TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Cold in July

Blu-ray

En thriller med et herligt manuskript, der trækker hovedpersonen – og publikum – stadig længere ned i sølet i en verden, han hverken kender eller behersker.

forfatter
Publiceret 16/03/2015 - 00:01
Karakter
Thriller
Cold in July

Den forsigtige og lidt ynkelige rammemager Richard Dane (Michael C. Hall fra Dexter) bliver uforvarende morder, da han skyder en ubevæbnet, amatøragtig indbrudstyv. Plaget af samvittighedskvaler og frygt får han søvnproblemer og begynder at drikke midt på dagen – men hans problemer begynder først for alvor, da offerets far (en fantastisk Sam Shepard) bliver løsladt fra fængslet og kun har én tanke i hovedet: Hævn!

 

 

Den lille kernefamilie trues, og deres liv bliver vendt på hovedet, da politiet har svært ved at fange den aldrende forbryder, men Richard begynder at ane, at der ligger mere bag, end politiet vil fortælle ham. Han beslutter sig for at løse sagen på egen hånd og trækkes ind i en verden af hærdede kriminelle og nærmest “Coenske” figurer, som ikke skyer nogen midler. Og i selskab med Richard, indbrudstyvens far og den farverige privatdetektiv Jim Bob (Don “Miami Vice” Johnson) bliver vi taget med på en rejse, der kun kan ende på én måde.

Instruktør Jim Mickle evner på forbilledlig vis at kombinere de mørke og spændende thriller-elementer fra Joe R. Lansdales roman med forløsende humor. Det er sort, sært og uhyggeligt, men vores tre retskafne antihelte beslutter sig for at gøre det rigtige, selv om det koster dem det dyrebareste, de har.

En original og overraskende historie kombineret med et fint manuskript, en gennemgående dyster stemning og fremragende skuespil gør Cold in July til et lille mesterværk. Ikke mindst er vi imponeret af den stadig meget vitale Don Johnson, der i en alder af 65 år yder sin bedste præstation i mange år. En film, der måske er blevet overset af fleste, men som vi ikke tøver med at anbefale på det varmeste! Fem stjerner.

Billedkvaliteten svinger for meget til at få topkarakter, men lydsporet (dts-MA 5.1) er der ikke meget at udsætte på. Det eneste, vi bliver spist af med af bonusmateriale, er nogle udeladte scener.

$R5ZESC1 $RPGIVEQ $R7ME2DA $RE9EJPD $R47469H
<
>
Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

Fakta
 • Release: 23. februar 2015
 • Instruktion: Jim Mickle
 • Originaltitel: -
 • Med: Michael C. Hall, Sam Shepard, Don Johnson, Vinessa Shaw, Nick Damici, Wyatt Russell
 • Genre: Thriller
 • Land: USA
 • År: 2014
 • Tid: 01:50 timer
IMDB Rating
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vinder hun kronprinsens hjerte? Netflix frigiver trailer til premiereklar norsk spillefilm.
Dramaet der greb hele verden! En højdramatisk historie fra virkelighedens verden – men Howard får aldrig hævet temperaturen til kogepunktet.
Gosling vs. Evans! Russo-brødrene giver deres bud på en hæsblæsende spionfilm, men glemmer det menneskelige aspekt.
Se trailer for ny Star Wars-serie på Disney+ Der er en ny Star Wars-serie på vej fra Disney+. Se den første fulde trailer her.
Nu kan du streame Game of Thrones i 4K-kvalitet Skarpere 4K-versioner af Game of Thrones 1.-8. sæson er nu klar på HBO Max. Det var på tide!
Schweizisk splatterfilm tester ny crowdfunding-model Mad Heidi er finansieret af fans, der får del i overskuddet, hvis filmen bliver en succes.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend