TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Annie

Blu-ray anmeldelse

Mange af os husker den bedårende rødtop, der drømte om “Tomorrow”, mens hun sang og dansede sig ud af sorgen over at være forældreløs. 32 år senere er der kommet en “moderniseret” genindspilning.

forfatter
Publiceret 25/09/2015 - 08:45
Karakter
Musical
Annie

I den nye version bor Annie (Wallis) hos den kyniske has-been sangerinde Hannigan (Diaz), der lever af penge, hun får fra staten for at huse fem forældreløse piger. Annie lider ingen nød, men får heller ikke nogen omsorg og kærlighed – indtil hun løber ind i mangemilliardæren Stacks (Foxx).

Stacks er ejer af et af verdens største mobiltelefonselskaber og kæmper nu for at blive borgmester i New York, og hans kampagneleder ser Annie som en gylden mulighed for at øge opbakningen til hans sære chef.

De iørefaldende sange og grundhistorien er bibeholdt fra den oprindelige film (der er baseret på musicalen), og Quvenzhané Wallis (Hushpuppy) giver os en virkelig charmerende version af Annie. Jamie Foxx er også god, og de to har en fin kemi. Derimod er Cameron Diaz’ rolle fuldstændig karikeret og overdrevet, hvilket Diaz gør sit yderste for at understrege.

Quvenzhane Wallis;Jamie Foxx 1111746 – ANNIE Quvenzhane Wallis 1111746 – ANNIE 1111746 – ANNIE
<
>

Det største problem med filmen er dog, at der ikke er nogen skurk, som kan true Annie, bare en irriterende kælling (Diaz) og en klodset kampagneleder, som kynisk vil bruge hende for derefter at “kassere” hende. Det hele virker meget sukkersødt, poleret og kemisk renset for brod og modstand. Fænger nok kun hos de yngste i familien. En fuldstændig unødvendig genindspilning. To stjerner.

God billedkvalitet (dog med lidt gulstik) og et fedt surround-spor (dts-MA 5.1), som veksler fint mellem tale og sang. Blu-ray-disken har også nogle udeladte scener, sing-along, trivia og bag-om-filmen som bonusmateriale.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

Fakta
 • Release: 14. september 2015
 • Instruktion: Will Gluck
 • Med: Jamie Foxx, Quvenzhané Wallis, Cameron Diaz, Rose Byrne, Bobby Cannavale, Eden Duncan-Smith
 • Genre: Musical
 • Land: USA
 • År: 2014
 • Tid: 01:58 timer
IMDB Rating
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vinder hun kronprinsens hjerte? Netflix frigiver trailer til premiereklar norsk spillefilm.
Dramaet der greb hele verden! En højdramatisk historie fra virkelighedens verden – men Howard får aldrig hævet temperaturen til kogepunktet.
Gosling vs. Evans! Russo-brødrene giver deres bud på en hæsblæsende spionfilm, men glemmer det menneskelige aspekt.
Se trailer for ny Star Wars-serie på Disney+ Der er en ny Star Wars-serie på vej fra Disney+. Se den første fulde trailer her.
Nu kan du streame Game of Thrones i 4K-kvalitet Skarpere 4K-versioner af Game of Thrones 1.-8. sæson er nu klar på HBO Max. Det var på tide!
Schweizisk splatterfilm tester ny crowdfunding-model Mad Heidi er finansieret af fans, der får del i overskuddet, hvis filmen bliver en succes.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend