TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Peter Pan

Blu-ray anmeldelse

Walt Disneys fjortende klassiker er muligvis en af de mest kendte og elskede. Med Blu-ray-lanceringen får superklassikeren den kvalitet, den fortjener, og vi kan rejse tilbage til 1953-versionen af Neverland og tro, det var i dag.

forfatter
Publiceret 08/03/2013 - 11:43
Karakter
Familie
Peter Pan

Baseret på børnebøgerne af briten J.M. Barrie følger vi eventyret om drengen, som ikke ville blive voksen. Peter Pan var en af de første bøger, Disney sikrede sig filmrettighederne til. Det, der slår os, når vi med jævne mellemrum skal underholdes med de bedste godbidder fra Disneys skatkammer, er hvor godt de holder sig, og hvor tidsløse de er.

Peter Pan kommer jævnligt til London for at lytte til Wendys godnathistorier, den ældste datter i familien Darling. Efter at han ved et uheld mister sin skygge, bliver han opdaget af ungerne, og de får lov at komme med til Neverland. Herefter følger en af de bedst animerede og mest klassiske øjeblikke i tegnefilmens historie: Børnenes flyvetur gennem London er næsten så perfekt dramaturgisk og animationsmæssigt, som man overhovedet kan komme.

Peter Pan er spækket med alt det, en god børnehistorie skal indeholde, fra mystiske indianere til ondsindede pirater med en vis dybde og komiske indslag fra The Lost Boys. Også pigerne får deres dosis magi af selveste Klokkeblomst. En fantastisk flot film med de rette familiefilmsingredienser, som dog havde tjent på at lægge sig lidt nærmere den noget mørkere og dybere originalfortælling. Fem stjerner!

Super lyd (dts-HD) og billedkvalitet gør, at filmen fremstår som ny! Bonusmaterialet byder bl.a. på en kortfilm, en grundig opdateret bag-om-filmen, interview med Disney, kommentarspor af Roy Disney samt en række spil og aktiviteter for de mindste. Mærkelig nok udgives den ikke som Diamond Edition i Skandinavien.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

Fakta
 • Release: 8. januar 2013
 • Instruktion: Clyde Geronimi
 • Medvirkende: Bobby Driscoll, Kathryn Beaumont, Hans Conried, Bill Thompson, Heather Angel, Paul Collins
 • Genre: Familie
 • Land: USA
 • År: 1953
 • Tid: 1:17 t.
IMDB Rating
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vinder hun kronprinsens hjerte? Netflix frigiver trailer til premiereklar norsk spillefilm.
Dramaet der greb hele verden! En højdramatisk historie fra virkelighedens verden – men Howard får aldrig hævet temperaturen til kogepunktet.
Gosling vs. Evans! Russo-brødrene giver deres bud på en hæsblæsende spionfilm, men glemmer det menneskelige aspekt.
Se trailer for ny Star Wars-serie på Disney+ Der er en ny Star Wars-serie på vej fra Disney+. Se den første fulde trailer her.
Nu kan du streame Game of Thrones i 4K-kvalitet Skarpere 4K-versioner af Game of Thrones 1.-8. sæson er nu klar på HBO Max. Det var på tide!
Schweizisk splatterfilm tester ny crowdfunding-model Mad Heidi er finansieret af fans, der får del i overskuddet, hvis filmen bliver en succes.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend