Search
Generic filters

: Peter Pan

Blu-ray anmeldelse

Walt Disneys fjortende klassiker er muligvis en af de mest kendte og elskede. Med Blu-ray-lanceringen får superklassikeren den kvalitet, den fortjener, og vi kan rejse tilbage til 1953-versionen af Neverland og tro, det var i dag.

Karakter
Familie
Peter Pan

Baseret på børnebøgerne af briten J.M. Barrie følger vi eventyret om drengen, som ikke ville blive voksen. Peter Pan var en af de første bøger, Disney sikrede sig filmrettighederne til. Det, der slår os, når vi med jævne mellemrum skal underholdes med de bedste godbidder fra Disneys skatkammer, er hvor godt de holder sig, og hvor tidsløse de er.

Peter Pan kommer jævnligt til London for at lytte til Wendys godnathistorier, den ældste datter i familien Darling. Efter at han ved et uheld mister sin skygge, bliver han opdaget af ungerne, og de får lov at komme med til Neverland. Herefter følger en af de bedst animerede og mest klassiske øjeblikke i tegnefilmens historie: Børnenes flyvetur gennem London er næsten så perfekt dramaturgisk og animationsmæssigt, som man overhovedet kan komme.

Peter Pan er spækket med alt det, en god børnehistorie skal indeholde, fra mystiske indianere til ondsindede pirater med en vis dybde og komiske indslag fra The Lost Boys. Også pigerne får deres dosis magi af selveste Klokkeblomst. En fantastisk flot film med de rette familiefilmsingredienser, som dog havde tjent på at lægge sig lidt nærmere den noget mørkere og dybere originalfortælling. Fem stjerner!

Super lyd (dts-HD) og billedkvalitet gør, at filmen fremstår som ny! Bonusmaterialet byder bl.a. på en kortfilm, en grundig opdateret bag-om-filmen, interview med Disney, kommentarspor af Roy Disney samt en række spil og aktiviteter for de mindste. Mærkelig nok udgives den ikke som Diamond Edition i Skandinavien.

Fakta

 • Release: 8. januar 2013
 • Instruktion: Clyde Geronimi
 • Medvirkende: Bobby Driscoll, Kathryn Beaumont, Hans Conried, Bill Thompson, Heather Angel, Paul Collins
 • Genre: Familie
 • Land: USA
 • År: 1953
 • Tid: 1:17 t.

IMDB Rating

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Den legendariske, iskolde søster Ratcheds baggrundshistorie danner den perfekte ramme for en usædvanlig vellykket TV-serie.
  Med deres første originale serie puster Disney nyt, men samtidig klassisk liv i Star Wars-sagaen.
  I et ellers gennemsnitligt drama om at rejse sig efter en familietragedie og derpå følgende alkoholisme leverer Ben Affleck den ægte vare.
  September byder på kortere dage og mørkere nætter. Perfekt til lange, lade aftener foran TV’et.
  Hilary Swank leder en international besætning med kurs mod Mars, men både ekspeditionen og familien derhjemme oplever grus i maskineriet.
  Christopher Nolans nye film er en herlig, til tider absurd blanding af James Bond, sci-fi og dommedagsprofeti.
  I et konservativt TV-miljø gennemsyret af mandschauvinisme og sexchikane slår kvinderne igen.
  Amerikanerne prøver at genskabe magien fra Braveheart, men ender med en maveplasker.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.