: Peter Pan

Blu-ray anmeldelse

Walt Disneys fjortende klassiker er muligvis en af de mest kendte og elskede. Med Blu-ray-lanceringen får superklassikeren den kvalitet, den fortjener, og vi kan rejse tilbage til 1953-versionen af Neverland og tro, det var i dag.
Karakter
Familie
Peter Pan
Annonce
Annonce
forfatter

Baseret på børnebøgerne af briten J.M. Barrie følger vi eventyret om drengen, som ikke ville blive voksen. Peter Pan var en af de første bøger, Disney sikrede sig filmrettighederne til. Det, der slår os, når vi med jævne mellemrum skal underholdes med de bedste godbidder fra Disneys skatkammer, er hvor godt de holder sig, og hvor tidsløse de er.

Peter Pan kommer jævnligt til London for at lytte til Wendys godnathistorier, den ældste datter i familien Darling. Efter at han ved et uheld mister sin skygge, bliver han opdaget af ungerne, og de får lov at komme med til Neverland. Herefter følger en af de bedst animerede og mest klassiske øjeblikke i tegnefilmens historie: Børnenes flyvetur gennem London er næsten så perfekt dramaturgisk og animationsmæssigt, som man overhovedet kan komme.

Peter Pan er spækket med alt det, en god børnehistorie skal indeholde, fra mystiske indianere til ondsindede pirater med en vis dybde og komiske indslag fra The Lost Boys. Også pigerne får deres dosis magi af selveste Klokkeblomst. En fantastisk flot film med de rette familiefilmsingredienser, som dog havde tjent på at lægge sig lidt nærmere den noget mørkere og dybere originalfortælling. Fem stjerner!

Super lyd (dts-HD) og billedkvalitet gør, at filmen fremstår som ny! Bonusmaterialet byder bl.a. på en kortfilm, en grundig opdateret bag-om-filmen, interview med Disney, kommentarspor af Roy Disney samt en række spil og aktiviteter for de mindste. Mærkelig nok udgives den ikke som Diamond Edition i Skandinavien.

Annonce
Fakta
  • Release: 8. januar 2013
  • Instruktion: Clyde Geronimi
  • Medvirkende: Bobby Driscoll, Kathryn Beaumont, Hans Conried, Bill Thompson, Heather Angel, Paul Collins
  • Genre: Familie
  • Land: USA
  • År: 1953
  • Tid: 1:17 t.
IMDB Rating

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
Annonce
Annonce

Læs også

Big Sky er et levende bevis på, at selv en af branchens mest erfarne og anerkendte serieskabere kan ramme ved siden af.
To mennesker gør en hel nat deres yderste for at såre og ydmyge hinanden. Den slags kommer der filmkunst ud af.
Tom Hanks brillerer i sobert western-epos med hjertet på rette sted.
Stærke kvinder med meget personlige problemer er drivkraften bag dette stærke Netflix-drama.
En sand historie om en utrolig arkæologisk udgravning er blevet en lille (britisk) perle af en film.
Årets korteste måned byder på lysere dage og masser af nye streaming-titler.
Omar Sy er en smart, elegant gentlemantyv i ny fransk serie, der oser af charme.
Amazon serverer en barsk, beskidt og realistisk mafiahistorie set fra kvindernes synspunkt. Et frisk twist på en lidt stivnet genre.
Vellykket kostumedrama er en blanding af Dollars, Askepot, Farlige forbindelser og Downton Abbey – plus et strejf af Fifty Shades of Grey.
En graviditet, der går frygtelig galt, er ved at rive en ung familie i stykker.
Med Equinox leverer Netflix en af deres bedste nordiske produktioner hidtil.
11 dages juleferie i coronaens tegn, men hvad skal man se for at hygge sig og slappe af?
Endnu en gang leverer Pixar et teknisk pletskud akkompagneret af en stærk emotionel historie.
Michael J. Fox brillerer i lidt uddateret “klassiker”.
Endnu en forjul skal tilbringes med den smådesperate single-sygeplejerske Johanne på jagt efter den eneste ene – og det bliver da også ganske fornøjeligt.