Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Philips The One PUS8909 (65PUS8909/12)

Farvestrålende underholdning

Philips The One giver en flot farvegengivelse – både foran og bag skærmen – som gør dette til en engagerende TV-oplevelse.

Skrevet af / 12/06/2024 - 12:00
Philips The One PUS8909 (65PUS8909/12)
Audun Hage

Philips har en lang historie i TV-branchen, og en af bestsellerne i de senere år har været den model, der bærer navnet The One. Den er tænkt som en helstøbt model med alt, hvad man kan ønske sig af vigtige funktioner. Årets nye model har fået en række opdateringer, herunder et helt nyt styresystem – men har heldigvis bevaret det vigtige Ambilight-lys. 

Philips The One 65″ med drejbar fod (65PUS8909). (Foto: Philips)

Philips The One PUS8909

På designfronten har Philips The One fået en flot mørkegrå metalramme og står på en drejelig fod, der gør det muligt at rette skærmen mod siddepositionen. På bagsiden af skærmen finder vi tresidet Ambilight, som skaber en baggrundsbelysning i samklang med handlingen på skærmen.   

En anden spændende nyhed er den nye brugergrænseflade – Titan OS – som The One er udstyret med. Det er et skybaseret system, som ikke kræver nogen konto eller login. Apps opdateres automatisk og kan sorteres i ønsket rækkefølge, inklusive anbefalet indhold fra de forskellige tjenester. Titan har også en casting-app, som er kompatibel med Chromecast, så man kan dele indhold fra mobilen, hvis man ønsker det.   

Dette er vores første møde med Titan OS, og det er rart at se nogle alternativer til Google. Det første indtryk er, at navigationen virker logisk, og at betjeningen er lynhurtig. Udvalget af apps er godt, med de vigtigste streamingtjenester på plads fra starten, og Philips fortæller os, at der er flere på vej til sommer, herunder flere af de nordiske.    

2024-modellen af Philips The One bruger et LCD-panel af VA-typen med direkte LED-bagbelysning – men så vidt vi kan se, har skærmen ikke fuld local dimming (FALD).  Panelfrekvensen går op til 144 Hz, og TV’et har glædeligt nok fuld 48 Gbps båndbredde på alle fire HDMI-indgange. Gamere kan desuden nyde godt af VRR, Freesync og automatisk spilindstilling. Philips-skærmen understøtter HDR-formaterne Dolby Vision og HDR10+ samt både Dolby Atmos og DTS:X-surroundlyd. Billedbehandlingen håndteres af den seneste generation af P5-videoprocessoren. 

I stedet for det sædvanlige Google TV har Philips indgået partnerskab med det europæiske selskab Titan.

Billedkvalitet

Philips-skærmen giver et godt førstehåndsindtryk. Skarpheden er fremragende og bevarer fokus, når det går stærkt, hvad enten det er ude på græsset eller på andre arenaer. Bevægelserne er jævne, og farverne er stærke, uden at det kammer over og bliver prætentiøst.   

Desværre for Philips er kontrasten ret bleg, og uden ordentlig local dimming vil der uundgåeligt være noget lysblødning og “blooming” i mørke scener. Så selv om skærmen gør et godt stykke arbejde i dagtimerne med sportsindhold, skuffer den lidt, når man ser film om aftenen i dæmpet belysning.     

Heldigvis for Philips-skærmen har den også Ambilight til at hjælpe med at løfte stemningen. Det er en bonusfunktion specielt for Philips TV, hvor ekstra lysdioder kaster lys på væggen i farver, der matcher handlingen på skærmen. Det er både behageligt og underholdende og giver lidt ekstra krydderi til billedoplevelsen. Man kan selv indstille, hvor kraftigt og dynamisk lyset skal være, eller man kan slå det helt fra.    

Et andet lyspunkt ved Philips The One er, at TV-skærmen har ret god lyd i sig selv med gode stereohøjttalere, der kan spille højt og klart.  Derudover kan ekstra surroundhøjttalere tilsluttes trådløst via DTS Play-fi-standarden, som Philips også sælger.     

Alt i alt tilbyder Philips The One en fin samlet pakke med det meste, man kan ønske sig – selv om nogle af konkurrenterne i klassen kan prale af mere rå kontrast.    

PS! Hvis du vil have en Philips-model med lige det lidt ekstra, er det værd at tjekke topmodellen The Xtra, som også har MiniLED- bagbelysning og fuld local dimming.

 

Karakter
Philips The One PUS8909 (65PUS8909/12)
Premium

Lyd & Billede mener

Gode tilslutningsmuligheder, flot design og et stemningsfuldt Ambilight omgivelseslys gør dette til et spændende TV. Til trods for fine farver er kontrasten i billedet middelmådig og giver ikke den helt store oplevelse på film.

Også i denne test:

TV-mesterskab: 65" premium LCD TV'er med 120 Hz og HDR

Samsung Q77D (TQ65Q77D)

Smart, slank og hurtig

Denne Samsung-skærm har et lækkert udseende og mange smarte funktioner, som giver en god brugeroplevelse. Men hvordan står det til med kontrasten?

Samsung Q70-serien byder på gode tilslutningsmuligheder og en meget effektiv smart brugergrænseflade.
Lysstyrke og kontrast er ikke helt på højde med de bedste i klassen.
Læs hele testen

LG QNED86 (65QNED86)

Mangler kontrast

Med tanke på LG’s succes med sine OLED-skærme havde vi forventet mere af LCD-skærmen QNED86.

Slankt design, smarte funktioner og gode tilslutningsmuligheder gør, at QNED86 virker moderne og brugervenligt. Plus for separat billedindstilling til sport.
Lysstyrke og kontrast er midt i feltet, og det resulterer i en lidt bleg billedoplevelse.
Læs hele testen

Sony Bravia X90L (XR-65X90L)

Japansk billedmester

Sony kører videre med den populære X90L-model i 2024, og med en lille prisjustering er denne billedmester fortsat et godt køb.

Sony-skærmen leverer et knivskarpt og lysstærkt billede med glidende bevægelser og flotte farver, som er velegnet til sport.
Designet er lidt klodset, og kun to af fire HDMI-indgange understøtter 120 Hz. Lidt «blooming» fra bagbelysningen trækker ned.
Læs hele testen

TCL MQLED80/C805 (65MQLED80)

Fejer konkurrenterne af banen

Kinesiske TCL har lanceret flere gode og prisvenlige TV'er de seneste år, og MQLED80 er fortsat blandt de bedste, når det gælder præstation.

Krystalklar kontrast og god lysstyrke gør TCL-skærmen fremragende til både sport og film.
Støjreduktionen er ikke altid så raffineret som hos Sony og Samsung, og betragtningsvinklen kunne være bedre.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

UEFA Euro 2024 – De bedste TV'er til fodbold-EM

Er dette Samsungs bedste TV til dato?

Hvilket er det bedste OLED-TV i 2024?

Din egen IMAX-biograf

Stor test af billige 55-tommer TV'er

OLED-TV på udsalg

Hisense ULED: En OLED-killer?

Lækker og balanceret billedkvalitet

Fremragende gaming-TV

De bedste TV'er på budget

Vi tester TCL's største og billigste TV

De bedste storskærme til serier, sport og spil

Scroll to Top