Search
Generic filters

: Cold in July

Blu-ray

En thriller med et herligt manuskript, der trækker hovedpersonen – og publikum – stadig længere ned i sølet i en verden, han hverken kender eller behersker.

Karakter
Thriller
Cold in July

Den forsigtige og lidt ynkelige rammemager Richard Dane (Michael C. Hall fra Dexter) bliver uforvarende morder, da han skyder en ubevæbnet, amatøragtig indbrudstyv. Plaget af samvittighedskvaler og frygt får han søvnproblemer og begynder at drikke midt på dagen – men hans problemer begynder først for alvor, da offerets far (en fantastisk Sam Shepard) bliver løsladt fra fængslet og kun har én tanke i hovedet: Hævn!

 

 

Den lille kernefamilie trues, og deres liv bliver vendt på hovedet, da politiet har svært ved at fange den aldrende forbryder, men Richard begynder at ane, at der ligger mere bag, end politiet vil fortælle ham. Han beslutter sig for at løse sagen på egen hånd og trækkes ind i en verden af hærdede kriminelle og nærmest “Coenske” figurer, som ikke skyer nogen midler. Og i selskab med Richard, indbrudstyvens far og den farverige privatdetektiv Jim Bob (Don “Miami Vice” Johnson) bliver vi taget med på en rejse, der kun kan ende på én måde.

Instruktør Jim Mickle evner på forbilledlig vis at kombinere de mørke og spændende thriller-elementer fra Joe R. Lansdales roman med forløsende humor. Det er sort, sært og uhyggeligt, men vores tre retskafne antihelte beslutter sig for at gøre det rigtige, selv om det koster dem det dyrebareste, de har.

En original og overraskende historie kombineret med et fint manuskript, en gennemgående dyster stemning og fremragende skuespil gør Cold in July til et lille mesterværk. Ikke mindst er vi imponeret af den stadig meget vitale Don Johnson, der i en alder af 65 år yder sin bedste præstation i mange år. En film, der måske er blevet overset af fleste, men som vi ikke tøver med at anbefale på det varmeste! Fem stjerner.

Billedkvaliteten svinger for meget til at få topkarakter, men lydsporet (dts-MA 5.1) er der ikke meget at udsætte på. Det eneste, vi bliver spist af med af bonusmateriale, er nogle udeladte scener.

$R5ZESC1 $RPGIVEQ $R7ME2DA $RE9EJPD $R47469H
<
>

Fakta

 • Release: 23. februar 2015
 • Instruktion: Jim Mickle
 • Originaltitel: -
 • Med: Michael C. Hall, Sam Shepard, Don Johnson, Vinessa Shaw, Nick Damici, Wyatt Russell
 • Genre: Thriller
 • Land: USA
 • År: 2014
 • Tid: 01:50 timer

IMDB Rating

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Den legendariske, iskolde søster Ratcheds baggrundshistorie danner den perfekte ramme for en usædvanlig vellykket TV-serie.
  Med deres første originale serie puster Disney nyt, men samtidig klassisk liv i Star Wars-sagaen.
  I et ellers gennemsnitligt drama om at rejse sig efter en familietragedie og derpå følgende alkoholisme leverer Ben Affleck den ægte vare.
  September byder på kortere dage og mørkere nætter. Perfekt til lange, lade aftener foran TV’et.
  Hilary Swank leder en international besætning med kurs mod Mars, men både ekspeditionen og familien derhjemme oplever grus i maskineriet.
  Christopher Nolans nye film er en herlig, til tider absurd blanding af James Bond, sci-fi og dommedagsprofeti.
  I et konservativt TV-miljø gennemsyret af mandschauvinisme og sexchikane slår kvinderne igen.
  Amerikanerne prøver at genskabe magien fra Braveheart, men ender med en maveplasker.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.