som heksen har fremmanet fra glemslens dyb. Og det minder påfaldende meget om den afgørende kamp i Batman v Superman: Dawn of Justice, X-Men: Apocalypse og (Gud forbyde det!) Fantastic Four – var der nogen, der sagde idétørke?

Filmen har langtfra historie nok til at holde den kørende i to timer, og de fleste af gruppens medlemmer bliver aldrig andet end irriterende statister. To ynkelige stjerner til dette vås!

Hvis filmen skuffer, så er kvaliteten af 4K-udgivelsen til gengæld intet mindre end superb! Det heftige lydspor (Dolby Atmos) imponerer i stor stil, og billedkvaliteten er så godt som fejlfri. Ekstramaterialet byder en række minidokumentarer, bloopers og interviews.

Karakter
Suicide Squad

Fakta:

  • 4K UHD Blu-ray
  • Release: 5. december 2016
  • Instruktion: David Ayer
  • Med: Will Smith, Margot Robbie, Jared Leto, Viola Davis, Joel Kinnaman, Cara Delevingne
  • Genre: Action
  • Land: USA
  • År: 2016
  • Tid: 2:03 timer

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top