: Cold in July

Blu-ray

En thriller med et herligt manuskript, der trækker hovedpersonen – og publikum – stadig længere ned i sølet i en verden, han hverken kender eller behersker.
Karakter
Thriller
Cold in July
Annonce
Annonce
forfatter

Den forsigtige og lidt ynkelige rammemager Richard Dane (Michael C. Hall fra Dexter) bliver uforvarende morder, da han skyder en ubevæbnet, amatøragtig indbrudstyv. Plaget af samvittighedskvaler og frygt får han søvnproblemer og begynder at drikke midt på dagen – men hans problemer begynder først for alvor, da offerets far (en fantastisk Sam Shepard) bliver løsladt fra fængslet og kun har én tanke i hovedet: Hævn!

 

 

Den lille kernefamilie trues, og deres liv bliver vendt på hovedet, da politiet har svært ved at fange den aldrende forbryder, men Richard begynder at ane, at der ligger mere bag, end politiet vil fortælle ham. Han beslutter sig for at løse sagen på egen hånd og trækkes ind i en verden af hærdede kriminelle og nærmest “Coenske” figurer, som ikke skyer nogen midler. Og i selskab med Richard, indbrudstyvens far og den farverige privatdetektiv Jim Bob (Don “Miami Vice” Johnson) bliver vi taget med på en rejse, der kun kan ende på én måde.

Annonce

Instruktør Jim Mickle evner på forbilledlig vis at kombinere de mørke og spændende thriller-elementer fra Joe R. Lansdales roman med forløsende humor. Det er sort, sært og uhyggeligt, men vores tre retskafne antihelte beslutter sig for at gøre det rigtige, selv om det koster dem det dyrebareste, de har.

En original og overraskende historie kombineret med et fint manuskript, en gennemgående dyster stemning og fremragende skuespil gør Cold in July til et lille mesterværk. Ikke mindst er vi imponeret af den stadig meget vitale Don Johnson, der i en alder af 65 år yder sin bedste præstation i mange år. En film, der måske er blevet overset af fleste, men som vi ikke tøver med at anbefale på det varmeste! Fem stjerner.

Billedkvaliteten svinger for meget til at få topkarakter, men lydsporet (dts-MA 5.1) er der ikke meget at udsætte på. Det eneste, vi bliver spist af med af bonusmateriale, er nogle udeladte scener.

$R5ZESC1 $RPGIVEQ $R7ME2DA $RE9EJPD $R47469H
<
>
Fakta
  • Release: 23. februar 2015
  • Instruktion: Jim Mickle
  • Originaltitel: -
  • Med: Michael C. Hall, Sam Shepard, Don Johnson, Vinessa Shaw, Nick Damici, Wyatt Russell
  • Genre: Thriller
  • Land: USA
  • År: 2014
  • Tid: 01:50 timer
IMDB Rating

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
Annonce
Annonce

Læs også

HBO Nordic udsender trailer til deres nye norske dramaserie.
Se den første heftige trailer til den nye storfilm.
Også den nye spiller på streaming-markedet, Paramount+, vil producere lokalt, nordisk indhold.
Nu er traileren kommet til 2. sæson af Exit, en af Norges største seriesucceser. “Endnu mere fucked up” kalder seriens producer den.
Big Sky er et levende bevis på, at selv en af branchens mest erfarne og anerkendte serieskabere kan ramme ved siden af.
To mennesker gør en hel nat deres yderste for at såre og ydmyge hinanden. Den slags kommer der filmkunst ud af.
Tom Hanks brillerer i sobert western-epos med hjertet på rette sted.
Stærke kvinder med meget personlige problemer er drivkraften bag dette stærke Netflix-drama.
En sand historie om en utrolig arkæologisk udgravning er blevet en lille (britisk) perle af en film.
Årets korteste måned byder på lysere dage og masser af nye streaming-titler.
Omar Sy er en smart, elegant gentlemantyv i ny fransk serie, der oser af charme.
Amazon serverer en barsk, beskidt og realistisk mafiahistorie set fra kvindernes synspunkt. Et frisk twist på en lidt stivnet genre.
Vellykket kostumedrama er en blanding af Dollars, Askepot, Farlige forbindelser og Downton Abbey – plus et strejf af Fifty Shades of Grey.
En graviditet, der går frygtelig galt, er ved at rive en ung familie i stykker.
Med Equinox leverer Netflix en af deres bedste nordiske produktioner hidtil.
11 dages juleferie i coronaens tegn, men hvad skal man se for at hygge sig og slappe af?
Endnu en gang leverer Pixar et teknisk pletskud akkompagneret af en stærk emotionel historie.
Michael J. Fox brillerer i lidt uddateret “klassiker”.
Endnu en forjul skal tilbringes med den smådesperate single-sygeplejerske Johanne på jagt efter den eneste ene – og det bliver da også ganske fornøjeligt.