TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Forsaken

Blu-ray anmeldelse

En stilsikker klassisk western med Donald og Kiefer Sutherlands i topform.

forfatter
Publiceret 23/08/2016 - 13:17
Karakter
Western
Forsaken

Westerns vokser ikke længere på træerne, og gode film inden for genren er en sjældenhed. Med Forsaken prøver instruktøren Jon Cassar (24 timer) sammen med Sutherland senior og junior at puste nyt liv i genren.

Ligefrem overraskende er handlingen bestemt ikke, men hvilken western er egentlig det? Her får vi den klassiske, tilsyneladende håbløse kamp mellem de gode og gudfrygtige borgere og den slemme storkapital, som vil opkøbe al jorden, inden der skal bygges jernbane. Deres eneste håb er, at den hjemvendte revolvermand John Henry (Kiefer Sutherland) vil stå dem bi. Problemet er bare, at John Henry har lagt seksløberne på hylden.

Præstesønnen John Henry har efter borgerkrigen ernæret sig som revolvermand, til familiens store fortvivlelse. Men efter en traumatisk oplevelse har han lagt livet som gunslinger bag sig og vender hjem til den lille by. Forældrene har ikke hørt fra ham i ti år, og det viser sig, at hans mor er gået bort.

Faren (Donald Sutherland) ser ikke med milde øjne på sønnens hjemkomst. Selv om storkapitalen – repræsenteret ved den stereotypiske McCurdy (Brian Cox) – terroriserer byen, nægter John Henry at deltage i kampen. Og i skyggerne lurer lejemorderen Turner (Michael Wincott).

Forsaken er så klassisk en western, som det kan blive. Alle klicheerne er til stede, og handlingen er “sort-hvid” og relativt forudsigelig. Ikke desto mindre byder filmen så meget sjæl, klassisk western-plot og godt skuespil, at vi uddeler fire sherifstjerner.

Forsaken_5 Forsaken_4 Forsaken_3 Forsaken_2
<
>
Forsaken

Billedet er for svagt til at fortjene topkarakter, mens lydsporet (dts-MA 5.1) i højere grad leverer varen. Bonusmaterialet består kun af en kort bag-om-filmen.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

Fakta
 • Release: 8. august 2016
 • Instruktion: Jon Cassar
 • Med: Kiefer Sutherland, Donald Sutherland, Brian Cox, Michael Wincott, Aaron Poole, Demi Moore
 • Genre: Western
 • Land: Canada/USA
 • År: 2016
 • Tid: 01:30 timer
IMDB Rating
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vinder hun kronprinsens hjerte? Netflix frigiver trailer til premiereklar norsk spillefilm.
Dramaet der greb hele verden! En højdramatisk historie fra virkelighedens verden – men Howard får aldrig hævet temperaturen til kogepunktet.
Gosling vs. Evans! Russo-brødrene giver deres bud på en hæsblæsende spionfilm, men glemmer det menneskelige aspekt.
Se trailer for ny Star Wars-serie på Disney+ Der er en ny Star Wars-serie på vej fra Disney+. Se den første fulde trailer her.
Nu kan du streame Game of Thrones i 4K-kvalitet Skarpere 4K-versioner af Game of Thrones 1.-8. sæson er nu klar på HBO Max. Det var på tide!
Schweizisk splatterfilm tester ny crowdfunding-model Mad Heidi er finansieret af fans, der får del i overskuddet, hvis filmen bliver en succes.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend