Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Anmeldelse: Angel has Fallen

Underholdende actionfjas

To gange har Gerard Butler reddet præsidenten – denne gang skal han redde sig selv.

Skrevet af / 24/12/2019 - 11:00
Angel has Fallen
Tor Aavatsmark

I Olympus has Fallen fremstod Secret Service-agenten Mike Banning (Butler) som en ren enmandshær i sin utrættelige indsats for at redde den amerikanske præsident fra terrorister, der angreb Det Hvide Hus. I en slags blanding af Rambo og Die Hard skabte han en ny action-franchise på steroider. Toeren, London has Fallen, var en skuffende affære, men årets udgave byder på et interessant og underholdende twist på konceptet.

Præsidenten (Freeman) er ny, men Banning er fortsat POTUS’ fremmeste og mest trofaste sikkerhedsmand. De private sikkerhedsfirmaer, som amerikanerne benyttede kraftigt i bl.a. Irak, er blevet afskåret fra pengestrømmen fra myndighederne og slikker nu deres sår og leder efter nye midler. I deres kamp for at komme tilbage på banen havner Banning bogstavelig talt i skudlinjen og anklages for mordforsøg på præsidenten.

Med klare ligheder med Harrison Fords Flygtningen bliver Banning beskyldt for noget, han ikke har gjort. Der er ingen, han kan stole på, og han må flygte fra alt og alle, samtidig med at han prøver at rense sit navn – og redde præsidenten.

Treeren byder på masser af action, men også på mere humor og tiltrængt forløsende komik end forgængerne; ikke mindst er Nick Nolte ubetalelig som Bannings bitre eremit af en fraværende faderfigur. Skurken er desværre den mindst interessante karakter; alt for stereotyp, og man gætter straks, at vedkommende er et råddent æble.

(Foto: Nordisk Film)

Angel has Fallen er hverken nyskabende eller særlig original, og plottet er ret forudsigeligt. Men filmen er bestemt underholdende og actionfyldt, og Butler har stadig en tilpas blanding af charme og fysik til at gøre personen interessant og relevant. Flugten og Bannings paranoia er de stærkeste kort, der kan retfærdiggøre denne tredje film.

På overraskende vis har instruktør Ric Roman Waugh og Butler fornyet serien tilstrækkeligt til, at vi takker ja til endnu en genforening. Fornøjelig popcornfilm til fire stjerner.

Billedkvaliteten på Blu-ray-udgivelsen indfrier med klare farver, imponerende sortniveau og god skarphed. Lydsporet er fyldigt og detaljeret med et heftigt surround-miks. Intet bonusmateriale.

Karakter
Angel has Fallen

Fakta:

 • Blu-ray
 • Release: 19. december 2019
 • Instruktion: Ric Roman Waugh
 • Med: Gerard Butler, Morgan Freeman, Nick Nolte, Frederick Schmidt, Danny Huston, Piper Perabo, Jada Pinkett Smith
 • Genre: Action
 • Land: USA
 • År: 2019
 • Tid: 2:01 timer
 • Karakter: 4

1 kommentar til “Angel has Fallen”

 1. Jesper Skou

  Hejsa. Angel has fallen er cool, BORTSET fra da Banning “redder” præsidenten fra en “eksplosion. Der kommer NITROGEN ud fra flere/mange rør i væggene??? Med OXYGEN ville hele bygningen eksplodere???
  Tænk på at vores atmosfære består af 78% NITROGEN + 21% OXYGEN + 1% røg, støv, pollen o.s.v.
  Hvis det var SÅ farligt kunne vi jo ikke engang tænde en cigaret, lejrbål eller bruge fyrværkeri. Så “skulle” hele atmosfæren jo futte af???
  Hvem er det fjols der skrev manuskriptet?
  Jeg undrer mig over hvor MANGE skuespillere der ved det?
  Stor skuffelse!

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top