Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Anmeldelse: Last Seen Alive

Så dårlig at den burde forbydes ved lov!

Lige nu topper en ny Gerard Butler-film Netflix-listerne. Det burde den virkelig ikke.

Skrevet af / 10/02/2023 - 16:47
Last Seen Alive
Tor Aavatsmark

Det er ikke ligefrem dybe roller med finslebet karakterskuespil med stor menneskelig indsigt og Pulitzerpris-vindende dialog, at Gerard Butler er mest kendt for. 

Men den lidt enfoldige skotte har så absolut popcorn-underholdt os i film som 300, Law Abiding Citizen, Reign of Fire, Den of Thieves, Olympus Has Fallen og Angel has Fallen. At manden også har et vist komisk talent, fik han vist i The Ugly Truth og Dragetræneren. 

Læs også Geostorm 3D Geostorm er en åbenlys fornærmelse mod ethvert normaltbegavet menneske – og dræbende kedelig!
Desværre får du nok adskilligt flere Google-træf, hvis du søger‘bad gerald butler movies; vi nævner i flæng bundskrabere som Timeline, Gods of Egypt og Geostorm. Om ikke andet, så kan han med Last Seen Alive føje en ny film til denne liste. 

 

Enkelte film er så dårlige, at vi simpelthen ikke ved, hvor vi skal begynde! Vi finder faktisk INTET positivt at fremhæve med Last Seen Alive. Det er en komplet ‘stinker’ fra ende til anden. Manuskriptet giver ikke mening, Butler spiller katastrofalt dårligt, instruktion, filmfotografering og klipning holder et niveau, som en filmskolelærer ville tage linealen frem og slå dine fingre til blods for – og manuskriptet? Gud hjælpe os! 

Vi skal hverken bruge for meget spalteplads eller spilde for meget af din dyrebare tid med at udpensle det håbløse plot, men kan fortælle, at Butler og hans bedre halvdel (“hun har noget mørkt i sit indre!”) går igennem en hård periode, og nu vil hun have en pause.  

Hvorpå Butler mister besindelsen, inden han noget modvilligt kører hende hjem til svigerfamilien. På vejen stopper de for at tanke (ja, benzin, vi er trods alt i USA), og fruen forsvinder i det blå. 

Last Seen Alive. (Foto: Netflix)

Den inkompetente provinsbetjent mistænker selvfølgelig umiddelbart Butler («Have you had an affair?») og spilder dyrebar tid. Handlekraftige Butler tager sagen i egne hænder, finder (spoiler alert!) kidnapperen og plaffer løs på alt og alle. Slut! 

Plottet indeholder ikke en eneste troværdig handling eller tankerække. Vi tror ikke et sekund på nogen af karaktererne eller den kunstige setting, og spændingskurven er lige så lav som folkepensionen. Manuskriptet er et opkog – et knapt nok halvhjertet røveri – af et væld af kvalitetsthrillere, men uden evne eller vilje til at skabe noget originalt, seværdigt eller underholdende.  

At Netflix har valgt at promovere filmen med følgende bevingede ord: «Hårdtslående nervepirrende actionthriller» burde streamingtjenesten faktisk have en bøde for. 

Last Seen Alive_7 Last Seen Alive_6 Last Seen Alive_4 Last Seen Alive_3
<
>
Last Seen Alive (Foto: Netflix)

Filmen havde Netflix-premiere sidste fredag, og (Surprise! Surprise!) troner nu på toppen af de mest streamede titler. Hvad fanden er der galt med jer??! Ja, dig – vi taler til dig, som en trist og mørk vinteraften sidder hjemme i dit rækkehus i en slidt IKEA-sofa med en sixpack Tuborg og generelt føler dig mislykket og misfornøjet med tilværelsen og livet: Har du overhovedet ingen værdighed eller nogen kvalitetsbevidsthed, mand? Luk for det lort og kom videre med dit liv! 

Til Butler kan vi bare gratulere: Til lykke, du har nu tre film på Lyd & Billede med den imponerende karakter: 1 stjerne! 

Læs også Februar-højdepunkter Reese Witherspoon og David Harbour topper Netflix-nyhederne i februar.

PS! For god ordens skyld vil anmelderen informere om, at han er vokset op i et rækkehus og har en Ikea-sofa derhjemme. Øl kan han også godt lide! 😉 

Last Seen Alive. (Foto: Netflix)
Karakter
Last Seen Alive

Fakta:

 • Netflix 
 • Release: 3. februar 2023 
 • Instruktion: Brian Goodman 
 • Medvirkende: Gerard Butler, Russell Hornsby, Jamie Alexander, Ethan Embry, Michael Irby, Bruce Altman 
 • Genre: Thriller 
 • Land: USA 
 • År: 2022 
 • Tid: 1:35 t. 
 • Karakter: 1 
 • IMDb 

6 kommentarer til “Last Seen Alive”

 1. Jeg havde nok valgt at give 2 stjerner, men det er kun hr Butler, som trækker den der op.

 2. Vil godt give 3 , den var såmen ikke dårligere end så mange andre, syntes i er lidt negative

 3. David Mørck

  Jeg synes faktisk det er en unfair anmeldelse … filmen er ikke spor værre end resten af det lort Gerard Butler har lavet.

 4. Søren Riber Berg

  Jeg må indrømme at jeg streamede hele balladen og har betalt blockbuster for fornøjelsen. Jeres anmeldelse af filmen rammer hovedet på sømmet. Den film er KEDELIG! Med venlig hilsen: Søren Riber Berg.

 5. Jeres anmeldelse er sgu noget afsporet.
  Fed film. Men det er det som regel med Hr. Butler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lyd & Billede
Scroll to Top