Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Anmeldelse: Shotgun Wedding

Kolde fødder...

Her får vi endnu en intetsigende, irriterende Lopez-komedie – uden hverken hjerte eller hjerne.

Skrevet af / 11/02/2023 - 10:01
Shotgun Wedding
Tor Aavatsmark

At den 53-årige tidligere sanger og nuværende skuespiller og (fortsat!) sexbombe, Jennifer Lopez, faktisk kan spille skuespil, er det ingen tvivl om. Bare se hendes fremragende præstation som en smart stripper-mama i Hustlers (2019), eller som en mere end troværdig US Marshall i Out of Sight (1998). 

Læs også Doesn’t money make you horny? Friske, frække glædespiger bedøver og berøver slikkede Wall Street-slyngler. Hvad mere kan man bede om?

Når det er sagt – kaster man et blik på hendes brogede film-CV, bugner det mildt sagt af romantiske komedier i kategorien middelmådig til dårlig. Og her passer den håbløse tretten-på-dusinet komedie Shotgun Wedding ‘fint’ ind i filmografien. 

 

Filmen har haft en svær fødsel med konstante udsættelser på grund af pandemien og derefter en udskiftning af den mandlige hovedrolle som følge af, at Armie Hammer pludselig blev persona non grata i Hollywood efter afsløringen af hans noget outrerede smag for menneskekød 

Det endte med, at Hammer blev erstattet af Josh Duhamel (Transformers), hvilket hverken har gjort fra eller til for den halvhjertede, flade historie – som desperat forsøger at være insisterende (!) morsom. 

Shotgun Wedding (Foto: Prime Video)

Dagen før det store bryllup møder vi den nervøse, midaldrende brud Darcy (Lopez) og den kontrolfreakede brudgom Tom (Duhamel). Darcy har tidligere tilbragt noget tid på det romantiske Bali, hvor hun (selvfølgelig) arbejdede for velgørenhed, men Tom var for stolt til at tage imod et bidrag fra Darcys rige far (Cheech Marin), så bryllupsfesten kunne holdes på det eksotiske Bali. Så han har booket sin familie, slægtninge og svigerforældre ind på discountversionen: Filippinerne.  

Selvfølgelig har han en utiltalende svigerfamilie, selvfølgelig har bruden fået kolde fødder, selvfølgelig kommer den klæbende eks (Lenny Kravitz) til festen, selvfølgelig går hele brylluppet ad helvede til – og lige så selvfølgeligt forventes det, at vi skal hulke af grin over alle de dumme, lamme og meget forudsigelige vitser.  

Læs også Kokainsnifferne er tilbage! Hedonistene på Aker Brygge har mere heroin og viagra i pengeskabet!

Gode råd er dyre, da brudeparret bliver kidnappet af lokale banditter, der kræver løsepenge, og brudeparret må tage sagen i egen hånd for at redde brylluppet, dagen, gæsterne og deres fælles fremtid.  

Bevares, Lopez gør, hvad der forventes af hende. Hun viser masser af hud, skriger af og til hysterisk og slutter af som en benhård actionheltinde a la Rambo. Duhamel lunter lidt naivt med, hele tiden to skridt bagude, og bruger næsten en time og et kvarter på at mande sig op. Manuskriptet er så middelmådigt, fladt, fuldt af huller og uspændende, at vi gaber os igennem. 

Shotgun Wedding (Foto: Prime Video)

Indimellem skal det indrømmes, at vi smågriner af genkendelige enkeltscener – men desværre er der langt mellem de komiske godbidder. En scene i brusebadet, hvor man diskuterer, hvordan man nedlægger en skurk, er afgørende for hele manuskriptet: Tyndt, overfladisk og opstyltet, barnligt anmassende ‘sjovt’.  

Herlige Jennifer Coolidge er et komisk naturtalent, og hun har brilleret i de to sæsoner af The White Lotus. Desværre spildes hendes talent i Shotgun Wedding stort set på overdreven slapstick og intetsigende dialog. Det er dog sjovt at se divaen skyde løs med et maskingevær!  

Shotgun Wedding Shotgun Wedding Shotgun Wedding Shotgun Wedding Shotgun Wedding Shotgun Wedding Shotgun Wedding
<
>
Shotgun Wedding (Foto: Prime Video)

Højdepunkterne fra filmen er faktisk traileren, som indeholder alle de sjoveste scener, samt de sjove fraklip (bloopers), som vises sammen med rulleteksterne. Vi er ikke et sekund i tvivl om, at skuespillere og crew har haft det hysterisk morsomt og behageligt sommerligt under optagelserne i Den Dominikanske Republik – det er bare en skam, at det ikke har smittet af på det håbløst overdrevne slutprodukt. 2 stjerner for dette åbenlyse eksempel på, hvordan man kan smide sit talent væk.  

Har du ikke andet at lave på en mørk og kold vinteraften, og er du en superfan af Lopez, så kan du nu streame Shotgun Wedding på Prime Video. Filmen havde premiere den 27. januar. 

Shotgun Wedding (Foto: Prime Video)
Læs også Her ser du Yellowstone! Serieskaber Taylor Sheridan er blandt de hotteste navne i streamingbranchen for tiden - men hvor (og hvordan) får du set alle hans eminente serier?
Karakter
Shotgun Wedding

Fakta:

  • Prime Video 
  • Release: 27. januar 2023 
  • Instruktion: Jason Moore 
  • Medvirkende: Jennifer Lopez, Josh Duhamel, Jennifer Coolidge, Lenny Kravitz, Cheech Marin, Sonia Braga, Steve Coulter, D’Arcy Carden, Callie Hernandez 
  • Genre: Komedie 
  • Land: USA 
  • År: 2023 
  • Tid: 1:40 t. 
  • Karakter: 2 
  • IMDb 

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top