TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Anmeldelse The Tomorrow War

Tanketom sci-fi action-splatter

Chris Pratt viser, hvordan man massakrerer slimede aliens, i en mildt sagt langhåret film.

forfatter
Publiceret 01/07/2021 - 00:01
Karakter
Action
The Tomorrow War

Chris Pratt fik sit store internationale gennembrud som charmerende, rapkæftet “cowboy” i Guardians of the Galaxy (2014). Den fornøjelige og uhøjtidelige sci-fi-film gjorde manden fra Bride Wars til superstjerne og efterfølgende typecastet til barske actionroller i film som The Magnificent Seven og Jurassic World.

Nu har Jeff Bezos’ Amazon Prime Video kastet sig over “the boy wonder” og fået ham med i den nye actionfilm af Chris McKay (Lego Batman).

 

I 2022, midt under en VM-fodboldkamp i Qatar, får verden et chok, da en gruppe tidsrejsende ankommer fra 2052 for at levere et vigtigt budskab. Tredive år ude i fremtiden er Jorden ved at tabe en altødelæggende krig mod slimede aliens, der udspyr giftpile. Det eneste håb for menneskeheden er at få soldater og civile fra nutiden til at rejse til fremtiden for at nedkæmpe fjenden.

Den tidligere elitesoldat og nuværende lærer Dan Forester (Pratt) beslutter at gøre sin pligt i fremtidskrigen, primært for at redde sin datters fremtid.

I 2052 tjener han under “Romeo Command” (Strahovski) – en person, som han har en særlig tilknytning til – og sammen lægger de en “kløgtig” plan for at slippe af med de onde aliens …

Miami i flammer i The Tomorrow War. (Foto: Amazon Prime Video)

The Tomorrow War er en salig blanding af Starship Troopers (en film, der trods alt havde en dybere mening), Aliens, Terminator, Independence Day, Edge of Tomorrow og en hvilken som helst Jerry Bruckheimer-film fra de sidste mange årtier. Alt sammen med en umiskendelig 1980’er-hørm.

Handlingen og det kaotiske plot er fuldstændig underordnet, så det nytter ikke at prøve at få mening eller logik ud af historien. Et godt eksempel er, da fremtidssoldaterne skal “forklare”, hvorfor man ikke bare kan rejse til et punkt i fremtiden, før rumvæsnerne fik overtaget. Her handler det kun om bang-for-the-buck, og hvis det lige er dig, får du kugler, krudt og splattereffekter med hjernemasse og alien-slim i overflod.

CGI-afdelingen har virkelig været på overarbejde, men resultatet er ofte anmassende, udmattende og alt for computerspilsagtigt. Det forbliver uvirkeligt og fjernt, så man ikke formår at blive følelsesmæssigt engageret.

De patetiske forsøg på følelsesladede øjeblikke falder fuldstændig til jorden, som da Pratt – med grødet stemme og tilsat svulstig musik – hen imod slutningen af filmen siger: “For my best future, it turns out, was always right in front of me.”

Yvonne Strahovski i The Tomorrow War. (Foto: Amazon Prime Video)

Et af de mere friske casting-valg er Yvonne Strahovski (isdronningen fra The Handmaid’s Tale) som hårdkogt forsker – filmens svar på Sarah Connor. Vi kommer garanteret til at se Strahovski i flere actionfilm fremover, hvilket er en god ting.

Læs også Vi kårer den bedste streaming-tjeneste (for dig) Med lanceringen af Disney+ har streaming-krigen virkelig taget fart, men hvilke af de store streaming-tjenester SKAL du have?

Alt i alt en relativt kaotisk og ujævn film, hvor man må koble både venstre og højre hjernehalvdel fra for at få nogen glæde af den. Pratt gør endnu en gang en habil indsats som actionhelt, og filmens bedste scene er faktisk slutningen, hvor Pratt og hans far (Simmons) – som han selvfølgelig har et anstrengt forhold til – sparker alien-røv på en russisk gletsjer.

Tre stjerner til en meget middelmådig, tanketom actionfilm.

The Tomorrow War The Tomorrow War The Tomorrow War The Tomorrow War The Tomorrow War
<
>
(Foto: Amazon Prime Video)

 

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

Fakta
 • Amazon Prime Video
 • Release: 2. juli 2021
 • Instruktion: Chris McKay
 • Med: Chris Pratt, Yvonne Strahovski, J.K. Simmons, Betty Gilpin, Sam Richardson, Jasmine Mathews, Edwin Hodge
 • Genre: Action
 • Land: USA
 • År: 2021
 • Tid: 2:20 timer
IMDB Rating
The Tomorrow War Action, Adventure, Drama, Sci-Fi, Thriller | July 2, 2021 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vinder hun kronprinsens hjerte? Netflix frigiver trailer til premiereklar norsk spillefilm.
Dramaet der greb hele verden! En højdramatisk historie fra virkelighedens verden – men Howard får aldrig hævet temperaturen til kogepunktet.
Gosling vs. Evans! Russo-brødrene giver deres bud på en hæsblæsende spionfilm, men glemmer det menneskelige aspekt.
Se trailer for ny Star Wars-serie på Disney+ Der er en ny Star Wars-serie på vej fra Disney+. Se den første fulde trailer her.
Nu kan du streame Game of Thrones i 4K-kvalitet Skarpere 4K-versioner af Game of Thrones 1.-8. sæson er nu klar på HBO Max. Det var på tide!
Schweizisk splatterfilm tester ny crowdfunding-model Mad Heidi er finansieret af fans, der får del i overskuddet, hvis filmen bliver en succes.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend