Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: TCL C835 (55C835)

Meget billede for pengene

TCL C835 er et veludstyret Google-TV med strålende billedkvalitet til en fornuftig pris.

Skrevet af / 21/12/2022 - 12:15
TCL C835 (55C835)
Audun Hage

Kinesiske TCL er kendt for at levere TV’er med et fornuftigt forhold mellem pris og ydelse: For nylig testede vi skærmkolossen 98C735, som havde overraskende godt billede i forhold til størrelse og prisklasse. Med 55-tommeren i C835-serien (som også fås i 65”/75”) tager vi et betydeligt skridt ned i størrelse, men samtidig et skridt op i billedkvalitet! 

TCL C835

TCL-skærmen gør ikke så meget væsen af sig rent udseendemæssigt. Den har et enkelt design med en centermonteret fod, som gør den nem at placere. Når vi betragter skærmen fra siden, ser vi at den er en anelse tykkere end Samsung QN85B, og den vil følgelig stikke mere ud, hvis du vægmonterer den.  

TCL-skærmen har menusystemet Google TV, som vi synes godt om. App-udvalget er bredt, og systemet giver dig personlige anbefalinger af aktuelt indhold, baseret på egne præferencer. Skærmen reagerer hurtigt på kommandoer fra fjernbetjeningen, som er af Bluetooth-typen med indbygget mikrofon. 

C835 kan også prale med bred formatunderstøttelse. Den har bl.a. understøttelse af HDR-formaterne HDR10+ og Dolby Vision IQ, med en egen lyssensor som tager hensyn til lysforholdene i rummet – alt for at sikre den bedst mulige gengivelse.  

C835 er også udstyret med fire HDMI-indgange, hvoraf to tager imod 4K/120 Hz videosignaler. På gaming-siden er der understøttelse af bl.a. VRR og Freesync, som sikrer jævn gengivelse af spilgrafik. Der er desuden en Game Bar-menu med dedikerede spilindstillinger. Vi målte input lag til respektable 15 millisekunder i spil-indstilling (4K/60 Hz). 

TCL C835 remote TCL C835 rear TCL C835 Onkyo woofer TCL C835 Google TV
<
>
Fjernbetjeningen til TCL C835 føles ergonomisk og ligger godt i hånden. Den bruger Bluetooth, så man behøver ikke at pege direkte på TV’et. (Foto: Audun Hage)

Billedkvalitet

C835 er udstyret med et QLED LCD-panel med direkte bagbelysning og local dimming. I dette tilfælde er der tale om avanceret MiniLED-bagbelysning, som giver forventninger om god kontrast og dybt sortniveau. 

TCL-skærmen ser da også meget imponerende ud i praksis, både i målinger og med det blotte øje. Lysstyrken er absolut god, både i små områder af billedet og i fuldskærm hvidt. Vores testeksemplar havde imponerende god skærmuniformitet, hvilket vil sige, at lyset er jævnt fordelt over hele skærmen, uden mørke pletter. 

Vi oplevede, at C835 havde et vældigt engagerende og livligt billede ved et bredt spekter af indhold. TCL-skærmen er velegnet til at se sport i lyse rum. Og de storslåede naturscener fra ‘Magtringene’ bugner af lys og liv, hvor TCL også formår at bevare en naturlig farvebalance.  

Bagbelysningen er ikke bare kraftig, men også præcis: C835 præsterer at bevare et godt sortniveau i mørke partier af billedet, selv når der er meget lys i billedet.  

Mørke hulescener fra ‘Troll‘ ser overbevisende ud, med bedre dybdefølelse og mindre glorieeffekter, end vi ser hos konkurrenten fra Sony, og fuldt på højde med Samsung. Vi målte et overbevisende kontrastforhold på omkring 10.000:1 (ANSI Checkerboard, local dimming aktiveret). Det er ikke helt i OLED-klasse, men vældig flot for LCD. 

Der hvor C835 taber lidt er på betragtningsvinklen. Denne er ret så snæver, og farverne ser derfor allerbedst ud, når du sidder direkte foran skærmen. Her har Samsung en fordel med sit IPS-panel.  

Når vi betragter de to skærme side om side, synes vi heller ikke, at C835 lever helt op til skarpheden og dybdefølelsen hos Samsung-konkurrenten. Når det er sagt, er forskellen ikke enorm, og så længe TCL-modellen koster nogle tusser mindre, kan den være et rigtig godt køb! 

TCL C835 Troll Netflix TCL C835 Troll Netflix (2) TCL C835 Troll Netflix (3)
<
>
TCL C835 leverer et imponerende kontrastrigt billede med godt sortniveau. Her fra Netflix-filmen ‘Troll’. (Foto: Audun Hage)

Lydkvalitet

TCL C835 er udrustet med et højttalersystem fra Onkyo, som består af undermonterede højttalere plus en ekstra bashøjttaler på bagsiden.  

Lydmæssigt er der ikke så stort forskel fra Samsung, men vi bemærker, at TCL kan spille lidt højere, samtidig med at den bevarer en god klarhed på stemmegengivelsen. Den ekstra bashøjttaler bidrager til ekstra fylde og tryk på lydeffekterne. Flot! 

Når det er sagt, vil nok de fleste foretrække at opgradere lyden på et tidspunkt. C835 er udstyret med en HDMI-udgang til lyd (eARC), så det vil være nemt at tilslutte en soundbar.  

Konklusion

TCL C835 er utvivlsomt et glimrende TV. Den hurtige og brugervenlige Google-grænseflade, gode tilslutningsmuligheter, brede formatunderstøttelse og fremfor alt, strålende kontrastrige billedkvalitet, gør dette til et TV, som det er let at anbefale.  

Selv om det blev en kneben sejr til Samsung-skærmen i denne omgang, bliver den snappet i hælene af TCL, som har en lidt rimeligere prisseddel. Dermed får C835 et velfortjent ‘bedste køb’! 

Karakter
TCL C835 (55C835)
Premium

Lyd & Billede mener

TCL C835 leverer rigtig god billedkvalitet med glimrende lysstyrke og kontrast, dertil kommer en fin Google-brugergrænseflade og gode tilslutningsmuligheder. TCL har lidt smallere betragtningsvinkel end konkurrenten fra Samsung.

Også i denne test:

TRIPLETEST: 55" premium 4K LCD TV'er

Samsung QN85B (QE55QN85B)

Knivskarp kontrast-kanon

Samsung QN85B er et slankt TV med solid ydelse: Her får du et skarpt og kontrastrigt billede med suveræn dybdefølelse!

Samsung-modellen præsterer en strålende kontrastrig og dyb billedkvalitet i et slankt design. Tilslutningsmulighederne er også gode.
Menusystemet halter lidt, og Samsung må fortsat klare sig uden understøttelse af Dolby Vision.
Læs hele testen

Sony X90K/X93K (XR-55X93K)

God til det meste

Fra Sony kommer et TV med Google TV-brugergrænseflade og toptrimmet billedbehandling. Men X90K/X93K kan virke lidt tungt, sammenlignet med MiniLED-modellerne.

Sony-skærmen leverer superstærk lysstyrke, hvilket gør den velegnet til TV-kigning i lyse rum.
Kontrasten er ikke helt på højde med MiniLED-skærmene, og lyden er ret tynd.
Læs hele testen

2 kommentarer til “TCL C835 (55C835)”

  1. Thomas Sørensen

    Kort spørgsmål: kan man installere DR TV app’ på alle 3 (Sony, Samsung og TCL)?

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din egen IMAX-biograf

Stor test af billige 55-tommer TV'er

OLED-TV på udsalg

Hisense ULED: En OLED-killer?

Lækker og balanceret billedkvalitet

Fremragende gaming-TV

De bedste TV'er på budget

Vi tester TCL's største og billigste TV

De bedste storskærme til serier, sport og spil

De bedste OLED-TV'er

Større tv på et budget

Farvestrålende entertainment-TV

Scroll to Top