TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Anmeldelse Jolt

Adrenalinkickende actionheltinde

Kate Beckinsale beviser endnu en gang, at hun kan sine action-moves.

forfatter
Publiceret 22/07/2021 - 16:03
Karakter
Action
Jolt

Prime Video fortsætter med at tilbyde sine mange streamingabonnenter actionfilm på formel – men heller ikke denne gang lykkes de helt med det.

Læs også Chris Bang BOOM! Chris Pratt viser, hvordan man massakrerer slimede aliens, i en mildt sagt langhåret film.

Som en kvindelig udgave af Clive Owens “Smith” i den herligt infame og højst politisk ukorrekte Shoot ‘Em Up leverer Kate Beckinsale en ekstravagant udgave af en femme fatale – en kvinde, som ikke finder sig i hvad som helst uden at give tifold igen.

 

Lindy (Beckinsale) lider af temmelig omfattende psykiske problemer med tilhørende udadreagerende adfærd – en slags kropslig form for tourettes. Det går især ud over usle, mandschauvinistiske eller bare irriterende personer af det modsatte køn.

Hendes psykiater/behandler (Stanley Tucci) har foræret hende en specialdesignet vest fuld af elektroder, som giver hendes krop kraftige stød (“jolt”), når lysten til at gennembanke (mandlige) skiderikker melder sig – så hendes voldsomme følelser kan holdes i skak.

Tingene eskalerer dog, da Lindy endelig finder en tålelig mand (David Bradley), som bliver slået ihjel efter nogle dages bekendtskab. Nu indleder hun den nådesløse og hævngerrige jagt på hans morder. To håbløse politimænd følger i hælene på Lindy og forsøger både at standse hende og opklare mordet.

“Are you looking for trouble?” Kate Beckinsale, “Jolt” (Foto: Prime Video)

Jolt er en film, som så absolut behersker sine velkoreograferede actionscener, men som desværre fuldstændig mangler sjæl og engagement. Beckinsale har i mange film (bl.a. Underworld) bevist, at hun bestemt ikke er nogen novice, når det kommer til heftig actionakrobatik. Der er da heller ikke noget galt med hendes snakketøj eller hårde attitude.

Et substansielt plot er dog nærmest fraværende, og karaktererne fremstår som tomme skaller med temmelig tvivlsom/uinspirerende dialog. Selve motivet bag manuskriptet synes at være at få pladst til flest mulige halsbrækkende actionstunt, hvor Lindy banker livet ud af utålelige mænd og taler respektløst til dem.

Så kan man lægge i, hvad man vil, at det er en kvindelig instruktør – uden at vi vil tillægge hende en skjult dagsorden. Her tror vi snarere, at det er Amazons algoritmer, som har dannet grundlag for manuskriptet og filmen – giv folket “brød og skuespil”!

DSC01903.ARW Jolt_4
<
>
Jolt (Foto: Prime Video)

Du bliver underholdt af en fejende flot og galgenhumoristisk Beckinsale med velplacerede spark i skridtet – men det rækker desværre ikke til mere end en middelmådig indfrielse af målet. Det sjoveste er faktisk, når David Bradley (udødeliggjort i Game of Thrones “Red Wedding”) får lov til at brillere med al sin vrede og bitterhed. 3 stærke stjerner til en film, du kan se, hvis du ikke har andet at slå tiden i hjel med på en varm sommeraften.

Jolt (Foto: Prime Video)
Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

Fakta
 • Prime Video
 • Release: 23. juli 2021
 • Instruktion: Tanya Wexler
 • Medvirkende: Kate Beckinsale, Stanley Tucci, Jai Courtney, Bobby Cannavale, Laverne Cox, David Bradley, Ori Pfeffer, Susan Sarandon
 • Land: USA
 • År: 2021
 • Tid: 1:31 t.
 • Karakter: 3
IMDB Rating
Jolt Action, Comedy, Crime, Thriller | July 23, 2021 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments

Det lyder som en virkelig dumsjov film. Skal da se!😆

Vinder hun kronprinsens hjerte? Netflix frigiver trailer til premiereklar norsk spillefilm.
Dramaet der greb hele verden! En højdramatisk historie fra virkelighedens verden – men Howard får aldrig hævet temperaturen til kogepunktet.
Gosling vs. Evans! Russo-brødrene giver deres bud på en hæsblæsende spionfilm, men glemmer det menneskelige aspekt.
Se trailer for ny Star Wars-serie på Disney+ Der er en ny Star Wars-serie på vej fra Disney+. Se den første fulde trailer her.
Nu kan du streame Game of Thrones i 4K-kvalitet Skarpere 4K-versioner af Game of Thrones 1.-8. sæson er nu klar på HBO Max. Det var på tide!
Schweizisk splatterfilm tester ny crowdfunding-model Mad Heidi er finansieret af fans, der får del i overskuddet, hvis filmen bliver en succes.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend